Украйна иска помощ от НАТО, за да няма война с Русия

Киев: Русия да разбере, че Украйна е част от западния свят
13 апр 2021 14:11, Елка Василева
176
Украйна иска помощ от НАТО, за да няма война с Русия
Снимка: БГНЕС

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова днес НАТО да помогне на неговата страна, за да се избегне война с Русия. Кулеба отправи този призив на съвместна пресконференция с генералния секретар на пакта Йенс Столтенберг преди днешното извънредно заседание на комисията НАТО-Украйна.

В последните седмици наблюдаваме струпване на хиляди руски военни до украинските граници, заяви Столтенберг. Действията на Русия са неоснователни, необясними и дълбоко тревожни. Русия трябва да престане с нагнетяването на напрежение незабавно и да се изтегли от Украйна, добави той.

Още по темата

Столтенберг призова Москва да спазва международните си задължения и добави, че само Киев и държавите от НАТО могат да имат думата за присъединяването на Украйна към алианса. Русия се опитва да възстанови сферите на влияние, а ние очакваме този похват да остане в миналото, допълни той.

Кулеба посочи, че в последните дни се чуват открити заплахи от Русия за война с неговата страна. Той предупреди, че Русия ще плати цена, ако обстановката се влоши допълнително. По неговите думи санкциите, наложени на Москва след събитията от 2014 г., са пресекли намеренията Русия да откъсне половината територия на Украйна и да обяви заграбеното за "нова държава".

Не искаме война, не подготвяме нападение, разчитаме на дипломатическите възможности за уреждане на конфликти, поясни Кулеба.

Русия трябва да разбере, че Украйна е част от западния свят и Западът няма да й позволи да откъсне Украйна, добави той. Украинският министър призова за допълнителни санкции срещу Русия и за пряка военна помощ.

Цената за предотвратяването на война ще бъде по-малка от допускането на война, заяви Кулеба. Не изключвам нищо при обсъждането на възможните руски действия, допълни той. По неговите думи присъединяването на Украйна към НАТО е само въпрос на време.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: войнаУкрайнанатоРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
3
 
! Отговори
Хайде преди 3 години
сега да видим обединената опозиция на Борисов каква позиция ще заеме. Или да гледаме пРезидента?
41
6
 
8
 
! Отговори
кубанская столица преди 3 години
Русските се двигат на своята территория. И не трябват да молят разрешения от някой, нито от нато. нито от Бога. И след малката бърза война русските ще стоят на Левый берег на Днепр, срещу Киев. Мног желаем малка бърза война, започна от украина
40
2
 
15
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
НАТО Ще им помогне колкото и на Саакашвили 2008И аз това им разправям, крайно време е вече Зеленски да започне да си подбира вратовръзките не само на цвят, но и на вкус :)
39
2
 
12
 
! Отговори
Столтенберг преди 3 години
Ппреди да пратим помощта, питайте Зеленски какъв вкус вратовръзки предпочита.
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мараба сороси! В москва небостъргачи никнат като гъби, много са зле горките.. хааа хахахахаха
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хунтата в Киев трябва да се свали незабавно,да се съдят,и да се проведат честни избори. Запада ги захранват с кинти,и те вършат престъпления срещу украинския народи държава,като у нас.
36
3
 
8
 
! Отговори
Нато преди 3 години
Ще им помогне колкото и на Саакашвили 2008
35
13
 
4
 
! Отговори
Мено преди 3 години
Така е , Путин имитира СССР, но времената и хората са други !!! Дано по скоро се осъзнаят хората в Русия какъв крадец е Путин. Средна заплата в Русия 150 евро, в Америка 1300 долара.Пък нека вият комунистите на умряло.
34
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хахахахахахахаха"Другарят Путин е на власт от 21 години, 3 месеца и 13 дни. Знаеш ли колко такива думи като твоята сме чули през това време"Ако това, че броите дните от началото на "царуването" на диктатора убиец не е доказателство за психични отклонения, аз не знам какво е!
33
13
 
8
 
! Отговори
Интелект преди 3 години
Направо е забавно,като сравняваш коментари на привърженици на Путин и на нормалните хора. В първите има само обиди,нескопосани твърдения и беден речник.
32
2
 
9
 
! Отговори
Таман се бяха преди 3 години
Наканили да спретнат една малка бърза война и да завземат Донбас, и хоп чичо Вова такъв номер. Да каже, че а нападнат, а държавата Украйна отива в историята
31
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективноСам си противоречиш. И през 90те Русия си имаше ядрено оръжие, а според теб държава с ядрено оръжие не може да бъде разпарчатосана.Изглежда си се самонавивате.
30
5
 
8
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
ДоЗатова помнете ми думата, скоро и на Путин ще му су разкаже играта.Младите не търпят!!!Ще я запомним :) Твоята дума е като думата на Председателя на Събранието на мишките, които решили да вържат звънче на котката, за да я чуват отдалеч. Само дето не се намерила мишка, която да отиде да го върже това звънче на шията на котката :)Другарят Путин е на власт от 21 години, 3 месеца и 13 дни. Знаеш ли колко такива думи като твоята сме чули през това време :)
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"БОЙДЪН МНОГО СЕ ЗАБАВИ!! ТРЯБВАШЕ ДА ОБЯВИ ВОЙНА НА КРЕМЪЛ ОЩЕ МИНАЛИЯ МЕСЕЦ!"С какво си се надрусал бе момче?
28
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фашисткия режим на укро-холите трябва да падне час по-скоро.Нато никога няма да нападне Русия .Цар Путин е велик ,да се славят дните му!Крим за винаги руски !Ура!Значи запада подкрепя фашистите от Украйна ,смятайте колко долни и подмолни са заради своите си интереси!Братушки дръжте се ние сме с вас!85% от българите!
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да няма война с Русия трябва да се поиска помощ от Русия.
26
10
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НЕ СЛУЧАЙНО СЕГАШНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ СЕ КАЗВА БОЙДЪН!ТОВА ЗНАЧИ БОЙ ДО ДЪНО ИЛИ БОЙ ДО КРАЙ!----------------------------------------------БОЙДЪН МНОГО СЕ ЗАБАВИ!! ТРЯБВАШЕ ДА ОБЯВИ ВОЙНА НА КРЕМЪЛ ОЩЕ МИНАЛИЯ МЕСЕЦ!
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Киев: Русия да разбере, че Украйна е част от западния свят"Това е някаква логическа и географска шизофрения. Остана само ескимосите да се обявят за част от южния свят.
24
10
 
4
 
! Отговори
Перфектно преди 3 години
Това е НАЙ-ДОБРОТО, което Украйна можеше да предприеме.Вместо да се ослушва и да се оставя на "милостта" на Москва при решаването на въпросите в Украйна, директно ребров, воглаве със заявката, че Украйна се стреми да се откъсне от Руската "прегръдка".Оттук нататък, с или без военни действия в Донбас, Украйна буквално слага стена между тях и Кремъл!БРАВО!
23
1
 
7
 
! Отговори
Тия са по-тъпи преди 3 години
И от така наречените северни македонци