Наредихме се на 66-то място по кражби на коли

Лидер в класацията е САЩ, следват Бразилия и Индия
16
Наредихме се на 66-то място по кражби на коли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През последните години автомобилните производители поставят все по-надеждни системи за защита на своите автомобили, но дори и те не дават 100% гаранция за безопасност. Крадците на автомобили също използват нови схеми и съвременно оборудване, с което успешно преодоляват дори защита от висок клас. Затова и кражбите на автомобили по света не намаляват. Това показва и статистика на ООН от последните 5 години, пише AutoMedia.

Тя сочи, че по абсолютен брой кражби на автомобили лидер е САЩ, където за 12 месеца се извършват 737 780 противозаконни отнемания на превозни средства. На второ място е Бразилия с 251 851 кражби, а на трето - Индия със 163 690 кражби.

Ако обаче се сравнява количеството на кражби на автомобили с броя на населението в страната, то тази класация изглежда по различен начин. Тогава на първо място е Бермуда, където на население от 100 000 жители се падат 1215 кражби. Следва Нова Зеландия -1172 на 100 000, а на трето място е Уругвай - 558 на 100 000 жители.

В случая ООН предоставя статистика на първите 100 държави по този показател, като България заема 66-а позиция с 24,7 кражби на 100 000 души население. Подобен показател - 24,6, има и Словакия. От държавите в Европа лидер е Монако с 304,2 кражби, а Франция има 249,8. Доста висок е и резултатът на Гърция - 227,8 на 100 000 души население.

От ООН отбелязват също, че повечето държави променят законодателството си, за да се справят с автомобилните кражби. В САЩ и Канада, например, вече не се носи административна отговорност, а наказателна. А в Иран директно режат крака или ръката на този, който открадне чужд автомобил.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: коликражби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
У преди 3 години
Крива статистика! На първо място сме по кражби на катализатори, огледала, антени, изобщо всичко външно, дето не се поема от застраховката, а за статистиката не се включва. Води се неизвестен извършител за месец, два и оставаш с един лист за спомен от районното. Аз вече не ходя, последно бяха пръскали със спрей- боя, просто ей така за кеф- 2-3 коли
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целта на Бате бойко е да сме номер 1 в света. Борисов има опит. Все пак го арестуваха 1990 година в Будапеща за кражба на автомобил.
11
0
 
2
 
! Отговори
Един BG от USA преди 3 години
*** е, че в Америка кражбите не са като в България например където крадците ти взимат колата за да изкарат пари от нея като я разпродадат на части например. Тука най често някоя *** ти скача в колата докато си я оставил запалена, вози се докато има бензин и след това взима всичко от вътре което може да му е от полза. И след около месец си я намираш или чрез полицията,или щото си почнал да получаваш глоби за паркиране
10
0
 
1
 
! Отговори
Тео преди 3 години
Ами значи не сме чак толкова зле. Странна ми е бруталната разлика между първия и останалите двама в топ три на класацията. Сбора на откраднатите автомобили на втория и третия едвам връзват половината от това, откраднато при първия.
9
2
 
6
 
! Отговори
нури преди 3 години
След алчните и крадливи Гроб-ри,Коледно се чудя и се мая,остана ли нешо за крадене вдържавата България?
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам снимката, по-подхожда за заглавието "София е на първо място в света по мръсен въздух"
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще стигнем американците.
6
1
 
6
 
! Отговори
Край преди 3 години
Тази ДОБРА за нас статистика никога няма да ви я кажат по телевизора.Оказва се че у нас сравнително малко се крадат коли.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Испания на BMW му казват break my window.
4
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Na boku nischto nikoi ne krade smee li a toi ???? Toi si ima miliardi hihihi dado boku si e ok a taja ot btv natali vse po prosta i grosna palna s kremove baneli ovisnali meki zizi boku schte ja pravo direktor na btv ujas mutresa, kato na plevneliev vtorata jena s nesakonno parvo dete halkidiki imenieto ima mesto pravi deza rosen4o i mii 4anii sa tova stavasch
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Харесва ми Иран как наказват
2
3
 
10
 
! Отговори
Бай Тошо преди 3 години
На мен ми откраднаха чистачките на жигулата.
1
6
 
13
 
! Отговори
Лидери преди 3 години
А по различни детайли, джанти, дистроници, фарове и др.сме на първо място. Лидери във класацията.