Търговски обекти алармират, плащат им с фалшиви столевки

За ден са засечени 4 такива случая в Каварна
19 май 2020 12:30, Красимир Ангелов
20
Търговски обекти алармират, плащат им с фалшиви столевки
Снимка: БГНЕС

Само за ден 4 фалшиви столевки са използвани като платежно средство в търговски обекти в Каварна, съобщават от Областната дирекция на МВР.

На 18 май са получено 4 съобщения от търговски обекти на територията на град Каварна. По данни на собствениците неизвестен извършител е прокарал в обръщение четири банкноти с номинал от 100 лева, като след направена експертна справка е установено, че паричните знаци са подправени.

По случаите са образувани досъдебни производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Потрес преди 3 години
Краси...обрАщение е правилно да се напише. Колежката ти пише правилно, ти не в един и същи ден. Потрес
19
3
 
7
 
! Отговори
банков служител преди 3 години
фалшивикатите ги правят не за БНБ а за народа!
18
0
 
8
 
! Отговори
невъзможно преди 3 години
До АнонименЗащото самата банкнота от 100лв. прави впечатление...
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има лесно,монтират се терминали във всеки дюкян и плащането се извършва единствено с карта! Само че има алчни стиснати търговчета,които не желаят този начин на плащане,най-вече за да могат да крият доходи и да спестят някой лев за банковата услуга.Лично аз от много време плащам по този начин,а кварталните дюкяни,отдавна ме загубиха като клиент!
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само златото има реална стойност и не може да се фалшифицира. Златото дава власт и независимост. Златото съхранява стойността на спестяванията за неограничено време. Затова през 20век. банкерите измислиха коварен план и откраднаха златото на хората и в замяна им дадоха хартиени пари а сега и електронни. Затова техните корпорации сега крадат и златото от земята. Затова крадат и златото на България. Защото по този начин ни превръщат в роби.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бяхте обяснили на населението как да ги разпознае?или просто не ви пука за хората?
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днешно време всички пари са фалшиви защото нямат реално покритие. Централните банки на големите държави си ги печатат в неограничени количества когато и както си поискат. По този начин създават изкуствена инфлация която унижава покупателната способност на населението така че обикновения човек винаги да е затънал в дългове и никога да не може да натрупа богатство. Дори и да натрупа спестявания инфлацията ги изяжда. Това е перфектната робовладелска система в която робите дори не знаят че са роби.
13
0
 
6
 
! Отговори
аз преди 3 години
До Анонименза кокошка няма прошка, за милиони/милиарди няма закони! сега очакваме следващата новина да е как на някоя баба и дръпнали 20лв от портмонето, а да замажете някоя далаверка за стотици милки, както правите ежедневно журналята...
12
0
 
7
 
! Отговори
az преди 3 години
да ги дадат рушвет на някой държавен служител от магазинчето, да видят хубаво ли е, пък те ще си влязат в обръщение.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 9 КъсметлияДа, прав си- няма да му се налага да работи за 700 лева, щото ще лежи в затвора със сигурност като го набарат! А това ще стане тия дни.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как фалшива бре? Че нали даваха по новините,че в Щатите били напечатали няколко трилиона.Те да не би да са по-малко фалшиви,а?
9
3
 
15
 
! Отговори
късметлия преди 3 години
Който я притежава тази машинка за столевките, няма да му се налага да работи на родните ''бизнесмени'' за 700 лева месечно по 12 часа!
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще започнете да пишете грамотно?Да не би редактора да е в отпуск....
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен търговските обекти трябва да не приемат големи суми в брой понеже персоната не е обучен да различава фалшивите банкноти и няма машина за проверка, каквато има в банката.
6
0
 
14
 
! Отговори
фалшиви столевки преди 3 години
фалшиви столевки - с лика на Влади Горанов
5
4
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ФАЛШИВИТЕ ПАРИ СЕ ПОЗНАВАТ МНОГО ЛЕСНО!НА ГЪРБА ТЕ НЯМАТ ИЗВЯЗАНАТА НИШКА В БАНКНОТАТА КОЯТО НА МЕСТА Е ВПИТА В БАНКНОТАТА А НА ДРУГИ Е ОТКРИТА! ТОВА ВСЕКИ КОЙТО МОЖЕ ДА ГО ФАЛШИФИЦИРА ВСЕ ЕДНО ПРАВИ ИНСТИНКТИ ПАРИ!ВСИЧКИ СТОЛЕВКИ СА СЪС ИЗВЯЗАНА НИШКА НА ГЪРБА!!! А ТЕЗИ НЯМАЛИ! ЕМИ ТАКИВА ПАРИ СЕ ХВАЩАТ ЛЕСНО НА МЯСТО!МНОГО ПО ЛЕСНО СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ 50 ЛЕВА КОИТО СА БЕЗ ИЗВЯЗАНА НИШКА НА ГЪРБА!
4
0
 
15
 
! Отговори
бай х преди 3 години
нормално , фалшивата стока си я купуваш със фалшиви пари
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купувайте храна само в заводската опаковка и срок на годност поставен от тях Масово в малките магазини продават сирене, кашкавал , халва , маслини и други подобни без никаква информация и дори срок на годност От машината им излиза само грамаж и цена По този начин могат да ги продават с изтекъл срок на годностПравят масово и друг номер , слагат хладилниците да работят на 13-15 градуса да не плащат много ток Другият път погледнете термометъра на хладилника / ако има изобщо такъв /
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Артьом Волф в ютюб Само един от многото блогери в Русия които се борят срещу мошениците търговци Гледайте и вижте колко са нагли търговците , продават безспир храна с изтекъл срок и изобщо не им пука за хората
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Честните хора с търговия не се занимават '' - Фридрих Ницше Няма само търговците да мамят клиентите я