Украйна иска помощ от НАТО, за да няма война с Русия

Киев: Русия да разбере, че Украйна е част от западния свят
13 апр 2021 14:11, Елка Василева
176
Украйна иска помощ от НАТО, за да няма война с Русия
Снимка: БГНЕС

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова днес НАТО да помогне на неговата страна, за да се избегне война с Русия. Кулеба отправи този призив на съвместна пресконференция с генералния секретар на пакта Йенс Столтенберг преди днешното извънредно заседание на комисията НАТО-Украйна.

В последните седмици наблюдаваме струпване на хиляди руски военни до украинските граници, заяви Столтенберг. Действията на Русия са неоснователни, необясними и дълбоко тревожни. Русия трябва да престане с нагнетяването на напрежение незабавно и да се изтегли от Украйна, добави той.

Още по темата

Столтенберг призова Москва да спазва международните си задължения и добави, че само Киев и държавите от НАТО могат да имат думата за присъединяването на Украйна към алианса. Русия се опитва да възстанови сферите на влияние, а ние очакваме този похват да остане в миналото, допълни той.

Кулеба посочи, че в последните дни се чуват открити заплахи от Русия за война с неговата страна. Той предупреди, че Русия ще плати цена, ако обстановката се влоши допълнително. По неговите думи санкциите, наложени на Москва след събитията от 2014 г., са пресекли намеренията Русия да откъсне половината територия на Украйна и да обяви заграбеното за "нова държава".

Не искаме война, не подготвяме нападение, разчитаме на дипломатическите възможности за уреждане на конфликти, поясни Кулеба.

Русия трябва да разбере, че Украйна е част от западния свят и Западът няма да й позволи да откъсне Украйна, добави той. Украинският министър призова за допълнителни санкции срещу Русия и за пряка военна помощ.

Цената за предотвратяването на война ще бъде по-малка от допускането на война, заяви Кулеба. Не изключвам нищо при обсъждането на възможните руски действия, допълни той. По неговите думи присъединяването на Украйна към НАТО е само въпрос на време.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: войнаУкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64"За информация на ЗАПАДналите, когат поставиш военни части части далеч от родината си се нарича БАЗА. Когато ги поставяш в рамките на собствените си граници се нарича ПОДЕЛЕНИЕ!"Какво правят руските бази в Украйна?
61
2
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ОДОБРЯВАМ ВОЙНА С ТЕРОРИСТИЧНАТА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ В УКРАЙНА НО ДА СИ Я ВОДЯТ ТЕ , ЗАЕДНО СЪС ФАЩ КОИТО СА ПОДПИСАЛИ, ЧЕ ЩЕ ГИ ПАЗЯТ !НАТО НЯМА РАБОТА В УКРАЙНА!
60
4
 
8
 
! Отговори
Не трий постове преди 3 години
Които разкриват същността на укрофашагите
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украина е буфер на НАТО и Русия. Нама да я приемат там, колкото и да им се иска. Ако ли случайно я приемат, не бих се учудил на нови ракети в Куба. Сувсем отделна тема е, че въпросния алианс единственото което го крепи е "враг Русия", насаждан отвъдокеана, които някак си трябва да оправдаят военния бюджет.
58
4
 
12
 
! Отговори
До чибурашкин преди 3 години
Донбас и Луганск са руски, свиквайте на козяк с това, както свикнахте за Крим
57
15
 
4
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Днес руската посланичка ни посъветва да сме независими и да си гледаме интереса.Ами точно това правят и Украинците другарко посланик.Или не ви харесва??
56
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е да приключим с Путин.....
55
2
 
7
 
! Отговори
Чебурашке преди 3 години
Слез от полюлея. И не пиши всички, защото си еди единствен с такива русофобски людоедски възгледи. И е истина 5 г дете в двора на блока. Светла му памет, невинна душица
54
2
 
18
 
! Отговори
козяк стрийт преди 3 години
Лоши рашъни, не си дават природните богатсва на американците срещу потупване по рамото като нас българите!
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашингтон: Борисов Четвърти, ще пратите ли войски на източния фронт?Борисов Четвърти: Винаги с Фашингтон, никога против Путин.
52
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украйна НЕЗАБАВНО ТРЯБВА да бъде приета в НАТО. На пРосия ясно да се покаже Среден пръст. Обуздайте Кървавия Пигмей ОВРЕМЕ. Не чакайте да разбере от нещо друго, освенон СИЛАТА. Колко жалко ,че сегашните ръководители на ЕС/особено те/ и НАТО са такива ***. Те са СРАМ за личности като Чърчил!!!, Франклин Рузвелт, Айк Айзенхауер, Джон Кенеди, Роналд Рейгън, Аденауер, Маргарет Тачър, Хелмут Кол, Шарл де Гол.Къде са наследниците на тези ВЕЛИКИ предци!? Нима ще се примирим с Мишел, Барел.
51
4
 
5
 
! Отговори
Малов преди 3 години
Недейте , моля ви !!! Когато Русия потъне какво ще правят нашите *** в Бг. ??
50
4
 
19
 
! Отговори
Лвов преди 3 години
Ходили ли сте в Украйна? Аз съм бил доста време там. И то в украйната до Полша. Е, няма по глуповато племе на земята, повярвайте ми! Нашите помаци са като мисловни титани пред тях!
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украйна е равна, широка страна, ще станат хубави битки, от Космоса ще има видеа. Нямаме търпение да почнат.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да пращаме войски на Източния фронт.
47
0
 
4
 
! Отговори
у хаха преди 3 години
До ХахахахахахахахаА,кой млади ония които минават на 9ти май по ЧЕРВЕНИЯ площад ли? Там всичко се припомня за победата !
46
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Украйна стане част от НАТО войната става неизбежна. САЩ искат да сменят Путин, за да изправят Русия срещу Китай. За съжаление и нас няма да ни подмине.
45
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАТО отбранителен съюз ли е, или агресивен нападателен съюз?Украйна в НАТО ли е? Защо не я приеха?Украйна е оръдие на НАТО срещу Русия. Оръдието ще се използва и захвърли на боклукка.
44
18
 
7
 
! Отговори
Барон преди 3 години
В Русия назрява бунт с- щу Путин.Положението в последните 4 години се влошава все повече за обикновенния руснак.Въпрос само на време е кога ще почнат големи протести.
43
6
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
УНИКАЛНА НАГЛОСТ!!!!АКО УКРАЙНА ПОЛУЧИ ПОМОЩ ОТ НАТО ТОВА ЗНАЧИ ТОЧНО ВОЙНА :D--------------------------------УКРАЙНА СЕ ОПИТВА ДА ВКАРА ЦЯЛОТО ЕС И СЪЮЗНИЦИТЕ МУ ВЪВ ВОЙНА С КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!