Осло затваря училища заради ръст на заразените с коронавирус

Според властите повечето нови заразявания са сред децата
16 мар 2021 08:08, Анисия Иванова
6
Осло затваря училища заради ръст на заразените с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Норвежката столица Осло ще затвори всички прогимназии и гимназии и ще ограничи посетителите в частните домове до двама души до началото на април като мярка срещу разпространението на коронавируса. Това обявиха градските власти, цитирани от Ройтерс.

"Няма съмнение, че сега сме в трета вълна", каза на пресконференция ръководителят на градската управа Раймонд Йохансен. По думите му с новите ограничения, прибавени към всички вече действащи, ще са налице най-агресивните мерки, въвеждани в Осло от началото на пандемията.

Детските градини и началните училища остават отворени, но районите в столицата с най-високо ниво на заразявания ще преминат към онлайн обучение за по-големите деца от началните училища. Според властите повечето нови заразявания са сред децата, съобщава БНР.

В столичния регион, където доминира откритият най-напред във Великобритания вариант на коронавируса, местните власти затвориха магазините, които не са от първостепенно значение, както и училищата, а също така ограничиха ресторантите да предлагат храна за вкъщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Норвегия има повишаване на броя на новите случаи, но броят на регистрираните случаи е 4 пъти по-малък, отколкото в България и почти няма починали - по 1-2 на ден. Новата вълна вероятно се дължи на британския щам на вируса и вече е по-висока от предишните вълни в Норвегия. В Норвегия се правят три пъти повече тсестове на човек от населението в сравнение с България.
5
1
 
2
 
! Отговори
Стига глпости преди 3 години
Норвежците са 5млн. на територия по-голяма от немската а Германия е 81млн.
4
2
 
7
 
! Отговори
Hallo преди 3 години
Норвежците са уникално дисциплинирани хора,а Осло е с по голяма територия от София,а има около 650 хиляди жители..Проблемът там са пришълците от повече от 20-30 години пакистанци ,Афганистанци и араби,създали си свой начин на живот
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са много назад. Ние отваряме, когато има покачване на случаите.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне си признаха защо толкова много в района. Стовнер ... блокове минимум 12-15 човека от няколко поколения живеят заедно. Групите на заразените - 95% на хора родени извън Норвегия. Ирак, Пакистан, Сомалия, Афганистан ....
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще ограничи домовете с повече от двама възрастни?