Десетки хиляди наемници се бият на страната на Русия в Украйна

Европейски представител очаква "пълно унищожение" на Мариупол
20 апр 2022 11:49, Елка Василева
119
Десетки хиляди наемници се бият на страната на Русия в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Между 10 и 20 хиляди наемници от частната военна компания "Вагнер", сирийски и либийски бойци се бият на страната на Русия в Украйна, съобщи европейски представител, цитиран от Франс прес.

Те "нямат превозни средства или тежки оръжия" и идват, за да подсилят руските войски, съобщи пред медиите във Вашингтон европейският представител, пожелал анонимност.

Още по темата
Той уточни, че са констатирани "трансфери от зони като Сирия и Либия към източния регион на Донбас", където Москва започна нова фаза на своето нападение. Трудно е обаче да се установи колко от тези 10 до 20 хиляди бойци са наемници от "Вагнер" и колко са бойци от Сирия или Либия.

В края на март британското министерство на отбраната съобщи, че се очаква "над 100 наемници" от "Вагнер" да бъдат разположени в Източна Украйна, "за да провеждат бойни операции". Компанията "Вагнер" е смятана за близка до руските власти. Нейни членове са заподозрени в зверства в Мали, Либия и Сирия.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия е започнала в понеделник голямо настъпление в този район, който е новата стратегическа цел на руските сили след изтеглянето им от района на Киев. Част от територията е вече под контрола на проруските сепаратисти от 2014 г.

До "4 до 6 месеца" руските сили вероятно ще контролират Луганска област, част от Донбас и малка ивица земя, водеща към Запорожка област, заяви европейският представител. Той добави, че очаква "пълно унищожение" на обсадения град Мариупол и изрази опасения, че "това ще бъде още по-лошо от Буча".

Освен това европейският представител заяви, че очаква преговорите между Русия и Украйна да приключат до есента на тази година.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Украйна имаше еквивалентна военна мощ като Русия, до сега от усраната мечка да не е останал и помен! Митовете подклаждани от червените ***, лапащи вече 80 г руски Пи.КИ се оказаха смехотворни! Русия е една развалина, която се крепи само на лъжи и пропаганда!
68
6
 
8
 
! Отговори
ЛУ преди 2 години
Мемфис братле какви глупости четеш само, то е очеизвадно, че руснаците размазват натовските сили в Украйна, колоната с технука си е там и в момента, само, че вече е много по-голяма
67
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са наемници, а терористи. ИДИЛ, Алкайда, Талибаните и Хезбула излязоха още преди седмици с видеа из нета, че искат да съобщят на съмишлениците си, че техни бойци избиват християни. Също така казаха, че "ще потопят континента на неверниците в кръв с помощта на Русия". Естествено за русофилите това е като сбъдната мечта или мокър сън. Руски оръжия ще бъдат използвани срещу тях. По голям кеф за русофил от това да го гръмнеш с руска ракета няма!
66
6
 
7
 
! Отговори
Мемфис преди 2 години
До 79! Абе отворко, каква силна армия са ушанките, като десетократно по- слабо въоръжени украински патриоти им е.аха майката, накараха ги да се насериозно.т от страх и избягаха! Каква армия е руската, като от 70 км колона от танкове и бронирана техника никой не се върн, всичко беше смляно! Руснака е дивак и убиец , Варварина на 21 век!
65
5
 
6
 
! Отговори
ЛУ преди 2 години
А колко хиляди французи, англипани, поляци и тн. се бият на страната на Украйна, знаете ли?
64
5
 
7
 
! Отговори
Теодоро преди 2 години
Абсолютно 100%лъжа!! СЛАВА НА РУСИЯ
63
1
 
14
 
! Отговори
Даскал Граматиков преди 2 години
Другарчета, научете се да правите разлика между "наемници" и "доброволци". Толкоз.
62
7
 
11
 
! Отговори
До 79 преди 2 години
Не руските медии, а укрофашистките. Руските медии лъгаха до откат. Ако не вярваш, питай майките на издавените руски моряци, които - пак според "правилните медии" - били спасени. Спасени, като ония от Курск.
61
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този анонимен източник защо не каже колко са наемниците на урките.. или не е политически коректно да се говори за тях?
60
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 76 - за карабляка първи съобщиха руските медии. Ако искаш да си обективен се осведомявай от независими медии. А иначе си личи, че си пристрастен и се страхуваш твоите брадъри да не загубят. След хуманитарната мисия на САЩ в Сърбия попитали сръбски генерал -Какво е да се биеш срещу най-силната армия в света? Отговор: Незнам, не съм се бил срещу руснаци.
59
11
 
9
 
! Отговори
Само да уточня: преди 2 години
За укрите също се бият наемници,събрани от кол и въже! И това е публично и гръмогласно обявено. Чуждестранен легион,тренировъчни бази за наемниците,треньорите им от НАТО,които се крият като плъхове в тунелите на Азовстал. Интересно е,къде е армията на укрите?!Май че братушките я опраскаха още в първите дни. Идва ред на наемниците и бандеровците,които цели осем години безнаказано избиваха невинни хора в ДОНБАС! И за тях идва ВИДОВДЕН!!!
58
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основното е, че Новоросия ще се върне у дома и Малоросия ще се върнат у дома. Необходимо е. Освен това е необходим многополюсен свят и разпадането на НАТО. НАТО в момента е основната заплаха и основният проблем. НАТО е виновно за това, което се случи и се случва. Заплахата на НАТО не е заплаха само за Русия, тя е заплаха и за Финландия. Тази организация не е необходима , сигурен е Финландският политолог и правозащитник Йохан Бекман
57
5
 
10
 
! Отговори
До 70 преди 2 години
Няма как да не търсим други източници на инфо, когато вашите съветски медии, лъгаха повече от 24 часа, че карабляка "Масква" не е утанул, а е откаран за ремонт. Правилно казваш, че требе ноо да се внимава с източниците...
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много глупости се пишат бе много!!!😂😂😂
55
3
 
3
 
! Отговори
Мюмюн преди 2 години
До АнонименГледайте и слушайте Скабеева !Тя ще ви осведоми най добре !!
54
4
 
11
 
! Отговори
ПуткрепителРусист преди 2 години
Нашата армия, другари, много се абасра. След два месеца победи тъпчене на едно и също място и само разрушения, мъртъвци и "велика железария" останала неподвижна на укрофашистка територия.
53
3
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
"ПОГЛЕД-ИНФО"
52
5
 
6
 
! Отговори
linx преди 2 години
До Веселинъ 7112136860Само не разбрах кои са освободителите и кого са освободили ! А ти си вей каквото си йзкаш там на площада хората просто те гледат със съжаление че сигурно имаш душевен проблем ! *** и се лекувай !!
51
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофобите се информират само от българското радио и телевизия и донякъде от DW. Но това не е достатъчна информираност. Това е пропаганда. Търсете и други източници.
50
7
 
7
 
! Отговори
Мюмюн преди 2 години
До АнонименАма какво значи други го изкат ? Вие ако не го изкате ще се случи ли или сте просто безмозъчни и влязохте в чужда държава да разрушавате и да убивате ! Други ли ви карат да убивате жени и деца и да изнасилвате ? Стига вече жалки оправдания !Вие започнахте тази агресия и ще си понесете вината за това !