Коледна досада? Марая Кери с над $60 млн. от All I Want for Christmas

Това е най-стриймваната коледна песен в Spotify
Обновена: 25 дек 2019 18:24 | 25 дек 2019 18:20, Красимир Ангелов
39
Коледна досада? Марая Кери с над $60 млн. от All I Want for Christmas
Снимка: Reuters

 По това време на годината трудно минава и ден без да чуем песента на Марая Кери "All I Want for Christmas Is You" – в магазина, таксито или в празничната ни плейлиста. Песента е толкова позната, че редовно оглавява и класацията на най-досадните коледни песни в света.

Въпреки това е факт, че след появата си през 1994 г. песента на Кери се превърна в един от коледните поп хитове наред с класики като Jingle Bell Rock и Holly Jolly Christmas. Поп певицата се радва на солидни финансови постъпления от успеха й, пише CNN.

Песента е най-стриймваното коледно парче на всички времена с над 602 млн. излъчвания само в услугата за стрийминг на видео. "All I Want For Christmas Is You" има и над 605 млн. гледания в You Tube от качването й в платформата през 2009 г.

Въпреки че песента вече е на 25 години, тя стана номер едно в класацията Billboard Hot 100 за първи път тази година.

Песента на Кери вече й е донесла приходи от над 2 млн. долара след добавянето й за първи път в Spotify, показва проучване на Broadband Deals. Очаква се те да продължат да растат бързо. Ако тазгодишният празничен сезон прилича на миналогодишния, парчето трябва да донесе приходи от около 600 хил. долара между ноември 2019 г. и Коледа, сочи изследването.

Певицата е спечелили над 60 млн. долара от песента, установи списание The Economist през 2016 г.

Най-стриймваните коледни песни в Spotify след хита на Кери са Last Christmas на Wham!, Santa Tell Me на Ариана Гранде, It's Beginning To Look A Lot Like Christmas на Майкъл Бубле и Mistletoe на Джъстин Бийбър.

Last Christmas е спечелила в Spotify около 1,5 млн. долара от права за стриймване. Песента на Гранде е донесла около 1,1 млн. долара, тази на Бубле – около 1 млн. долара, а песента на Бийбър – около 950 хил. долара. Това са общите приходи от добавянето на песните в услугата за стрийминг на видео.

Още за приходите от коледни песни четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А колко е донесла на Дитър Болен песента "It's Christmas" от 6-ия албум на "Modern Talking" - "В градината на Венера"?
15
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А колко е донесла на Дитър Болен предмета "It's Christmas" от 6-ия албум на "Modern Talking" - "В градината на Венера"?
14
10
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
па и ако не ме лъже снимката, тая май има само четири пръста на ръката..но така е с остатъците от динозаврите..
13
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н АнгеловРадвайте се,че не живеете във Франция. За дума като "стриймвяане",за която има много български думи във Франция щяха да Ви глобят 10 000 евро. Вашата постъпка е директно нарушение нао Конституцията. Да Ви напомням ли, че официалния език у нас е български.? Това,че употребявяате английска, а не българска дума директно говори за слабите Ви познания по български език.
12
10
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ето и тая:-Нима е измислила нотите?..Нима е изобретила инструментите,които й пригласят?..Нима е измислила звукозаписа?..Или "сидитата",които пласира по света?-НЕ!!!!..-Всички тия Необходими и задължителни неща тая ги е получила БЕЗПЛАТНО,от хора,които просто даряват интелекта си на човечеството!..Но не,тая сега ще смуче от едно изпълнение,което е направила БЛАГОДАРЕНИЕ на споменатите неща!Ето ТОВА е НЕМОРАЛЩИНАТА,типична за ЛАМТЯЩИТЕ ЗА ПАРИ ПР..МАТИ!!!!
11
8
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
леле!..Пуделчетата се разлаяха..Защо ме обиждате,бе ***?..-Та вие СЪЩО плащате за тая НЕУРЕДИЦА!ВИЕ каква песен сте изпяли,или композирали,та толкова сте жлъчни към "1"?..каква ОС сте измислили?..Как може от ЕДНА компютърна" ОС" некой си да натрупа 80 МИЛИАРДА?!?!КАК?Та въпросния нито е изобретил компютъра,нито електричеството,нито микрочиповете,нито математиката на двоичното смятане!Просто е "НАТАРАШИЛ" ВСИЧКО,създадено БЕЗПЛАТНО преди него и го е турил в "машината си за пари"
10
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хубава песен! Дори и след 25год. си остава една от най-приятните коледни песни.
9
2
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
И кво сега .Завиждаш, че неможеш и ти така от стари лаври пари да вадиш а.Някои завиждат ,други се учат от хора като Марая Кери .После ще почнеш да Завиждаш и на твоите познати което не са си губили времето да хейтят успелите .Накрая от завист ще се пръснеш кат цирей ,ще отидеш в небитието и ще бъдеш забравен че си съществувал на тая планета. А тези на които си завиждал ще бъдат помнени много след смъртта им !!!
8
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази е като Веселин Маринов ***, но ги слушат бабите и дядовците. Няма нормален човек да слуша такива извращения.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТРЯБВА да има някакво ограничение за приходите ОТ ЕДНО И СЪЩО произведение!-------На какво основание и по каква логика?Просто защото на тебе не ти харесва, че някой получава пари, а ти нямаш никакви таланти ли?
6
3
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Измисли и ти нещо вечно продавано, а не да мрънкаш на клавиатурата. Какво си постигнал, което в световен мащаб да е разпознаваемо и търсено? Не съм фен на песента да уточня.
5
8
 
0
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 4 години
"Авторските права" на соц музикантите и артистите и цялата гилдия останаха в БНТ, БНР и други подобни казионни медии. Даже при опит за поискване за едно копие за лично ползване следват серт сурати и препращане към арменския поп. Че така, капитализъма знаем, че е лош, социализъма и той не падаше по-долу. Сега поне има избор - кеф ти Северна Корея, кеф ти Куба, може Казахстан и Русия, може Монголия. Ама гледам ги, все избират гнилия капитализъм и не знам как ще я караме с младото поколение.
4
3
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
До ПростотоАз не виждам нищо неморално.Произведенията на изкуството са уникални. И не е вода или въздух да не можеш без тях, като не искаш да плащаш - не ползвай! Просто си измисли своя песен, запиши я и пускай нея съвсем без пари. Пък и защо ти е да пускаш някаква досадна песен на английски? Пускай си частушки и балалайки, я кво са хубави!
3
1
 
7
 
! Отговори
До Ясен преди 4 години
Ясене звезда се става с 1 % талант и 99% акъл ,труд и бизнес нюх .При соца е било достатъчно да станеш звезда с 1% талант .Та за тва соц звездите сега ревът че.няма лев .Щот са научени всичко да им е уредено На Марая кери държавата не и плаща заплатата .Изкарва си парите сама !!!!
2
2
 
5
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 4 години
При социализъма как беше : LZ, например се възмущаваха, че от всичките им турнета и концерти в България са взимали единствено заплата и кярът им е бил кьорсофрата, спането по хотели и безплатния транспорт до съответния град. Като "добавка" в цялата история, обявиха, че е изгорял архива на Дирекция "Музика" и останаха горе-долу и без пенсии. И не са само те. Стотици и хиляди хора на изкуството останаха без пари, че се наложи на някои да им дават персонални пенсии. Не на всички, разбира се.
1
12
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ТРЯБВА да има някакво ограничение за приходите ОТ ЕДНО И СЪЩО произведение!Ей я и тая-изпяла веднъж какво искала от "Крисмас" и докато Земята се върти, ще прибира проценти.Това е тотална ИЗГ.ЪЗИЦА,ЗЛОУПОТРЕБА и напълно НЕМОРАЛНО!С други думи:-"ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ"!..Просто е НЕМОРАЛНО,няма никакво основание да става така!Изпяла е песента,добре,платили са й.Логично.Но не може ОТ "ЕХОТО" да се трупат милиони!..обаче ТОВА Е "капитализъма"!.Вари го,печи го,той ще ЛАМТИ за още и още пари въпреки