Родният град на Зеленски е заплашен от наводнение

Руски удар повреди съоръжения
15 сеп 2022 07:51, Александър Попов
55
Родният град на Зеленски е заплашен от наводнение
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Централният украински град Криви рог е заплашен от наводнение, след като руски удар повреди съоръжения за задържане и за разпределяне на вода и доведе до преливане на река Ингулец, съобщи украинското президентство, цитирано от Франс прес.

"В точката на удара наблюдаваме воден поток от 100 м3 в секунда, което представлява голям обем. Нивото на водата на Ингулец се променя на всеки час", заяви заместник-ръководителят на президентската администрация Кирило Тимошенко.

Още по темата
Според него центърът и друг квартал на този град с 600 000 жители са "застрашени от наводнение".

"Това е предизвикателство за всички нас, но ситуацията е под контрол. Всички служби са включени, за да се премахне заплахата възможно най-бързо", добави той в Телеграм.

Украинският президент Володимир Зеленски, който е родом от града, съобщи по-рано за руски удар, насочен срещу инфраструктура, свързана със задържането и разпределението на вода, който не е причинил жертви. "Опит за наводнение на Криви рог", заяви той.

Губернаторът на региона Валентин Резниченко от своя страна заяви, че седем руски ракети Х-22, изстреляни от самолет, са нанесли сериозни щети на инфраструктурата./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кви са тие дето го пазят-американците са докарали от луната извънземни лунатици. Тая ракета да не би да излете, че и да се върна с тайна мисия да докара още помощ за урките? Зел е поискал помощ от лунните жители.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност, застрашен е не града, а жълтосините фашаги, който останаха без мостове от погрешната страна на реката. Ама това Зеленски ще го схане чак след ден-два.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Терористи са които извършиха палежите из руските бази особено в края на август от които украинските власти в крайна сметка не се разграничиха а също и взривяването на колата на млада журналистка вследствие на което тя загина без да има вина.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е единствения човек в Украйна който използва украински език то и само той си го разбира
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Терористи са рашагите
33
0
 
8
 
! Отговори
До 34 преди 1 година
Аз вече рева почти 10 минути и ридая даже от мъка
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ауу, ей сега ще се разплача за Зеленски. Мъка.
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е добър комедиант. Успя да направи Русия за смях пред цял свят.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да е като 1990, защото сега САЩ няма да помогне...
29
4
 
6
 
! Отговори
до ОБЯВА В преди 1 година
Кривой рог е на 250 км от фронта. Тази бомбардировка е чист тероризъм, обекта няма военно значение.
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснака, начело с джуджето комплексар, военно вече се разбра че е гола вода, дейтсва подло и е решил да убива невинни граждани, като бомбрадира обекти без абсолютно никакво военно значение.
27
5
 
2
 
! Отговори
= преди 1 година
путинския тероризъм ще излезе на руснаците много скъпо. чака ги същия срив като през 1990 г.
26
2
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Анализаторе, Хитлер ли защитаваш, че така ми прозвуча написаното от теб в пост номер 8. Само ще те попитам две неща. Защо англичаните разрушиха София и Враца и защо Зе удря с хаймърси мост, който според теб трябва да е разрушен от злата руска армия. Нямаше ли да им е по-лесно на лошите руснаци да рарушат мостовете в Украйна, да прекъснат ЖП линиите и да отцепят укро армията? Издишаш моето момче в анализите си.
25
0
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Е нали ги сваляха тоя ракети. Стига сте ни лъгали сега. Кажете веднъж завинаги+Зе сваля ли ракетите или не.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди няколко часа днеса написаха ,че руснаците са уцелили помпена станция, сега съоръжение за задържане на вода. Интересно ми след още няколко часа какво ще е унищожено.
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз мислех че е изсрaн. Бандеровеца бил роден.
22
5
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 23 (Ssss) Не бе, аз ви казах вече - марсианци са! От Марс са направили десант на Земята и са окупирали Украйна, а на Зеленски са му изпили мозъка със сламка и са сложили на негово място чип с който го контролират дистанционно!Абе няма ли да престанете с тези измишльотини бе???И такива операции от британските спецчасти не се извършват от MI6, а от SAS.Все трябва да ви обяснявам, за какво си губя времето като полза никаква...
21
3
 
19
 
! Отговори
Яяя преди 1 година
До АнонименТова не е бент а язовирна стена. Ударена е от стратегически бомбандировач при което нивото на реката е скочило с 3 метра и е отвяло всички стационарни и понтонни мостове на украинската армия. Това е истинската цел. Сега украинците са отрязани и ги обработват с авиация и артилерия. Чака се всеки момент щурм от руска страна.
20
0
 
6
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 20 (Сата НАТО) Прав си, но донякъде. На руски е Кривой Рог, на украински обаче е Кривий Риг. В много случаи топонимите обаче се превеждат. Например, Виена на немски е Wien (чете се Вин), на австро-баварски е Wean, а на сръбски е Беч. Германия на немски е Deutschland (чете се Дойчланд), а на шведски е Tyskland (Тчушкланд).А Швеция на шведски е Sverige (Свария).Та викаш... не се превеждали, а?
19
1
 
8
 
! Отговори
Ssss преди 1 година
До анализаторНе са американци. Британци от MI6 ако трябва да сме точни. Американците само им правят плановете за бойните действия, осигуряват оръжие и техническа обезпеченост (разузнавателна информация). Абе дреболии с една дума.