Бивш военен простреля младеж, подарил цветя на дъщеря му

Стрелецът е пуснат под парична гаранция и заминал за чужбина
Обновена: 17 май 2021 08:42 | 17 май 2021 08:40, Камелия Цветанова
103
Бивш военен простреля младеж, подарил цветя на дъщеря му
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бивш военен насочи боен пистолет в глава на младеж, а в последствие го простреля в крака. Съдът пуска стрелеца под парична гаранция. Прокуратурата пък го обвинява не в опит за убийство, а в причиняване на телесна повреда. Инцидентът е от Гергьовден. Стрелецът е решил да сплаши момче, подарило цветя на дъщеря му. И всичко това е документирано на видеозапис.

Мъжът е бившият военен Ангел Гъбов, а момчето е 22-годишният Валентин Христов. Всичко се случва около полунощ на 6 май.  Ангел Гъбов е баща на бившата приятелка на Валентин, а 22-годишният младеж ден по-рано е подарил цветя на дъщеря му, с която поддържали добри взаимоотношения. Заведението е на родителите на младежа. Всички роднини са били на семейна сбирка за Гергьовден. Бившият военен извикал Валентин извън заведението.

„В момента, в който аз излязох, той ми насочи пистолет в главата, плътно до челото. И ми каза, че ще ме застреля между очите. По инстинкт му бутнах ръката и той ме простреля в крака. След това вдигна пистолета към главата ми и каза, че ще ме застреля, но пистолетът засече. След като пистолетът не стрелна, той ми каза, че оставя тази работа недовършена и че ще ме застреля напълно”, разказва момчето пред Нова телевизия.

Валентин е откаран в Спешна помощ с обилно кръвотечение от крака. Има входна и изходна рана от куршума и все още се възстановява.

„В момента състоянието ми е много тежко. Едва стъпвам, влача си крака. Докторите казват, че съм извадил голям късмет, тъй като куршумът е минал на два милиметра от артерията. Можело е да приключа всичко за минута”, казва още Валентин.

Никой от празнуващите не разбира какво се е случило пред заведението. Единствен свидетел е мъж от съседната маса.

„Първо се чу изстрел. Не знаех какво се случва, после му опря пистолет в главата. Аз го видях, че тръгва надолу, той се качи в колата си и замина”, разказва свидетелят Добромир Ельонов.

46-годишният Ангел Гъбов е задържан още същата вечер. Иззет му e законнo притежавания пистолет. Въпреки всички данни за опит за убийство, материалите по случая са докладвани не на Окръжната прокуратура, а на Районната. А работното обвинение е като при сбиване – причиняване на средна телесна повреда, потвърдиха и от прокуратурата в Плевен. На база на тези обвинения стрелецът е пуснат от ареста срещу 2000 лв. гаранция, която той обжалва.  И още на другия ден заминава в чужбина, за да кара тир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
3
 
! Отговори
див селянин преди 2 години
В армията влизат всички които не са станали полицаи, агенти, ***,батки, тюлени,барети.....утайката..снижени критерий, както умнствени така и ментални..Няма просто читави хора няма....в армията се търсят към 10 000 хиляди....
55
0
 
1
 
! Отговори
Вики преди 2 години
До Сата НАТОПрочетете добре преди да съдите пише че са имали добри взаимоотношения това дали я е опъвал от какво значение е та то жени си подаряват цветя мъже също приятелски жест е изразява благоденствие доброта нещо което този военен *** на държавата не разбира
54
0
 
0
 
! Отговори
Вики преди 2 години
До славянин Научете се да не съдите всеки тук в коментарите един не видях да пише конкретно за случая
53
0
 
0
 
! Отговори
Безумия преди 2 години
Аз пък не разбирам до кога свидетелите на полуубийство ще си седят на масата с алкохола и няма да направят нещо! Щом изляза навън се започват коментари от непознати на думи българите сме силни но като стане напечено отиваме на седмото небе мечтаейки си нещо не поемайки отговорност
52
0
 
5
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
Докато народа не влезе в съда и не пребие всичко живо там, тези мутри правещи се на съдии ще правят каквото си поискат с народа.... Няма държава, с подобен съд... Тук властва закона на джунглата.. закони колкото щеш... Няма кой да ги прилага,..
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да се въведе психотест за всички бивши полицаи и военни на всеки 6 месеца за притежание на огнестрелно оръжие. Всякакви изпушили психопати, които са служили в полицията или армията, притежават оръжие, с което да убиват невинни граждани. И никой не им държи сметка, не ги проверява. Защо няма психо тестове за собствениците на оръжие? Ако този *** беше убил момчето, щеше да има още едно почернено семейство. На такиво психопати оръжие не бива да им се дава при никакви обстоятелства.
50
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо на бивши воени и полицаи им оставят оръжието ?Толкова много случаи има вече със заплахи и стрелба от тези хора. Освен това те масово са с психични проблеми. Да вземат да обсъдят управляващите проблема и да им се забрани да размахват оръжие. Сега на този сериозна глоба и да плаща на жертвата за лечението.
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приберете оръжието на Бате Ви Гойко преди да е направил беля и той. Не всеки спи с пистолет на шкафчето до възглавницата.
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА БИВШИ ВОЕННИ ДА С ИЗЗЕМВАТ ОРЪЖИЯТА ! А НА ТЕЗИ КОИТО ВСЕ ОЩЕ РАБОТЯТ ДА НЕ ИМ СЕ ПОЗВОЛЯВА ИЗВЪН РАБОТНО ВРЕМЕ ДА СА С ТЯХ ! ПОЗНАВАМ ВОЕНЕН КОЙТО СЕ НАПИ И ВЗЕ ОРЪЖИЕТО В ДОМА СИ И ЩЕШЕ ДА СТАНЕ СТРАШНО АКО НЕ СЕ НАМЕСИХА ХОРА !!!
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки каубой трябва да има силен конджип и пистоколт.
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съберете оръжието от Сулю и Пулю.Всеки с оръжие се чувства в безопасност да заплашва и бие другите.Престъпниците са държавните органи, които раздават оръжие на каубоите да си го носят в автомобилите и да препускат през магистралите.
45
3
 
19
 
! Отговори
Защо преди 2 години
Защо бивш военен има право да притежава оръжие?
44
4
 
26
 
! Отговори
бай Иван преди 2 години
Разпъват на кръст човек,който убил куче,а тук " средна телесна повреда".Явно военният е наследствен комунист,както и прокурора!
43
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала, прокуратура!
42
21
 
23
 
! Отговори
терорът на Радеффф преди 2 години
Първа седмица зеления чорап Радеффф на власт вече имаме престрелка в метрото и опит за убийство за букет цвета
41
4
 
6
 
! Отговори
1 към 1 преди 2 години
При Пернишката секта е същото мосово се прикриват и омаловажават убийства и тероризъм!
40
5
 
28
 
! Отговори
До Saki преди 2 години
Пич, къде живееш!? Тотален социопат си, знаеш ли? Сигурно и ти си мвр или мо службар?Никакво оръжие за разните бивши, че са комплексари и се мислят наистина за мъже, притежавайки върхът на оръжията Макаров.Соц служби, соц мислене и резултатът е балкански. Пък и като знаем колко са интелигентни служителите на мвр и мо....
39
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хунтата на Радев убива берачите на цветя и ягоди, и всички настоящи и бъдещи гурбетчии. Трябва да дойдат европейски умиротворители и да наложат европейски ред в тази тоталитарна държава.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз изкара инстинкт.
37
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между полицаите и военните има много хора с психични заболявания, трябва постоянен контрол. Скоро ще почнат да се проявяват и военните "ветерани" от мисии по света(не знаех, че водим войни!?), които са не по-малко опасни с пост травматичния си стрес за обществото. Между другото, защо се позволява на бивши военни и полицаи да имат разрешителни за оръжие? Щом са бивши, значи са бивши, или греша?