Кличко: Русия фактически обяви война на Украйна

Украйна е избрала своя път и своето бъдеще, заяви той
22 фев 2022 14:30, Нели Христова
119
Кличко: Русия фактически обяви война на Украйна
Снимка: БГНЕС

Ние сме си у дома и ние трябва да решаваме как да се развива страната ни. Затова ще продължим да се борим, заяви кметът на Киев Виталий Кличко в обръщение към украинските граждани. Той припомни, че Рус е била Киевска още по времето, когато на мястото на Москва е имало блата, съобщи сайтът УНИАН.

„Русия фактически обяви война на Украйна. В Донецк и Луганск има купища руски войски, които са се придвижвали натам цяла нощ. Оперативно след изявлението на Путин и признаването на абревиатурните образувания нахлу орда, която нарича себе си "миротворци". Агресорите са миротворци? Нелепо е. И пренебрегването на международното право и на суверенитета на независими държави. Цинично и неадекватно управникът на Русия постави под съмнение съществуването на украинската държава и на украинския народ. Подчертавам: Рус е била Киевска, а Киев – величествен град още по времето, когато някъде са били брата и никой не си е представял, че върху тях някога ще се появи Москва“, заяви Кличко.

Той подчерта, че Украйна е избрала своя път и своето бъдеще. И то е свързано не с Руската империя, а с цивилизованата демократична общност от държави.

„За този избор платихме висока цена. И го отстояваме вече 8 години, отразявайки руската агресия. Ние не се страхуваме и ще продължим да се борим. Ние вярваме в нашите Въоръжени сили. Ще създадем териториална отбрана. Ще се обединим срещу заплахата. Ще се обединим, независимо от политическите си убеждения, симпатии или емоции. Длъжни сме да бъдем в единен фронт. Справедливостта и правото са на наша страна. Ние сме си у дома и ние решаваме как ще продължи да се развива страната ни. Това са изпитания, през които трябва да преминем. Решително, всички заедно, хладнокръвно и сдържано. За да запазим държавата. За да стане Украйна силна и успешна“, заяви кметът на Киев и лидер на партия „УДАР“ Виталий Кличко.

Той подчерта,че партньорите на Украйна трябва да въведат целия възможен пакет санкции срещу агресора, който беше съгласуван между държавите от ЕС и НАТО.

„Благодарни сме на лидерите на тези държави, които вече заявиха готовност да наложат санкции. Няма време за разговори. Тази пълзяща окупация, кръвопролитие, окупация и лъжи, имперски амбиции трябва да бъдат спрени. Защото апетитът на агресора ще продължи да се увеличава. И не само спрямо Украйна“, подчерта Кличко.

Той припомни, че се побеждава не само със сила, но и с дух. А украинците са го доказвали неведнъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция не е анексирала Кипър, там си има непризната република, като тези Донецк и Луганск. И за какви палестински земи говориш, такава държава няма и никога не е имало? За Сирия е до някъде коректно, там е било еврейска държава, после ги завладели римляните, после арабите завладели римляните, а евреите завладели арабите. Слабо ни засягат, ама с Русия и Украйна делим общи граници!
61
6
 
3
 
! Отговори
До 71 преди 2 години
Хахахахаха. Какви санкции ще наложи голтак, с брутен вътрешен продукт по нисък от този на Сомалия?
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия слага санкции на Украйна след като НАТО сложиха на Русия.
59
4
 
11
 
! Отговори
nekoj преди 2 години
Да пропуснем Косово, ама да речем - Турция анексира половината Кипър - да и направиха нещо, 'санкции' заклеймяване? Израел буквално окупира Сирийски и Палестински земи (там евреи няма!) - да има някакъв плач по въпроса???
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога пък у нас са добивали шистов газ или унищожили земята за добив на газ? И откога взехме да добиваме газ, че станахме и държава със запаси и производство на газ?
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"И тука блокират коментари" --- Добро Утро!
56
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Долара може да падне след 1 седмица и губиш всичко спечелено.
55
2
 
7
 
! Отговори
Христо преди 2 години
1. Изтеглете големи заеми в рубли2. Обърнете веднага парите в евро, долари или паунди 3. Изчакайте 2 седмици, изтеглете 2 долара и си платете заемите 4. Това е. Вече сте милионер.
54
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин за пореден път показа на западните гейoве че силата на армията е определяща, а не брутния вътрешен продукт. Имаш ли армия можеш да правиш каквото си поискаш.
53
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо нямам намерение да коментирам думите на един пpocт боксьор.
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакаме с нетърпение първите руси украински бежанки.Готови сме да посрещнем украинските красавици с отворени обятия.
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Соросоиднитe центаджии към Козяк са побеснели и с пяна на уста сипят закани все едно нещо ще стане. Така беше и след като Крим се върна обратно в Русия пак сипеха закани какви "страшни" санкции щяло да има и тн. Кучетата си лаят, керванът си върви. утре Путин ще анексира и останалата част от Украйна и ще ги закрие като държава. Тогава пак ще има закани за страшни невиждани санкции. Смешна и страхлива работа ама така е след като не можеш да си позволиш да заплашваш със сила най-силната армия.
50
0
 
0
 
! Отговори
история... преди 2 години
С правителствено решение от 20 март България официално призна независимо Косово, с което ще установи дипломатически отношения на нивопосолства. Това става ден след съвместното заявление на България, Хърватия и Унгария първите три съседни на Сърбия страни, коитопризнаха отделянето на Косово в самостоятелна държава, засега под международно наблюдение.
49
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие нямате право на избор защото имате независимост под условие. Следователно ако Русия прецени че сте нарушили условията може да ви анексира окончателно и безвъзвратно.
48
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво ще направиш,мушморок.Пак ще се молите да ви помагат.Няма да стане,каквото сте надробили сами ще си го сърбате.Стягай багажа,че и ти си в списъка
47
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАми що не идеш в Русия като тук ти е толкова лошо? Какво недоволстваш, айде тръгвай, какво чакаш? Там нали няма да ядеш палмово масло, няма шистов газ - само нешистов колкото искаш. Няма западни фирми, които ползват природните богатства - само 10на олигарси! Раят поднебесн. Айде, нали знаеш къде е летището
46
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този в бокса ми беше любимец, но в политиката е марионетка и ми напротивя. Защо хората не правят онова, в което ги бива?
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой създаде тая държава??????та сега пърди.
44
5
 
20
 
! Отговори
По-скоро преди 2 години
Киев е бил руски. Една от двете столици на първата руска държава.
43
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фактически вие обстрелвате градовете в Донбас с голямокалибрено оръжие, което спроед минските договорености трябваше да е далеч извън обхват... Да не говорим, че няколко пъти обстрелвахте и теротирията на Русия, или си мислите, че ще ви се размине?