Кличко: Русия фактически обяви война на Украйна

Украйна е избрала своя път и своето бъдеще, заяви той
22 фев 2022 14:30, Нели Христова
119
Кличко: Русия фактически обяви война на Украйна
Снимка: БГНЕС

Ние сме си у дома и ние трябва да решаваме как да се развива страната ни. Затова ще продължим да се борим, заяви кметът на Киев Виталий Кличко в обръщение към украинските граждани. Той припомни, че Рус е била Киевска още по времето, когато на мястото на Москва е имало блата, съобщи сайтът УНИАН.

„Русия фактически обяви война на Украйна. В Донецк и Луганск има купища руски войски, които са се придвижвали натам цяла нощ. Оперативно след изявлението на Путин и признаването на абревиатурните образувания нахлу орда, която нарича себе си "миротворци". Агресорите са миротворци? Нелепо е. И пренебрегването на международното право и на суверенитета на независими държави. Цинично и неадекватно управникът на Русия постави под съмнение съществуването на украинската държава и на украинския народ. Подчертавам: Рус е била Киевска, а Киев – величествен град още по времето, когато някъде са били брата и никой не си е представял, че върху тях някога ще се появи Москва“, заяви Кличко.

Той подчерта, че Украйна е избрала своя път и своето бъдеще. И то е свързано не с Руската империя, а с цивилизованата демократична общност от държави.

„За този избор платихме висока цена. И го отстояваме вече 8 години, отразявайки руската агресия. Ние не се страхуваме и ще продължим да се борим. Ние вярваме в нашите Въоръжени сили. Ще създадем териториална отбрана. Ще се обединим срещу заплахата. Ще се обединим, независимо от политическите си убеждения, симпатии или емоции. Длъжни сме да бъдем в единен фронт. Справедливостта и правото са на наша страна. Ние сме си у дома и ние решаваме как ще продължи да се развива страната ни. Това са изпитания, през които трябва да преминем. Решително, всички заедно, хладнокръвно и сдържано. За да запазим държавата. За да стане Украйна силна и успешна“, заяви кметът на Киев и лидер на партия „УДАР“ Виталий Кличко.

Той подчерта,че партньорите на Украйна трябва да въведат целия възможен пакет санкции срещу агресора, който беше съгласуван между държавите от ЕС и НАТО.

„Благодарни сме на лидерите на тези държави, които вече заявиха готовност да наложат санкции. Няма време за разговори. Тази пълзяща окупация, кръвопролитие, окупация и лъжи, имперски амбиции трябва да бъдат спрени. Защото апетитът на агресора ще продължи да се увеличава. И не само спрямо Украйна“, подчерта Кличко.

Той припомни, че се побеждава не само със сила, но и с дух. А украинците са го доказвали неведнъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
14
 
! Отговори
Асан преди 2 години
ФАЩ нали каза че ше ви спасява :)))
21
13
 
10
 
! Отговори
Кличко към Путин преди 2 години
Украйна е избрала пътя си към демокрацията и Джуджето не може да направи нищо по въпроса. :))))))
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кличко да отива да воюва не да се почесва в Киев на парламентарната банка
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неее... Просто Украйна обяви война на себе си! По-големи психопати от техните политици няма! Надминаха дори българските! Отново се сещам за онази приказка: не е добре англосаксонец да ти е враг, но най-лошо е да ти е приятел! Както се казва - нищо лично, просто ви употребихме за една братоубийствена война, от която вие няма да сте победителите... Украйна ще се разпадне дами и господа! Но..те сами си го направиха
18
4
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До АНОНИМЕН 15 Продажници са измети като теб.Жалко е че си БЪЛГАРИН.
17
4
 
19
 
! Отговори
некой преди 2 години
Когато Косово поиска да се отцепи от Сърбия - какво направи НАТО? Почна да бомбардира лошата Сърбия защото не пускала Косово! По същата лигика сега - НАТО трябва да бомбардира Украйна защото не пуска Донецк!!!
16
3
 
3
 
! Отговори
Л.А. преди 2 години
Абсолютно прав! Леля ми живее там и казва буквално, че са орди и бият наред!
15
8
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Кличко ти какъв продажник си.
14
9
 
23
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Няма ли кой да забие на този тъпоглавец боксова ръкавица в дирника
13
25
 
12
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Русия нищо не е дала на този свят, няма и да даде! Ще продължава да разчита на кранчето си, но когато кранчето спре да тече ще нападат всички на поразия. Тогава ще видим краха на самозабравилите се агресори!
12
2
 
12
 
! Отговори
Кубрат преди 2 години
А добрУтро!
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на Запада и САЩ беше части от Русия да стават независими и Западна Европа и САЩ да ги признават за независими и да ги приемат в НАТО и Европейския съюз.......................Случи се обратното на планираното. Запада казваше, че разпадът на Съветския съюз са свобода и демокрация.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
fake news. ukrainskoto pravitelstvo e izostavilo bezchoveshki i bezsardechno grijata i staranieto za ikonomicheskoto razvitie na naroda si v iztochnite regioni. stastlivi i radostni grajdani ot rabotata na pravitelstvoto si ne napuskat nikoga teritoriata i darjavata. upravlenieto na edna darjava s raznoobrazni narodi i culturi e dosta poveche ot teatralen spektakel, kinosalon ili boksov mach.
9
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да почва войната и да идват красивити украинки в България за убежище !
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Доколкото знам Кобрата е някакво влечуго" В.Кличко
7
8
 
26
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 2 години
Какаво да го правиш - Боксьор! Не знае значението на думите. Киевска Рус! Да ама "РУС" - не Украйна, нали? Та Русия и Киев може да си поиска...
6
6
 
18
 
! Отговори
джо преди 2 години
Да би мирно седяло..... не би чудо видяло!!!!
5
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешен плач на хохълите. Иначе те бяха много благосклонни към източните провинции. Не само им спряха плащането на пенсиите, но ги бомбиха всеки ден. Ха сега да ги видя какво ще правят. Май е време Зеленски да последва оня дето си яде вратовръзката. С чичко Вова шега не бива!
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киевска Рус тоест Киев е бил руски или Русия е била Киевска че не стана ясно.Мяй ще се окаже че Киев е подарил Москва на Русия накрая.
3
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя смешн.к нали се канеше да е на първа линия що не е в окопа, а ръси мозък дето го нЕма.