Лъже ли Грета? Deutsche Bahn твърди, че е пътувала в първа класа

Активистката публикува снимка на която седи на пода във влак
16 дек 2019 07:30, Нели Христова
232
Лъже ли Грета? Deutsche Bahn твърди, че е пътувала в първа класа
Снимка: Reuters

Грета Тунберг предизвика съжаление, че се налага да се вози в претъпкани влакове, седяща на земята, за да се прибере у дома. Но в 21-век всеки знае, че снимките в Instagram не са най-достоверните източници на информация.

Още по темата

Лъже ли Грета за претъпкания Deutsche Bahn?

Между железопътната компания и еко активистката настъпи спор в Twitter, след като от Deutsche Bahn отговориха на снимката й светкавично: "Щеше да е също толкова добре, ако бяхте казали колко приятелски настроен и компетентен е екипът ни, който се грижеше за вас на мястото ви в първа класа."

Всъщност, това е вторият коментар на железниците относно снимката й. В първия, те и пожелаха приятно и безопасно пътуване и обещаха, че ще работят над това да подобрят влаковете си и да имат повече места. По-късно обаче настроението им към Грета рязко се промени.

Активистката нямаше как да не отговори

Тя обясни, че това, че се движи с претъпкан влак не е било нападка към компанията. Всъщност, това било хубаво нещо, тъй като все повече хора избирали екологичният начин за предвижване. Тя призна, че е получила място в първа класа след като влакът спрял в Гьотинген, 4 часа след отпътуването й.

Според хора във влака, момичето било с баща си и екипът на Deutsche Bahn били изключително любезни с нея. Дори и давали шоколадчета на които пише leblingsgast (любим гост). Те се раздават на хората в първа класа, както и на тези във втора при големи закъснения. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
19
 
! Отговори
анти-грета преди 4 години
Докога ще пишете за рази НСР марионетка?! Голям зор дават световната еко-мафия да "спасят природата от климата", а в същото време в някои градове като в Холандия например масово изсичат градските дървета за да не пречат на честотите на 5G. Е, за кво говорим?!?
111
3
 
9
 
! Отговори
man преди 4 години
Глобално се затопляме и топлофикацията ще фалира. Ще гледаме маслини, лимони, портокали и фурми вместо ябълки - голяма работа.Ще е слънчево вместо облачно - супер
110
2
 
15
 
! Отговори
Тези Глупости преди 4 години
До До 108 Земята Загиваги слушам от 1980 - 40 години вече ледници се топят и се затопляме глобално ....АМАН !!!питаите евреите какво правят с еко данъците дето ни ги дерат - спонсорират произведени в Китай слунчеви панели и електрокарите на евреина Мъск -ето за това го развяват това злобно ддебилче по света
109
0
 
13
 
! Отговори
До 108 Земята Загива преди 4 години
Ами като загива земята изтъпосайте, някой учен да ни занимава а не ни прожектираме детски филмчета.
108
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата работа идва от там ,, че тя е публикувала снимката , когато е била в претъпкан влак и е нямала място. След това тя и цялата и свита са се преместили в първа класа, но това не било отразено в туитър и от там е цялата драма! В днешно време е най-важно да се види какво има в туитър! На всичко друго - ***?н*(а му!!! А, за природата - на кой му пука! Грета си направи екскурзията - сега е важно да се туитне! Тя каквото можа - направи! Взе си милионите от реклами! Може и да не ходи на училище.
107
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааааа, Грета с едни шоколадчета не можеш я преметна! Няма да им прости никога на дойчовците, че са я унижили да пътува така! Все пак това будно дете "спасява" земята!
106
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в първа класа на Дойче Бан има монитори на седалките.чисто е с килимчета на пода пред вратите.а тая къде беше седнала до чантите ...не знам .на земята в първа класа има чист мокет.не балатум.тая лъже.
105
11
 
3
 
! Отговори
До 108 преди 4 години
Грета е ВЕГАН, а не вегетарианец. Веганите не ядат и млечни продукти, а в 99 процента от шоколадите има мляко. "Хората" който я били видели са измислени, а новината е фалшива. При това измислена нескопосано.
104
1
 
22
 
! Отговори
Ххх преди 4 години
Като знаят какъв е мрънкалник тая девойка нормално е от ЖП компанията да се държат много любезно с нея, понеже знаят, че после може да ги оплюе по социалните мрежи. А за снимката на пода на влака и с просто око се вижда, че е добре режисирана и подредена, а не е направена спонтанно.
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунисти! Безсрамие!
102
24
 
1
 
! Отговори
ЗЕМЯТА ЗАГИВА преди 4 години
а вие гледате и обвинявате едно дете, че има будна съвест и душа за действие !
101
2
 
4
 
! Отговори
До105 преди 4 години
ДБ не лъже, а защо да е фалшива новина че ако тя е вегетарианка, защо да не вземе шоколадчето за някой от екипа й?
100
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде толкова злоба в това малко телце е събрана! "Личността на годината" за едни 15 минути слава лъже и маже! Дрехите, смартфона , лодката, с която се вози, а дори и самият факт , че диша отделя СО2 -замърсява природата! Щеше да го знае, ако беше продължила да ходи на училище! "Личност на годината" - не и за мен! Поне да беше предложила план за спясяване на природата , а не само злобно съскане!
99
14
 
7
 
! Отговори
ПореднЛЪЖЛИВАнОВИна преди 4 години
Според хора във влака, момичето било с баща си и екипът на Deutsche Bahn били изключително любезни с нея. Дори и давали шоколадчета на които пише leblingsgast (любим гост).-------------Как лъжат безсрамно. Грета е веган и никога няма да приеме ей така някакви си шоколадчета.
98
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бихте ли ни спестявали ежедневните новини за Грета? Ето на - Коледа идва, има разни благотворителни инициативи, не ни занимавайте постоянно с това самоповярвало си дете.
97
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма хаймана ей.
96
0
 
17
 
! Отговори
Чъки преди 4 години
Лъже ми Грета е жадна за още внимание.
95
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това дете е възпитавано от малко, че Всевишния му е наредил да управлява света и то силно си е повярвало, затова така гледа.
94
0
 
29
 
! Отговори
преди 4 години
Снимката на бедстващата Грета е направена професионално !
93
1
 
35
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
естествено, че Крета лъже, погледнете я - такова противно и отблъскващо изражение, дори убиец в затвора няма!!