В Лондон инжектират първите ваксини на възрастни и медици

Британската кралица и съпругът й ще съобщят кога са се ваксинирали
48
В Лондон инжектират първите ваксини на възрастни и медици
Снимка: БГНЕС

Следващата седмица Великобритания ще стане първата страна в света, която започва да използва ваксината на Пфайзер и Бионтех срещу коронавируса, предаде Ройтерс.

Първите дози ще бъдат инжектирани във вторник, като приоритет ще се дава на хората над 80 години, здравни работници на първа линия и обитатели и персонал на старчески домове.

Великобритания е поръчала общо 40 милиона дози от ваксината. Това е достатъчно за ваксиниране на 20 милиона души в 67-милионната страна.

Още по темата
Очаква се първата седмица да са налични около 800 000 дози.

Първите дози са пристигнали от Белгия и са складирани на различни места в страната за проверка на качеството, съобщи здравното министерство.

Кампанията по ваксинация във Великобритания съвпада с критично важен момент от преговорите й с ЕС за търговско споразумение за периода след Брекзита.

Преходният период изтича на 31 декември и при излизане на Великобритания от ЕС без споразумение ще настъпят сериозни смущения в движението на стоки между нея и страните от ЕС като Белгия.

Вестник "Обзървър" съобщи днес, че при необходимост десетки милиони дози ваксина ще се доставят във Великобритания с военни самолети, за да се избегнат евентуални забавяния по пристанищата.

Ваксината на Пфайзер и Бионтех трябва да се съхранява при температура минус 70 градуса, а в обикновен хладилник срокът й на годност е само пет дни. Затова на първо време ваксината ще се поставя в 50 болници, а от 14 декември общопрактикуващите лекари ще я поставят в над 1000 ваксинационни центъра из страната.

Британската кралица Елизабет Втора, която е на 94 години, и съпругът й Филип, който е на 99, заявиха, че ще съобщят кога са се ваксинирали.( БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: Великобританияваксина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
14
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Браво.Като приключат тестовете в Англия ли ще дойде в България, или ще се тества паралелно?
20
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък Мангърв каза, че няма да се ваксинира.. що така? Когато светилото на светилата Мангъров, който прокламира масово заразяване се ваксинира заедно с Юмручко, тогава и ние спокойно ще се боднем. До тогава съм просто и тъпо парче...
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алманахът на Иван и Андрей е пълен с полезни суеверия за всяка болест.Отваряте Алманаха на Иван и Анфрей и четете и се лекувате по него.Науката се бори със суеверията от стотици години, но сега Алманахът на Иван и Андрей ще се бори с науката.
18
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съвременните пещерни хора ще има друго лечение - шамански ритуали за здраве.Всеки трябва да декларира в кой век живее и в коя година иска да бъде лекуван.Това е демокрацията и свободата.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз вече се ваксинирах с ваксина собствено производство и ваксината ми е несъвместима с никоя друга. Разработена е точно според моя геном, не действа на други хора.
16
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
повечето лекари не искат да се ваксинират, какво остава за другите хора
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бързат джонсъновците, че авантата свършва след нова година.Складира ли я в Белгия. След нова година, ако се ежат още с брексита, ще ми я складират на дедовия.
14
9
 
25
 
! Отговори
Бахахахха преди 3 години
Ами да хора над 80,такива в старчески домове. Реално и да ритнат камбаната след ваксината ще кажат - естествена смърт от старост. Хахаха не сме балами, не сме ***, стига пропаганда.
13
5
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
Пожелавам ти много здраве с ковид ваксината.
12
19
 
6
 
! Отговори
Само дебили останаха преди 3 години
До -------9...Почва масовото унищожение и подмяна на ДНК и превръщането на хората в зомбита и полуиди0ти..........няма страшно, на тебе нищо няма да ти подменят, ти си завършен ***.
11
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4 Много нахални са ти тъппите лъжи, не си ти , който ще дава оценка на ваксините - затова си има експерти на световно ниво - професори, академици от САЩ, Европа, Русия, Китай - та точно до теб опряхме ти да ни учиш, та да прогледнем. Провеждат се тествания и те показват качествата на ваксините. Ти какво имаш - лаборатория ли имаш, научна степен ли, че се правиш на гуру. Не се ли виждаш, че си една битпазарска клюкарка. Гледай си да не ти загори манджата, за друго не ставаш
10
1
 
24
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Нека лекари и политици дадат пример и първи сложат експерименталните ваксини.
9
15
 
18
 
! Отговори
------- преди 3 години
Почва масовото унищожение и подмяна на ДНК и превръщането на хората в зомбита и полуиди0ти.
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хари подготвя преврат да стане крал с Меган Маркъл и негърчетата му.
7
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искам да ми съобщава искам да видя как и бият инжекцията в гзо на кралицата на живо. Те много неща много да съобщят.
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Рептилите много дълго живели!
5
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мдааааааааа ,първите зомбита .Това ще се напише със златни букви в апокалипсиса .Първото поколение чипирани зомбита в Лондон.Но винаги има първи път .Редно от там да се почне символично .Там е най стария клуб на юдомасоните ,илюминатите и рептилите
4
10
 
6
 
! Отговори
^ преди 3 години
Близките казват, че това не е вирус, ваксината няма да ви спаси.
3
13
 
20
 
! Отговори
Българин преди 3 години
В Русия вече ваксинират с по-добре позната, повече тествана и с по-висока ефективност ваксина.
2
5
 
17
 
! Отговори
Честита баня преди 3 години
Честита ви ваксина.