Война между Русия и Турция в Сирия? Невъзможно!

Бежанският натиск върху Турция се увеличава, смята Димитър Гърдев
Обновена: 14 фев 2020 22:32 | 14 фев 2020 22:30, Красимир Ангелов
61

Бежанска вълна и разрушени градове – битката за сирийската провинция Идлиб ескалира. Турция предупреди, че няма да позволи настъплението да продължи.

Още по темата
"Това, което постигна сирийският президент Башар Асад, подкрепен от руските военните въздушни сили, за първи от началото на конфликта от 2011 г., той контролира основните трасета между Алепо и трасето към Дамаск и Латакия. Пряк сблъсък и война между руската и турската федерация е невъзможна заради разликата в силите. Всъщност, Турция няма да спечели тази война, но Русия също ще загуби много. Ако започне такъв сблъсък, Русия веднага ще активира всички кюрдски подразделения там", каза експертът по международна сигурност Димитър Гърдев в предаването "Денят ON AIR".

Според него дали напрежението да ескалира и 3 млн. бежанци да тръгнат към Европа зависи от решението на Ердоган.

"Безспорно бежанският натиск върху Турция се увеличава, защото северозападната сирийска провинция Идлиб, която граничи с турската провинция Хатай, има преобладаващо тюркоманско население", каза още той.

По думите му по време на гражданската война в Сирия са били изградени няколко вида групировки, сред които и една от най-радикалните групи на "Ислямска държава" - "Джебхат ал-Нусра", след като са били разбити в Югозападна Сирия са успели да избягат в Идлиб.

"Тази организация, освен терористичните удари и настъплението по сирийското население, в началото си позволи да отвлече около 20 служители на ООН, които бяха в буферната зона. Един контингент на Филипините искаше откуп от 20 млн. долара. Те действаха срещу световната организация. В момента са се преименували и се наричат "Джебхат Фатах ал Шам", но в края на краищата заради това, че там се намират такива радикални джихадисти, беше сключено едно споразумение от 2018 година за деескалация на напрежението между Идлиб, Турция, Русия и Иран", допълни експертът пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Експертната му оценка е посредствена. Заобикаля основните движещи мотиви на участниците, а от там и възможните им ходове. Турция е в много не изгодна позиция. Трябва да разоръжи про турските сили и да гарантира политическия процес, но това е самоубийствено за авторитета на Ердо. Да победи Асад без авиация, не може. Русия няма да отвори небето за въздушни атаки. Асад ще продължи Идлибската кампания, а Ердо ще обявява по медии, за "успешни" отговори на СА "окупиране"
26
10
 
10
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Гърдев лъжеш като дърта *** , че турците са кръстили парк на пилотчето !!! *** свалиха един хеликоптер суперкобра къде ги видя 4 турски хеликоптера !!! Баха свалени 4 вартолета ,но те бяха руски и на асадистчетата !!!Гърдев защо не казваш истината и тя е че руските ввс бомбардират жени и деца !!!
25
2
 
7
 
! Отговори
Истината преди 4 години
До ЧукундурЦървулче не турците са били роби 500 години !!!
24
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 4 години
До СкептикЗначи половината държава трябва да е на подписка !!!
23
5
 
5
 
! Отговори
SS преди 4 години
Русия ще изгуби... ама друг път!А за идлибците има много бърз и ефикасен метод - пускат им десетина коронавирусоносители, и след има-няма месец-два въпросът мирно ще е решен...
22
1
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Май някои не понесоха "годишното обучение".
21
5
 
1
 
! Отговори
Втора легия преди 4 години
*** ще се избиват докато има ***, ако не могат да избиват хора ще се избиват помежду си, няма мир под крилото на рогатия лунен демон .!.
20
9
 
1
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Predi vreme Turcia svali ruski samolet ,a sled tova ina6e jalto na ga6tite.Setete se jakvo gi o4kva ako tragnat sre6tu Rusia.
19
4
 
2
 
! Отговори
Втора легия преди 4 години
*** ще се избиват докато има ***, ако не могат да избиват хора ще се избиват помежду си, няма мир под крилото на рогатия лунен демон .!.
18
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Русия освен атомни оръжия има и много други за които нито Ердоган, нито Пакистан са чували, да не говорим, че Американците си имат само бегла представа! "--------Онзи ден четох пиндостански доклад, в който пиндосите със закъснение си признават, че преди две години при тяхен опит да използват в небето над Сирия Ф-22 и Ф-35, последните са се "счупили" и едва са намерили базата си. Според доклада, причинител е руската РЕБ-система "Красуха-4". Пиндосите са изненадани, че тя имала огромен обхват.
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приятно съм изненадан от компетентността на експерта по международна сигурност Димитър Гърдев. Обективният поглед е толкова рядко срещано явление у нас.
16
17
 
7
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Какви глупости. Вчера имаше филм с овъглените М60. Магистралата към Алепу е изцяло освободена. Само ми в клин ни в ръкав Турски пост по средата. Асфалта в освободената част е по-хубав от на Тракия. Турция ревизира договора от Сан Стефано. Засега в Сирия, после в България. Време е ДАНС да се заеме с Туркофилите и пропагандата им в БА и Българската Държавна Администрация. Туркофил - само на отчет, с подписка, без право да напуска страната
15
0
 
7
 
! Отговори
да бе да преди 4 години
Два хеликоптера свалени за два дни това какво е ?
14
5
 
8
 
! Отговори
Скоро преди 4 години
Султан на чеверме.От единия край Путин,от другия Дончо.
13
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Гледай да не изпуснем ние 2/3 язовира в посока Турция, ей така за профилактика! Да виш колко бързо ще се претопят, чак до пирамидите ще ги откараме.
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 10Баце... където е баце, забележките " които" у ваше село - италиано мафиото, туто ля фенито?
11
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чобаните си го търсят....и скоро ще си го намерят.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Които" баце, не "където", капиш?
9
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 6 Тези глупости където си ги написал, единствено и само ти си ги вярваш! Не се излагай така, да пишеш фантазмагории, че ще ти се смее всеки един. Русия освен атомни оръжия има и много други за които нито Ердоган, нито Пакистан са чували, да не говорим, че Американците си имат само бегла представа! Който е тръгнал срещу братовчедите на българите все го е ял един такъв дебел с гарнитура.
8
4
 
0
 
! Отговори
Вуте преди 4 години
Я па да не?!