Британски съд одобри екстрадиране на Асандж в САЩ

Американските власти обвиняват австралиеца по 18 точки
10 дек 2021 15:07, Елка Василева
44
Британски съд одобри екстрадиране на Асандж в САЩ
Снимка: БГНЕС

САЩ спечелиха обжалване в лондонски съд за екстрадиране на основателя на сайта "Уикилийкс" Джулиан Асандж, за да бъде изправен пред американското правосъдие по обвинения като нарушаване на закон за шпионажа и заговор за незаконно проникване в правителствени компютри, предаде Ройтерс.

Още по темата
Съдът уважи обжалването, съобщи съдия Тимъти Холройд. Той каза, че САЩ са дали множество гаранции на Великобритания за условията на задържане на Асандж.

Американските власти обвиняват 50-годишния австралиец по 18 пункта във връзка с публикуването от "Уикилийкс" на огромен брой поверителни американски военни документи и дипломатически грами, което според тях е застрашило живота на много хора.

САЩ обжалваха решение от 4 януари на по-долна британска съдебна инстанция, която постанови Асандж да не бъде екстрадиран, тъй като има опасност да се самоубие в американски затвор, припомня БТА.

Все още не е ясно дали Асандж може да продължи да обжалва екстрадирането си, въпреки че от защитата му вече изразиха подобно намерение.

Ако бъде признат за виновен в Америка, Асандж може да получи до 175 години затвор, твърдят негови адвокати. От американското правителство обаче казват, че най-вероятно присъдата ще бъде от 4 до 6 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какво Навални е по-различен от Асандж? Защо западните джентър-мендър лицемери не налагат санкции на Англия и САЩ за арестуването на Асандж? Сега в щатите ще го свитнат и готово. И защо??? Защото разкри убийства на цивилни от американската армия.Ценности, свобода на словото ... дъвка за наивници!
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да разменят Асанж за Навални.
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Асанж голям наивник излезе да отиде да се крие в Лондон, а не в Москва.
10
5
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СКАПАХА АСАНДЖ !!! И СНОУДЪН ЩЯХА ДА СКАПЯТ ВЪПРЕКИ, ЧЕ ЛИЧНО БИЛ КЛИНТЪН ПРИЗНА ВСИЧКО ОПОВЕСТЕНО ОТ СНОУДЪН, ЧЕ Е АБСОЛЮТНА ИСТИНА! ФАЩ НЕ ОПРОВЕРГАВА ОПОВЕСТЕНОТО И ОТ АСАНДЖ! НО ВСЕКИ КОЙТО ИЗКАРВАЛ МРЪСОТИЯТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ БИЛ ВРАГ КОЙТО ЗАСЛУЖАВА СМЪРТНА ПРИСЪДА!
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После не желая да слушам за осъдения престъпник Навални.
8
3
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
И ЗАЩО ТРЯБВА ДЕ Е ПРЕДАДЕН НА ФАЩ ТОЧНО???????????????! НАЛИ ИМАЛ УЖ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ЕС ДЪРЖАВИ !!! ЗАЩО НЕ Е ПРЕДАДЕН НА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ?????????????????????????/ ЦЯЛАТА БРИТАНИЯ Е ЕДНА ПРЕСТЪПНА ИНСТИТУЦИЯ НАЧЕЛО С ЛЪЖЕКРАЛИЦАТА КОЯТО Е САКСКОБУРГОТСКА РОДЕНА И СЕ Е ПРЕКРЪСТИЛА НА УИНДЗОР ТЯ Е ИЗМАМНИЦА
7
3
 
19
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Много разрови, екскрементите в Краварника. Килъри Клинтън, няма да му прости.
6
1
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОЛКОТО ПО-СКОРО СЕ РАЗПАДНЕ ПОСМЕШИЩЕТО БРИТАНИЯ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!
5
1
 
12
 
! Отговори
ЮдеюСемитМасон преди 2 години
ГлобалистКомунистСатанист: Световният ГУЛАГ под Открито небе е Завършен - налузвайте Маските, р0бе, не може да ни пипнете, лузери!
4
2
 
7
 
! Отговори
Пазете се преди 2 години
Не ходете в Перник, терористи унищожават хора!
3
1
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НАМЕРИХА СИ ОПРАВДАНИЕ :D БРИТАНСКИЯ СЪД НЯМА ЮРИСДИКЦИЯТА НАД ПАРЛАМЕНТА ИМ! АКО МУ ДАДАТ УБЕЖИЩЕ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО Е ОТСЪДИЛ БРИТАНСКИ СЪД! БРИТАНИЯ Е НАПЪЛНО МЪР-ТВА ДЪРЖАВА
2
1
 
25
 
! Отговори
Маските Паднаха преди 2 години
Демокрацията е Мъртва - Разследващите Журналисти, вече биват Екзекутирани за Разкриване Престъпленията на ВластИмащите!
1
2
 
18
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Ако на фона на целият дивашки фашизъм и тоталитаризъм който цари на запад в моемента,ми дойде някой гнусеннн нагло-саксонец да ми опява за правата ан човека и демокрации ,няма да се сдържа и да му разбия лицемерната лъжлива уста!