Стреляха по известен хазартен бос във Враца

Нападението е извършено снощи
21 юли 2021 11:25,
28
Стреляха по известен хазартен бос във Враца
Снимка: Pixabay

Четирима маскирани са нападнали известния във Врачанско хазартен бос Валери Тодоров – Дебелия. Сигналът за случилото се е подаден от самия него. Пред полицаите той обяснил, че нападението е извършено снощи около 19.30 часа докато се разхождал по улицата заедно с негов охранител.

По думите му непознатите слезли от черна "Мазда" с монтанска регистрация и са го улучили с тейзър, като се опитали да го задържат. Охранителят отвърнал на нападателите,като произвел изстрели със законно притежаван пистолет,след което нападателите побегнали пеша в различни посоки, пише „24 часа“.

Наложило се Тодоров да бъде откаран в болница. Там му е оказана първа помощ и е освободен, информираха от МВР.
За случая е инфомиран дежурния прокурор. Образувано е и досъдебно производство.
Според разследващите причина за нападението над Валери Тодоров са неуредени сметки с негови бивши съратници в хазартния бизнес.

Още по темата
Проблемите със закона на хазартния бос започват през далечната 1993 г., когато е погнат за опит за изнудване. Осъден е окончателно с влязла в сила присъда чак през 2004 г. Понеже изнудването е сред престъпленията, по които се активизира някогашната комисия "Кушлев", Дебелия попада на мушката на проверяващите.

Делото за отнемане на имуществото срещу него започва през есента на 2006 г., налага се и запор върху сметките му. Според решението на магистратите Валери Тодоров трябва са се раздели с 5 магазина в центъра на Враца, част от хотелския си комплекс "Хемус", парцели в града и с. Руска Бяла, както и с над 165 000 лв. от банкови сметки, продажба на хазартни заведения и луксозни коли.

"Не смятам, че придобитото от мен имущество през годините е получено по престъпен начин, и затова ще се боря за правата си докрай", закани се тогава Дебелия. Той и семейството му подават жалби в Страсбург, като се оплакват, че са им отнети активи, придобити преди влизането в сила на закона за конфискацията и дори преди Валери Тодоров да бъде осъден.

Докато е разследван от комисията "Кушлев", Валери Тодоров-Дебелия става и защитен свидетел по делото срещу основния си съперник в хазарта Валтер Папазки. Папазки бе осъден да лежи в затвора като поръчител на убийството на конкурента си и съдружник на Дебелия Валентин Алексиев-Лисицата, разстрелян показно в столицата през февруари 1996 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Пффф преди 2 години
До 10 Значи Лас Вегас е бананов град щом там хазарта е легален...?
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По думите му непознатите слезли от черна "Мазда" с монтанска регистрация и са го улучили с тейзърХахахаха, няма свидетели, той само си е свидетел. Как нападат бос с тейзър след като има охрана за която се предполага че е въоръжен и той не уцелва никой.Хахахаха, тези съвсем ни вземат за калинки
21
4
 
6
 
! Отговори
РАДЕВ ВЪРНА МУТРИТЕ. преди 2 години
ВИС.. ЧЕРЕПА... ПАК СА ПО УЛИЦИТЕ.....
20
0
 
7
 
! Отговори
един бос преди 2 години
божкОФ , ти ли бе ?
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който какото сам си направи, никой не може да му направи. Ако не са пристрастени към хазарт, ще е към нещо друго. Всеки си пати от главата! Светът е жестоко място, никой не може да бъде пазен 24/7 от самия себе си.
18
0
 
5
 
! Отговори
Лудко преди 2 години
До Асасин Какво сплашване те гони бе??? Това си е опит за отвличане!!! Иначе за какво им е жив???
17
2
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Бойкоо, Борииисов, стига си писал глу по сто, бе т.
16
0
 
20
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Жалко че не са умрели всичките!
15
2
 
12
 
! Отговори
Асасин преди 2 години
Явно е сплашване. Ако са имали намерение да го утепат - снайпер или "Калашников"!
14
1
 
5
 
! Отговори
До Хаха преди 2 години
Е да, ама не точно. Ако го забраниш, пак ще го има, просто ще храни корупция с невиждани размери.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6 Баща му въртеше семейния бизнес защото като е в МВР няма право на фирма или банка. Също както Борисов с ИПОН и Бориславова.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ян КозинаА като няма легализиран хазар и игрални зали, такива мутрги стават 10 пъти по-силни и богати.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3 - Някои хора имат такъв проблем, но не им се помага достатъчно. Реално, каква превенция и каква помощ могат да потърсят хора с подобни проблеми. Всеки казва "ем то трябва да спреш и готово", което за съжаление не се получава и изисква специалисти и време.
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-големия завод във Враца се води циментов но внася и гори отпадъците на ЕС за да печели.
9
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Враца е един от най-обезлюдените градове след 1989 г. Икономиката беше закрита и сега се превърна в депо и складове за тирове и наркотици. Тук таме има някое казино и имоти за да се перат пари от турци и мафиоти, но работни места няма и младите бягат. И АЕЦ ще бъде закрита след 10 год,
8
3
 
18
 
! Отговори
Ян Козина преди 2 години
Между другото само е банановите републики е легализиран хазарта, тоест има казина и игрални зали. Държави като Сомалия, Нигерия, България, Мозамбик, някои страни в Югоизточна Азия, също май и някъде в страни от Латинска Америка. Запитайте се защо е така. Отговорът е много ***.
7
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е част от Промяната на президент румен радев ветото! Престрелки, обири, грабежи, метежи - пълна анархия под егидата на мракобесния тиранин, фигурант и прокремълски самальотчик!
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нас нормалните хора това какво ни интересува
5
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лисицата беше шеф на МВР във Враца и после стана наркотичен бос с Карамански.
4
0
 
18
 
! Отговори
ПИЧЕличката Мая преди 2 години
WINbet хареса това