Нетаняху се закани, че ударите ще продължат с пълна сила

Съветът за сигурност на ООН провежда спешно заседание
17 май 2021 08:00, Петя Славова
180
Нетаняху се закани, че ударите ще продължат с пълна сила
Снимка: БГНЕС

Военната операция на Израел срещу палестинските бойци от "Хамас" в Газа ще продължи "с пълна сила", заяви премиерът Бенямин Нетаняху.

"Действаме сега, колкото е необходимо по-интензивно, за да възстановим спокойствието ... Това ще отнеме време", предупреди Нетаняху.

Още по темата

Представители на палестинците в Ивицата Газа заявиха, че 42 души, включително 16 жени и 10 деца, са загинали при последните израелски въздушни удари, предава БГНЕС.

Десет души, включително две деца, са били убити при ракетни атаки срещу Израел от понеделник, заявиха властите в Израел.

Общият брой на загиналите в Газа сега възлиза на 188 души, включително 55 деца и 33 жени, има 1230 ранени, според контролираното от "Хамас" здравно министерство. Израел казва, че десетки бойци на групировката са сред загиналите.

Израелската армия заяви, че ударите й са насочени към лидери на "Хамас" и инфраструктура, свързана с групировката.

Днес следобед "Хамас" извърши нов ракетен обстрел срещу южен Израел.

Междувременно Съветът за сигурност на ООН провежда спешно заседание, като международни посредници се надяват да постигнат прекратяване на огъня.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш откри срещата, като определи насилието като "крайно ужасяващо" и заяви, че боевете трябва да спрат незабавно.

"Никога не съм бил свидетел на въздушни удари с такава интензивност, експлозии има навсякъде в Газа, има трудности при комуникацията с длъжностни лица, за да се установи къде са ударите", каза Рушди Абуалуф, кореспондент на Би Би Си в Газа.

"Сградата, в която живея в западната част на града се разклати като при земетресение“, написа той в Tуитър. „Цари истерично състояние на хаос, деца и жени пищят в сградата, обитавана от над 200 души", написа Абуалуф.

Израелската армия заяви, че е сринала домовете както на лидера на "Хамас" Яхя Синвар, така и на брат му Мохамад Синвар, когото тя определи като отговарящ за логистиката и човешките ресурси за движението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
3
 
! Отговори
69 преди 2 години
турците и арабите са *** щом молят папата за помощ:)))
99
4
 
4
 
! Отговори
До 96/Без държава преди 2 години
Ти сам си казал коя е голямата разлика между Израел и РСМ - че еврейски народ има (не просто етнос), а ''македонски'' - не ! Значи равенството ти е невярано, а при това не знам такива като теб къде забравят и фактора ''Божия воля'' ! Евреите са заселени преди хиляди години по ония земи, после разпръснати по целия свят, и отново събрани - всичко това по Божията воля и обещание, а който върви срещу Бога, рано или късно съжалява !
98
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миже да се каже и така: Цял свят осъди ракетната атака на терористичната групировка хамаз по Израел.Въпрос на гледна точка:))
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вече се разбра кой кого е в световната играсправедливостта ще възтържествува по един или друг начин
96
1
 
1
 
! Отговори
Боневa преди 2 години
осигуряване*
95
8
 
7
 
! Отговори
Боневa преди 2 години
55+33=88 От 188 човека 88 са жени и деца. Половината загинали са жени и деца! Заради войнолюбивият Нетаняху,страдат всички евреи! Един ден, отново Израел и Йерусалим ще бъде разрушен. Това е старо предсказание на Ванга!Може ли да се избегне ,да ако евреите си изберат достоен водач който да им донесе мир за да изгрее и над тях ярка звезда на мир и свобода!Нетаняху освен корумпиран е интригант вярва, че войната е пътя към усигуряване на мира, затова ще загуби и войната,и мир така няма да постигне
94
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът байдънясва бързо,но сигурно!
93
3
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Израел е трън в Газа на алахата.!.
92
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е ционист, Русия е управлявана от евреи от 100 години. Няма да забравя колко злостно скочи срещу един поляк и го нарече антисемитска с. само защото намекна, че евреите не са това което ни представят по медиите.
91
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял свят осъди и остана шокиран от бруталните израелски бомбардировки (дори вашите американски работодатели), само вие пляскате във възторг сякаш са ви татуирали дaвидовата звезда на диpницитe. А може би да.
90
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на какво се дължи подкрепата за израелските терористи, които изселват цели семейства и бомбят деца? Не е ли защото САЩ подкрепят Израел, та и вие да не останете по-назад. Дано ви дадът зелена карта ама надали.
89
16
 
8
 
! Отговори
Да бе! преди 2 години
Ама тези от Хамас не знаеха ли, че израелската армия е свръх модерно въоръжена , за да изстрелят наведнъж толкова много ракети срещу мирното население на Израел. Терористичните атаки на Хамас не са за първи път и Бени Ганц няма да остави терористите, докато не ги ликвидира. Иначе, русо-робите от форума лаят срещу Богоизбраните синове на Израил, без да имат исторически познания. бг
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Само питамНяма нужда да питаш: само гледаш какви са руските позиции в региона и можеш да предвидиш какво ще се пише тук, независимо за какво става дума: русофилите ВИНАГИ са на тези позиции, независимо дали става дума за терористи, диктатори или масови убийства.
87
8
 
19
 
! Отговори
Без държава преди 2 години
Израел= Северна Македония- нови , измислени държави-само проблеми създават! Еврейски етнос е имало , но не и държава.
86
3
 
7
 
! Отговори
До 93/До Абе преди 2 години
Значи според теб няма Бог, но въпреки това се е случвало и продължава да се случва всичко, за което е писано в Библията, че Той е казал - не ти ли се струва твърде странно, и даващо повод за размисъл това, ''многознайко'' ?!
85
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало е царство Израел, доста отдавна. А Палестина наистина никога е нямало. Там се колят от 1927г. и със, и без държави Палестина или Израел. И е изцяло религиозна война,за съжаление, подхранвана от проповедници и фанатици. Явно мястото е такова, а уж свято.
84
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-големи богоненавистници от евреите няма. Именно те убиха исус.
83
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ООН да вкара сините каски в ерусалим. Тия еврейски диваци колко деца избиха сякаш сме средновековието.
82
7
 
14
 
! Отговори
От 57 преди 2 години
И още нещо Светият Кръст, на който Исус приключи земните си дни, беше пазен от християните като най скъпа реликва цели 11 века, за да дойде богоненавистния Саладин ( това не е точното му име) и през 1187 г когато исляма окупира Йерусалим и последния фрагмент от Кръста беше унищожен от неверниците мюсюлмани
81
6
 
11
 
! Отговори
до99 преди 2 години
....Докато ислямският фанатизъм е жив мир НЕ може да има....фанатизъм в палестинците няма, той е при талибаните в ИД, Мюсулмански братя. Не бъркай това някой да иска да живее нормално с фанатизъм. Нали се сещаш че тези от бомбардирания 11 етажен блок не са хванали балтиите да колят глави на евреите