Самонастанили се в изоставена сграда в Редута тормозят местните

Увеличили са се набезите в района
21 сеп 2021 08:20, Петя Славова
36
Самонастанили се в изоставена сграда в Редута тормозят местните
Снимка: кадър, БНТ

Живеещите в столичния квартал Редута алармират за опасна сграда в района. В изоставения строеж пред домовете им от една страна е опасен, тъй като има стърчащи арматури и дупки, можещи да наранят децата в района. От друга страна там са се самонастанили група роми.

Местните се оплакват от системен тормоз, свързан с кражби и набези в имотите и автомобилите им.

Изоставеният строеж в столичния квартал Редута повече от 20 години тъне в разруха, тъй като инвестиционната компания е фалирала преди години.

"Гледката е много мизерна. Виждат се събрани боклуци на хората, които живеят тук. Има юргани, дюшеци. Откакто трайно са се нанесли, се усеща и трайна миризма, тъй като хората явно трябва да се облекчават някъде", обяснява жителка на квартала пред БНТ.

Според районния кмет Георги Илиев, периодично от строежа се изваждат самонастанили се роми. По думите на кмета, собствениците досега е трябвало да обезопасят изоставената сграда, тъй като има заповед на НАГ и много предписания от МВР.

Кметът заяви, че с реални срокове не може да се ангажира. На този етап, сградата ще бъде обезопасена и от задния вход, и ще се работи по разрешаване на проблема.

Преди години е имало и трагичен инцидент със самонастанил се в сградата, който е починал. Част от входовете са затворени, но живеещите в опасната сграда влизат през други входове.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
3
 
! Отговори
маргинал-майор Жаго преди 2 години
промяната на Радеф в действие! Ние идваме !
25
2
 
3
 
! Отговори
179 преди 2 години
Турците биват победени под негово пълководство. Вземи прочети ,че е бил наказан и заточен. От както нападат Австрия започва технният упадък. Още тогава се е говорило че османците са доста по назад от всяка една друга Западна империя включително и Русия.
24
3
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
А като дойдат клоуните от дб и канадчето на власт , ще сте длъжни сутрин да падате на коляно за меланиновия електорат ;) !!!!
23
9
 
1
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Между другото не се казвам Сюлейман-това ми е никнейма.Утре мога да сьм Осман паша или Митхад паша.Избрал сьм го за да се дразнят ганьовските баламур...ци !
22
9
 
5
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Всички турски пьлководци са изиграли някаква роля в изграждането на продьлжилата над 6 века империя!За мене всичките са успешни и се гордея с тях!Ти как мислиш се завоюва Империя,разпростряла се на цели 3 континента и сьстояща се от милиони кв.км,стотици нации и етнически групи ,живели векове заедно?! Докато идващите от Африка кораби са били пьлни с роби,твоят дядо имал кьща,челяд,добитьк та чак от рахатльк е гонел палавата Ганка из двора!
21
3
 
1
 
! Отговори
179 преди 2 години
Всеки човек избира какъв да бъде. Всеки има карма и път по който трябва да върви. Светът без такива хора няма да бъде свят. Ти въобще не разбра какво съм написал. Или четеш между редовете. И само да те питам как точно си избра това име а не някое друго на някой успял османски пълководец. Сюлейман Паша е един типичен двуличник , расит и масов убиец.
20
7
 
2
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
До 23/ 179 ! Никой не се ражда,не желае и се стреми да живее в мизерия!Специално в *** сьдбата на тия нещастни хора се определя от вкорененото в душата на *** отношение,неприязьн,омраза ,което се предава от родители на деца и в наши дни.Ако имаш бизнес и се появи ром с диплома на инженер и иска да работи,ще го приемеш ли?!Ама честно-без ганьовско шикалкавене и двуличие!!!!
19
2
 
6
 
! Отговори
179 преди 2 години
Една част от ромите живеят точно такъв начин на живот. Те няма как да виреят самостоятелно и затова избират да живеят близо до други етноси. Прехраната им идва главно и от там - в добрия случай събиране на отпадъци и в лошият - кражби. И за двете занимания са им нужни друг тип хора за съседи. От тук идва израза, че са паразитен етнос. Разбира се това не се отнася за всички роми които живеят в България.
18
11
 
4
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Моите искрени сьчувствия,уважения и сьжаления кьм принудените да живеят в такива нечовешки условия,в една така наречена,,европейска'' дьржава нещастни хора!Коментиращите,вижте си коментарите и се засрамете!
17
11
 
3
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
До Меди Доганов! Тия явления са плод на ганчовската немарливост,невьзможността му да управлява една шепа народ и дьржава,плод на расизма,фашизма дьлбоко в душата му срещу различните от него!!!По време на турците е нямало бездомни,гладни и боси!Пьлна свобода да станеш богат на територия,разпростираща се на 3 континента,без оглед на националнстта ти!!Анладьн му, ***?!
16
1
 
13
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Държавата безсилна пред римската глупост и наглост. Колко са жалки институцииките ни - мвр, община, днск и т.н....
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи Редута и веднага разбираме че са команчи. Стават все повече и все по нагли. Ще дойде време когато ще превземат всичко и ще превърнат БГ в европейска сомалия
14
1
 
12
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
Турското културно наследство, башибозук, също като мен.!.
13
1
 
14
 
! Отговори
избора е ваш преди 2 години
Невиждате ли как се самонастаняват в Народното Събрание та за някаква изоставена сграда.
12
2
 
8
 
! Отговори
Хюго Бос до 3 преди 2 години
Българите- да, оркоподобните- не.
11
1
 
13
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
Досетихме се, че са оркоподобни- смрад, мизерия, самонастанили се подразбира се, че са от миризливите ***.
10
1
 
14
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Има един коктейл кръстен на един бивш съветски дипломат, не е зле да го използват
9
2
 
20
 
! Отговори
Стария Джо преди 2 години
Във Варна на ул Козлодуй имахме същия проблем, но през 2019 год около 15-20 мъже от квартала щурмувахме сградата вечер. Сега пак има римляни , но са кротки, поздравяват и не създават проблеми, а вечер е тихо и спокойно. Асан помни само белега и болката, другото щеше да го забрави
8
1
 
16
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Новодомци роми римляни и ромеи :)))
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проекто министърката няма ли да излезе със становище?