Освободен е мъжът, задържан с граната в новогодишната нощ в София

Според него намерените пистолети са реплики
2 яну 2022 12:46, Елка Василева
113
Освободен е мъжът, задържан с граната в новогодишната нощ в София
Снимка: Facebook

Обвиненият в хулиганство 53-годишен бивш военен от Асеновград, който беше арестуван в новогодишната нощ на площад "Александър Батенберг" в София, е освободен, съобщи Bulgaria on air.

Той беше задържан и обвинен, тъй като е носел бойна граната, а преди това крещял и отправял послания, определяни като антиваксърски, и призиви срещу носенето на маски към намиращите се в района хора. Приканвал ги е и да нарушават противоепидемичните мерки.

Още по темата

В колата му се открити още черна тактическа жилетка и два пистолета, както и ръчен електрошок, 4 ножа с остриета, повече от 6 сантиметра и една брадва.

Според бившия военен и жената, пътувала с него, пистолетите са реплики. Назначени са експертизи, които ще установяват какви са оръжията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Сега да му дадат и награда!
56
2
 
23
 
! Отговори
SS преди 2 години
Откога да си антиваксър е престъпление ? Назначена е експериза за да установява дали пистолетите стават за нещо ? Егати експертите ! И те на заплатка на гърба на данъкоплатеца ! Това става за пет минути най много ! Да ви п.и,к,а.м на експертите. Като чуя думата ,,експерт" в България и се хващам за броунинга !
55
0
 
13
 
! Отговори
Господари на Ефира преди 2 години
Преди 10-15 години Господарите по Нова тв направиха експеримент.Дадоха пари на малко момченце и го пратиха на пазара в София да проверят спазват ли се забраните за продажба бомбички на деца.Младежа се върна с цяла торба пиратки и 2 ГРАНАТИ.Карбовски пък си купи преправен боен пистолет от пазара
54
4
 
7
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 2 години
Вчера едни супер военен експерт се изказа за граната че била нападателна - прави много поражения . Мен са ме учили в Казармата че тази граната е отбранителна - хвърляш и лягаш при отбрана . Нападателните гранати са други - те са кръгли , без осколки и вдигат повече шум - така са направени за да не те убият и превземаш окопите на врага .
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не пишете, че да арестуваш някой за детски пистолети е за срам работата? Такъв и аз мога да го арестувам. Срам и позор!
52
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ или Западна Рвропа с бойна граната на публично събиране тоя рептил щяха да го затворят 10 г на мига но тук е Булггаристан , държавата на нефелите и няма проблем.
51
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките провинциални откачалки се домъкнаха в София.Отврат!!Осмърдява града
50
6
 
8
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Защо е сред хората с тая граната? Да ходи по институции, а не на площада.
49
4
 
11
 
! Отговори
До Татул преди 2 години
Какъв недостиг на карди из КОВИД отделенията те гони и теб? В Св. Наум, 3-та и 4-та градска затварят КОВИД отделения щото няма болни, теб те гони недостиг на кадри.
48
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам ги е да напишат защо са го пуснали. Заради детски играчки. Позор!
47
1
 
9
 
! Отговори
Край преди 2 години
До 50 - абсолютно съм съгласен с теб. Показаната граната беше точно отбранителна F1 /лимонка/ много по-опасна ако не е учебна от нападателната. Проблема е че ПРОФ Радулов - експерта не го знае.
46
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това много ми напомня на оня с Газовия пистолет дето се "опита да убие" Доган. И излезе на сцената пред камерите и му го опря в слепоочието. Това е от същия вид пародии. Някъв го е яд на правителството и отишъл при някакви случайни хора и викал. Имал граната, ама не я използвал и си забравил въоръжението и екипировката в колата. Пишман радикален.
45
1
 
9
 
! Отговори
До Татул преди 2 години
В ковидотделенията има недостиг на "болни", не на места. Лъжеш хората нагло, без да си влизал в такова отделение. Ушев снима празното легло до него.
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До На всеоръжие! :)) Имам познат сценограф, има оръжия като по филмите - цяла стена с какво ли не. Реплики, естествено. Да не говорим за еърсофт-играчите, които имат пълно бойно снаряжение и напълно реалистично изглеждащи оръжия. Възможни причини много. И аз имам една катана на стената, пък не съм самурай.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И все пак, все още освобождават хора с мнение, различно от това на властта. Не е опасно да изразиш законно позицията си на някой бунт примерно.
42
3
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
ама много ясно и по другите държави е така, като те хванат с бойна граната и да отправяш заплахи назначават експертиза и те пускат по живо по здраво!
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее Анархията! Закривайте Чалгария!
40
3
 
8
 
! Отговори
До 44 от 40 преди 2 години
Антиваксър съм. Въпросът ми беше провокативен. Не са написали защо е освободен, щото не им отърва.
39
2
 
5
 
! Отговори
защо преди 2 години
Щом според съда не е проблем да се разхождаш по улиците с гранати, кажете от къде да си купя и аз. Обещавам, няма да викам долу маските.
38
3
 
4
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 2 години
МИ ПРАВ Е ЧОВЕКА, ГРАНАТАТА ЛЕКУВА КОВИД ОТ РАЗ, ДА ВЗЕМЕ ДА Я ВЗРИВИ И ДА НИ ДОКАЖЕ! ТРЯБВА ДА Е СЕДНАЛ НА НЕЯ И ОКОЛО НЕГО ДА ИМА СЪМИШЛЕНИЦИ!