Лъже ли Грета? Deutsche Bahn твърди, че е пътувала в първа класа

Активистката публикува снимка на която седи на пода във влак
16 дек 2019 07:30, Нели Христова
232
Лъже ли Грета? Deutsche Bahn твърди, че е пътувала в първа класа
Снимка: Reuters

Грета Тунберг предизвика съжаление, че се налага да се вози в претъпкани влакове, седяща на земята, за да се прибере у дома. Но в 21-век всеки знае, че снимките в Instagram не са най-достоверните източници на информация.

Още по темата

Лъже ли Грета за претъпкания Deutsche Bahn?

Между железопътната компания и еко активистката настъпи спор в Twitter, след като от Deutsche Bahn отговориха на снимката й светкавично: "Щеше да е също толкова добре, ако бяхте казали колко приятелски настроен и компетентен е екипът ни, който се грижеше за вас на мястото ви в първа класа."

Всъщност, това е вторият коментар на железниците относно снимката й. В първия, те и пожелаха приятно и безопасно пътуване и обещаха, че ще работят над това да подобрят влаковете си и да имат повече места. По-късно обаче настроението им към Грета рязко се промени.

Активистката нямаше как да не отговори

Тя обясни, че това, че се движи с претъпкан влак не е било нападка към компанията. Всъщност, това било хубаво нещо, тъй като все повече хора избирали екологичният начин за предвижване. Тя призна, че е получила място в първа класа след като влакът спрял в Гьотинген, 4 часа след отпътуването й.

Според хора във влака, момичето било с баща си и екипът на Deutsche Bahn били изключително любезни с нея. Дори и давали шоколадчета на които пише leblingsgast (любим гост). Те се раздават на хората в първа класа, както и на тези във втора при големи закъснения. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъже ли Грета? Deutsche Bahn твърди, че е пътувала в първа класа--------------Лъже, та се къса!И не само за влака.....Какъв драматичен актьорски талант се оказва, че притежава нашта Грета, а!?-)))))
131
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До минувач15 години живея в Германия и щш претъпкани влакове съм видял, идея си нямаш. Най - обичам от ген. Тошево като си ходил на мач в Германия с бус за 3 дни и вече си експерт! Марш и лево!
130
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новина (thumbup) или Неновина (thumbdown)
129
1
 
16
 
! Отговори
Демон Крат преди 4 години
Лично Луцифер е обсебил Душата й, затова Погледа й е Такъв - Луцифер гледа през нея!!
128
1
 
16
 
! Отговори
ХФ преди 4 години
Има нещо дяволито в погледа на това дете...
127
0
 
22
 
! Отговори
XXL от Lidl преди 4 години
Като дърта *** лъже
126
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 131 - то с БДЖ-то не е лошо - да отидае да направи едно пътуване в Индия или Пакистан - на покрива на някой вагон...Пък като слезе - може вече и да не и викат 'девойче"...
125
3
 
34
 
! Отговори
минувач преди 4 години
аз до сега в германски влак не съм видял правостоящи! Просто системата е такава и не дава. Ако някой иска да седне на пода - сигурно няма да го закачат (нали са толерантни).Евтин трик от момичето (или "екипа и") Бързо учи как да се манипулира общественото мнение!
124
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не дойде да попътува малко с БДЖ :D
123
0
 
27
 
! Отговори
DK преди 4 години
Претъпкан друг път! Ако беше претъпкан трябваше да се виждат правостоящи на снимката!
122
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, боже с какво се занимава човечеството в 21-вия век...с някаква измислена "активистка" и в коя класа пътувала...КРАЯТ наистина е близо...!!!
121
2
 
21
 
! Отговори
СЪОБЩЕНИЕ: преди 4 години
МОГО ЩЕ НИ Я НАВИРАТ ТАЯ В СУРАТА ТЕПЪРВА, А И ТАКИВА КАТО НЕЯ!ЕК ЗАДЕЛИ НЕВЪОБРАЗИМАТА ЛАПАНИЦА НЯКОЛКОСТОТИН МЛДР. ЗА ЕКО!ЩЕ ИМА ЗАХЛЕБВАНЕ!ОЧАКВАЙТЕ НОВАТА РОЛЯ НА БОКО ОТДОГОДИНА!СВЪРШВАТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ, ЗАЕАВА СТАРАТА РОЛЯ И СТАВА НАЙ- ГОЛЕМИЯ ЕКОЛОГ! И ТАМ НЯКОЛКО МЛДР. ЩЕ РАЗПРЕДЕЛИ...
120
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЕ НЯМАШЕ ЛИ КАК ДА Я СБАРА ВЛАКА НЯКОЙ БЕЖАНЕЦ С ПО- ГОЛЕМ ДА Я ОПРАВИ, ДА Й ДОЙДЕ АКЪЛА В ГЛАВАТА?
119
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така става като отгледаната в цоциалистическия "рай" Скандинавия трябва да си тества моралът: бързо се разбира колко им струва скандинавския "рай". Германците обаче не си поплюват: няма да си оставят магарет в калта заради някаква лигла.
118
0
 
32
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Тази девойка има външен вид и поведение на човек с много сериозни психически проблеми. Не мисля,че е нормална.
117
0
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Тази девойка има външен и поведение на човек с много сериозни психически проблеми. Не мисля,че е нормална.
116
1
 
47
 
! Отговори
поглед от друг ъгъл преди 4 години
Като гледам това шедско момиче Грета просто не ми се иска да живея в това време и искам да се върна 40-50 години назад,когато шведките бяха мечта ,а не талибанки,така изглеждаха на плажа,че поне половината българи получаваха сърцебиене!Желая му всичко хубаво на това момиче...ако имаше начин бих му казал ,че с ярост,злоба и екотерор нищо няма да се получи!Убеден съм ,че образът на шведките от преди 40-50 г. е много по-привлекателен!!?
115
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се изопачават нещата. Прекалено се изкривяват.
114
2
 
42
 
! Отговори
д преди 4 години
Трябва ли да виждам това гнусно същество и болно мозъче всеки ден? Пускам телевизора Грета. Влизам в интернет да прочета някоя новина пак Грета. Пускам радио на работното място пак Грета. Е не ви ли омръзна вече да промивате мозъци чрез глобално затопляне? Има си професори по глобалното затопляне и всяка година ни казват че глобалното затопляне се засилва. Еми направете нещо тогава като затваряте фабриките които замърсяват въздуха и спрете тестовете на атомни оръжия.
113
15
 
12
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
До анти-грета45г. ни занимавахте с подвига на 11годишния защитник на комунизма Митко Палаузов, ти сега 45 дена не издържаш.