7 вредни храни, които пречат на отслабването

Те не ви носят ползи, а само вреди
9
7 вредни храни, които пречат на отслабването
Снимка: Istock

За никого не е тайна, че отслабването и поддържането на теглото са предизвикателства с изключителна трудност. Не е лесно да накарате тялото си да се освободи от всички излишни мазнини, особено ако страдате от затлъстяване – най-тежката форма на наднормено тегло. Въпреки това не е невъзможно и не е задължително да следвате краткотрайни диети с обещаващи бързи резултати. Можете да превърнете отслабването в постоянен начин на живот, като избягвате определени храни с доказано вреден ефект върху теглото и здравето.

Според мета-анализ на данни, публикувани в New England Journal of Medicine, ефектите на тези храни са оказали голямо влияние върху наднорменото тегло на участниците. Откритието на учените, е че изключването на някои от най-вредните за теглото храни носи успех в отслабването и поддържането на здравословно тегло в дългосрочен план.

Кои са храните, които е добре да премахнете от храненето си завинаги? Те не ви носят ползи, а само вреди.

Захарни и диетични напитки

Всички напитки без значение дали са газирани или не, съдържащи захар и подсладители, са вредни за фигурата ви. Вредни са и за здравето. Те съставляват изобилие от празни калории, които се трупат под формата на мазнини по тялото, а не носят никаква хранителна стойност. Тялото ви може да живее без тях. Ако психиката ви е свикнала с тях, постарайте се да я тренирате в посока отказването им. В дългосрочен план това е добра стратегия за премахване на едно огромно количество излишни калории и най-вече захари.

Сладкиши

Сладкишите съдържат множество съставки, изключително богати на захари във всякакви форми, наситени мазнини, хидрогенирани масла, трансмазнини. Вкупом тези съставки носят истинска калорийна бомба на организма, от която той не само няма нужда, но и му вреди. Ако премахнете сладкишите и десертите от храненето си, ще отслабнете. Позволявайте си по малко количество сладкиши само за поводи или като награда за постиженията ви. Но в никакъв случай не го правете всеки ден, за да не попречите на резултатите си, както и на здравето си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майонеза, пържени картофи, кифтета,дюнер,торта....
6
0
 
5
 
! Отговори
Брей преди 2 години
И кой бяха тези 7 храни???
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който иска да пости, да пости според силите си, а не да се изтощава. Има професии и ситуации, на които не е възможно да се съблюдва изцяло ( строгостта и правилата на)църковния пост. Ако има такива, които искат да спазят поне донякъде пост, то е да не консумират месо и животнски продукти в дни като Бъдни Вечер, Страстната Седмица, Разпети Петък, 2-3 дни преди Деня на свети Апостоли Петър и Павел, няколко дни преди Успение на Пресвета Богородица и Дева Мария, както и Деня на свети Йоан Предтеча
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двойки, които правят опити за забременяване не трябва да отиват в крайности по отношение на храната. Бременни жени не трябва да се подлагат на диети,нито да отиват в другата крайност - да се тъпчат с мазна животнска храна, защото и двете крайности влияят зле на плода. Жени, които кърмят също не трябва да се подлагат на диета или строг пост, нито да лишават от пълноценна и питателна храна, ако искат да спазят църковния обичай за постене, то поне да изберат най - важните дни от даден период за пос
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диетите изтощават допълнително тялото. А би трябвало всеки да преценява сам за себе си какво иска да яде. Който не иска да яде месо, то по -добре да спазва установени от Църквата дни за пости, отколкото да се подлага на диета всеки месец и да брои калории и килограми. При тези изнервящи и лоши условия на живот не е ок да си веган или вегетарианец 365/366 дни в годината. Абсолютно недопустимо е малолетни, малки и непълнолетни деца да бъдат измъчвани с обикновени диети или строги църковни пости.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядо ми е на 90 г., но от време на време отскоква до магазина и си взима в едно пликче бонбони. Яде си най-спокойно! Но не пълнее!
1
3
 
12
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Тази статия е по- *** и от мен.Яжте всичко,което ви се яде и се движете.