Война между Русия и Турция в Сирия? Невъзможно!

Бежанският натиск върху Турция се увеличава, смята Димитър Гърдев
Обновена: 14 фев 2020 22:32 | 14 фев 2020 22:30, Красимир Ангелов
61

Бежанска вълна и разрушени градове – битката за сирийската провинция Идлиб ескалира. Турция предупреди, че няма да позволи настъплението да продължи.

Още по темата
"Това, което постигна сирийският президент Башар Асад, подкрепен от руските военните въздушни сили, за първи от началото на конфликта от 2011 г., той контролира основните трасета между Алепо и трасето към Дамаск и Латакия. Пряк сблъсък и война между руската и турската федерация е невъзможна заради разликата в силите. Всъщност, Турция няма да спечели тази война, но Русия също ще загуби много. Ако започне такъв сблъсък, Русия веднага ще активира всички кюрдски подразделения там", каза експертът по международна сигурност Димитър Гърдев в предаването "Денят ON AIR".

Според него дали напрежението да ескалира и 3 млн. бежанци да тръгнат към Европа зависи от решението на Ердоган.

"Безспорно бежанският натиск върху Турция се увеличава, защото северозападната сирийска провинция Идлиб, която граничи с турската провинция Хатай, има преобладаващо тюркоманско население", каза още той.

По думите му по време на гражданската война в Сирия са били изградени няколко вида групировки, сред които и една от най-радикалните групи на "Ислямска държава" - "Джебхат ал-Нусра", след като са били разбити в Югозападна Сирия са успели да избягат в Идлиб.

"Тази организация, освен терористичните удари и настъплението по сирийското население, в началото си позволи да отвлече около 20 служители на ООН, които бяха в буферната зона. Един контингент на Филипините искаше откуп от 20 млн. долара. Те действаха срещу световната организация. В момента са се преименували и се наричат "Джебхат Фатах ал Шам", но в края на краищата заради това, че там се намират такива радикални джихадисти, беше сключено едно споразумение от 2018 година за деескалация на напрежението между Идлиб, Турция, Русия и Иран", допълни експертът пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
18
 
4
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Сред българските турци и роми се носи мълвата, че ако отидат в турция доброволци и веднага се ориентират, ще може да се включат в първите редици на бежанците! А това значи с автобуси и даже специални влакове с три пъти дневно храна в културна обстановка, пътуване до Европа, а който иска до Германия, където добре толерирани причини се полагат доживотно Пособия по големи и от най голямата турска заплата, и - ашколсум на германците, - за всеки правоверен 42 бели кадънки!!!
6
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия безспорно стратегически е по-силна заради ядрените си оръжия и само те засега спират пряк сблъсък между Русия и Турция. По отношение на конвенционалните оръжия Турзия превъзхожда Русия и набързо ще се справи с нея. Преди 2 дни Ердоган посети Пакистан, единствената ядрена сила в мюсюлманския свят и познайте защо беше това посещение, след него Ердоган заяви че Турция трябва да има собствено адрено оръжие.
5
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Войната между Русия и Турция всъщност започна с нова сила. Русия отново въведе забрана за внос на турски помидори както през 2015г.
4
11
 
6
 
! Отговори
муспи преди 4 години
А Световното еврейство моли народите да проявят хуманност и да приемат 200 (двеста) милиона бежанци сега, а не да ги оставят за слез войната, когато ще бъдат много избити , а останалите - пак ще се стъкмят 200 милиона, - но ранени и нуждаещи се от болнично лечение ще бъдат в тежест на европейската икономика, особено на българската, тъй като ЕС ще се бори като блокира румънската и сръбска граници.
3
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин и неговия аркадаш Ердо контролират бежанския поток за Европа.Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !
2
34
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако започне такъв сблъсък, Русия веднага ще активира всички кюрдски подразделения там"---Значи, най-после едно публично признание за пряката топла връзка между Кремъл и терористите от ПКК!
1
29
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
краварите се молят ежечасно за тая война между русия и турцияще им се решат много икономически проблемище се спре потока от турция и минаваме вна американска газтурците ще увиснат с недостороени 2 атомни централи и без газ защото ползват и син поток който беше предложен на българия но оня дето бутоше мавзолея го отказазагубите ще са и за двете страни- идеалноно турците ще бъдат пометени от сирия дето не им е мястото да правят номера на чужда територия- а ние пак в киреча