Ким Чен Ун призна: Ситуацията в страната "никога не е била толкова тежка"

Ким разкритикувал също низшите звена на партията си
7 апр 2021 19:20, Нели Христова
43
Ким Чен Ун призна: Ситуацията в страната "никога не е била толкова тежка"
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун призна, че ситуацията в страната "никога не е била толкова тежка", предаде Асошиейтед прес.

Според експерти Ким е изправен пред може би най-трудния момент в близо десетилетното си управление, след като локдаунът в Северна Корея заради коронавируса нанесе допълнителен удар върху икономиката, съсипана от десетилетия на лошо управление и тежките санкции, въведени по инициатива на САЩ заради ядрената програма на Пхенян, отбелязва АП.

Официалната Корейска централна телеграфна агенция (КЦТА) съобщи, че държавният лидер е казал това в реч при откриването вчера на среща на секретари на местните комитети на управляващата Корейска трудова партия (КТП).

"Подобряването на стандарта на живот на хората дори при най-тежката досега ситуация, при която трябва да преодолеем безпрецедентен брой предизвикателства, зависи от ролята, която ще изиграят местните комитети, организациите на обикновените членове на партията", заявил Ким.

Севернокорейският лидер призовал членовете на КТП да изпълняват решенията, взети на партийния конгрес през януари, когато изяви решимост за засилване на ядреното сдържане срещу американския натиск и обяви нов петгодишен национален план за развитие.

В речта си Ким разкритикувал също низшите звена на партията за неуточнени от него "пропуски", които по думите му трябва незабавно да бъдат поправени, за да се гарантира "здравословното и стабилно развитие" на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
25
 
! Отговори
Работ.- селска власт преди 3 години
Те и българските комунисти, също както Кимчо, сега пак ще въведат работническо-селската власт, на която вече ядохме попарата в продължение на 45 години.. Бог да пази България от народната простотия!
9
2
 
21
 
! Отговори
Гостенин преди 3 години
Явно положението е: Уйде коня у ряката барабар с каруцата.Щом Фат Ким признава проблеми със изхранването, то явно средното тегло на робите е паднало под 40кг, а за жените - под 30. Какво е със децата? Подути от глад коремчета?когато започне канибализма на`ште *** дали ще викат: Фат Ким е велик?Краят на комунистите винаги настъпва със студ и глад светлината на свещ!Пропаднала работа.
8
16
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Да ама след втората световна война , ги напада САЩ изравняват ги с земята 15 години непрекъснато,който се е крил под земята оцелява ,другите се изравняват с земята.Но трева няма.Въпроса е имат ли трева вече, незнам.Основния износ им е пясък за Китай , значи пясък имат, за трева не е сигурно , трябва да питаме сърбите почна ли да никне трева там където са падали бомбите.
7
4
 
2
 
! Отговори
Гостенин преди 3 години
2 редактор: Казва се Корейска работническа партия, бе неграмотници...Децата превеждат от английски - източник АР.Ще ти помни някой или специално ще търси заглавието на пропаднали комусти и наследствена комунистическа диктатура.Айде у лево!
6
2
 
13
 
! Отговори
Samo minavam преди 3 години
Наближава деня, да си ядете пушките.
5
0
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПО ВРЕМЕТО НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА СА ВАРИЛИ ТРЕВА И СА Я ЯЛИ!!!ТЪЙ, ЧЕ ХРАНА ИМА ДОСТАТЪЧНО В СЕВЕРНА КОРЕЯ ДОКАТО ИМАТ ТРЕВА!
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ким: ситуацията никога не е била толкова тежка...... за ВАС простолюдието.Ха ха ха
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говори в стил Корнелия..
2
1
 
5
 
! Отговори
редактор преди 3 години
Казва се Корейска работническа партия, бе неграмотници...
1
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този младеж е живо доказателство защо трябва да се избива потомството на диктатори