Грета се извини за "призивите си към насилие" над политици

Използвала неправилно превод от шведски на английски
15 дек 2019 08:02,
110
Грета се извини за "призивите си към насилие" над политици
Снимка: Reuters

Младата климатична активистка Грета Тунберг се извини, задето казала, че политиците трябва да бъдат "изправени до стената", след като я упрекнаха, че думите й призовават към насилие, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

16-годишната шведска ученичка използва израза в реч пред млади активисти в италианския град Торино в петък. По-късно Тунберг заяви, че е превела буквално израза от шведски, а в Швеция изразът означава да поставиш някого натясно с трудни въпроси. Някои десни гласове в социалните медии обаче интерпретираха думите й като призив за насилие срещу политици, пише БТА.

Импровизацията при превода води до грешки

"Така става, когато импровизираш речи на друг език, но разбира се, аз се извинявам, ако някой е разбрал това погрешно", написа Тунберг в Туитър днес.

Пред младежите в Торино тя заяви, че световните лидери се опитват да избягат от отговорностите си в борбата с климатичните промени.

"Трябва да се погрижим да не успеят да го направят. Ще се погрижим да ги изправим до стената и да ги принудим да си свършат работата и да защитят нашето бъдеще", каза тя.
В туит вчера Тунберг обясни, че тя и младежкото движение, което е вдъхновила, са против всяка форма на насилие.

"Това се подразбира от само себе си, но аз все пак ще го кажа", написа тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко чудо за три дни. Като опре до парите и вдигане на данъците, добрите намерения се изпаряват. В края на краищата или екофашистите или националистите ще надделеят. Така фашизма няма алтернатива другарко Меркел.
35
6
 
14
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Екоактивистите били новите нацисти... Пълна глупост! Кое им е лошото на нацистите? По-голямата част от технологичният прогрес през 20ти век го дължим именно на тях. Просто загубиха войната и сега са "лошите".
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още не е в състояние да осмисля думите си и последиците от тях, а тръгнала акъл да раздава. Да видим дали глупаците, дето й раздават награди и внимание ще се светнат каква глупост сътвориха.
33
6
 
12
 
! Отговори
Мегачеп преди 4 години
Като я хвана тая за двете плитки, ама чисто гола и отзад, и като и го притреперим дедовия ще вие като линейка в завой и ще има да гризе таблата на леглото докато и последната и мисъл за изправяне до стена не и се превърне в сексуален фетиш. После само като чуе думата стена ше лепи лице до нея и ще разтваря бузките с две ръце.
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки който и се връзва на тая е по-*** и немислещ от нея. Излиза значи някакво кууку, *** една дузина несвързани реплики и простотии и веднага се намират пет буннака да я обявят за пророк и месия. Те това са и следователите на тая.
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малка жалка кукувица марионетка от мапет шоу.
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Екотерористите са новите нацисти. Използват една тема важна за всеки човек и правят всякакви бъркотии, а не могат да предложат нищо съществено. Аз също искам чиста природа, но как друг да го каже и направи. Смешници , които правят всичко това за пари.
29
1
 
17
 
! Отговори
От л;бопитство... преди 4 години
Вчера посетих форума в Мадрид.Седнали на кафенце, курабийки и си лафят.Абе харчат парите на Чили и Испания.
28
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешката е, че й дават трибуна вместо хапчета.
27
2
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Грозничка е Грета, но е устата, родена манипулаторка. Определено има личностни проблеми и се е насочила да си го изкара на околните.
26
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Екотерористите не се спряха и използват едно дете с психични отклонения. Това го каза един лекар от САЩ, а не аз. Само се чудя на родителите му, защо жертват детето си.
25
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почна с куците оправдания за грешки в превода. Изобщо не е грешка, тази е психически нестабилна.
24
13
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
По лицемерно е да лъжеш цяла нация, че няма глобално затопляне, да призоваваш към безразсъдно разхищение на вода и да възобновяваш добива на въглища, а в същото време да се "криеш" зад милиардите си!
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това дете кой го лансира толкова. То е ясно какви са проблемите. Нещо не разбирам.
22
2
 
23
 
! Отговори
MGTOW преди 4 години
Още не е свалила пелените, акъл дава.
21
2
 
10
 
! Отговори
men преди 4 години
евронюз да се зачуди къде им отвиат "рециклираните" пластмаси. китай от около 4-5 години е забранил вноса заради мръсотията и защото самите те имат вече достатъчно такъв б,,оклук. китайците дето това им беше бизнеса го изнесоха в малайзия и други от техните бананови републики ама местните власти набързо ги стипираха. сега половината бо..*** се изсипва по средата на океана от фирмите дето уж го рециклират, другата половина се изгаря в нашите тецове. защо лятото нема смог. какъв процент от населението е с печки че ги обвинявате.
20
2
 
12
 
! Отговори
men преди 4 години
аз като напиша нещо подобно тука ме трият, банват ме, плашат ме с полиция, скоро и в затвора ще ни вкарват. гретито, освен че бяга от училище (социалните, къде сте) освен това тероризира бедните ни и без това стресирани политици. порко и самальотчика такова шубе ги е хванало от гретито заради токсични еврогесташки *** който се гори в българия че даже до тоалетната ходят с кола на НСО и с 200 км в час. ашколсун греит.
19
6
 
18
 
! Отговори
Евреи я командват преди 4 години
Еврейските номера, край нямат.Лошото е, че будaли българи им се връзват.
18
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста лицемерно е да ползваш компютър, на който чарколяците му са направени от химични елементи, които трябва да бъдат изровени от Земята и да крещиш "ама те ни тровят". Тая с какво е облечена? Защото в Швеция си е малко студено по това време. И как се прави тая дреха от тая известна марка? Защото точно тази материя на гърба й не е много "еко". Да ходи там с норвежки мъхове да се облича и яде и тогава да видим.
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да направим всичко , което пишман екоактивисти искат. Спираме самолети, влакове и коли . Спираме да горим въглища и дърва. Спираме да отглеждаме крави и прасета . Е и другари как ще живеем според вас.