Любенов пред съда: Съжалявам за близките ми, свидетелите излъгаха

Експертиза доказа, че той е карал със 195 км/ч
Обновена: 27 сеп 2022 14:40 | 27 сеп 2022 14:35, Нели Христова
79

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Димитър Любенов, който пиян и дрогиран уби с поршето си французин на Околовръстното шосе в столицата, заяви преди заседанието на съда, където гледат мярката му за неотклонение: "Съжалявам много. Съжалявам за моите близки, които изложих. Никога не съм се качвал да карам пиян или дрогиран".

Съпругата на загиналия мъж е с тежки травми в болница, пострада и шофьорът, който карал семейството от Банско към софийското летище. Според очевидци Любенов викал към притеклите се на мястото на сблъсъка "Какво ви пука за французин".

Със 195 км/ч е карал луксозното си возило Любенов, когато е блъснал форда с французите на столичното околовръстно в неделя сутринта. Това е показала експертиза, назначена от прокуратурата, стана ясно в Софийския градски съд.

Там, точно в 14 часа, Любенов бе докаран с белезници в 19-а зала на Съдебната палата. 39-годишният мъж има 29 глоби от Пътна полиция, съобщават от "24 часа".

"Стана ми обидно от новините, там чух, че не съм се притекъл на помощ на пострадалия автомобил. Аз бях зашеметен, бях в шок, но отидох да помогна. Заедно със свидетелите, които излъгаха по телевизията, се опитах да отворя другата кола, но не успях", каза през сълзи Любенов.

"Вижте, виновен съм, искам да си гледам семейството. Давам на майка ми пари за лекарства, тя не може да се обгрижва сама. Това е, вие преценете какво да става оттук насетне", каза плачейки Любенов в последната си дума пред съда.

В залата се разбра, че има 2 готови експертизи. Едната сочи, че Любенов е карал с 1,73 промила алкохол в кръвта и дрогиран с кокаин. Другата показала скоростта от 195 км/ч. На околовръстното, където стана катастрофата, ограничението е 80 км/ч.

Адвокатката на Любенов посочи, че това е инцидент в живота на Димитър, който има чисто досие. Но от прокуратурата контрираха, че той може да извърши ново престъпление, тъй като е хванат в 3 закононарушения.

На свой ред Софийски градски съд определи мярка за неотклонение “задържане под стража” на Димитър Любенов, причинил преди два дни тежка катастрофа на Околовръстното шосе в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Адвокатката на Любенов посочи, че това е инцидент в живота на Димитър" аха ,а тия 29 глоби от Пътна полиция ,сигурно и те са инциденти .
43
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 20- 30 години като излезеш от панделата ще се грижиш за майка си ако е жива още, да си мислил преди да се качиш пиян и надрусан с 200 в панамерито дето било на кайма а хората от другата кола кучета ги яли
42
2
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАП дали ще се заинтересува откъде са му доходите на тоя?
41
7
 
10
 
! Отговори
Север Македонов преди 1 година
Ям пържоли и кюфтета всеки ден. Колям по едно животно всяка седмица... иначе съм веган....
40
0
 
44
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Промена на законодателството,и такива *** с минимална присъда от 30 г.
39
0
 
66
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Батките са така, когато е в чьорна панамера дръпнал и смукнал е БОГ летящ с 200. Той е свикнал да лети с 200 и да не съобразява с някакви закони, наредби,знаци и други простосмъртни движещи се по пътищата.
38
0
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имал той жена и майка! Ами френците, и те са нечии майка и баща. За майка му трябва да го разберем, а за жената, дето бере душа и не се знае, ще оцелее ли, некви французи там, голяма работа. Мисля, че тепърва ще види какво значи некви чужденци тоя пишман патриот!
37
1
 
59
 
! Отговори
Колю от Бяла Слатина преди 1 година
Нагъл ! *** ! Затвор ! До живот !
36
0
 
53
 
! Отговори
зер преди 1 година
Думите на човека в такъв момент издават що за морален компас има. Да не се покаеш пред безрасъдната си постъпка с тежки последици, а вместо това да лъжеш че не си пил е меко казано психопатско. Човек като този няма място на свобода сред обществото.
35
0
 
42
 
! Отговори
Мразя Радев и ГЕРБ преди 1 година
Това са тези децата на прехода на тези които направиха България такива тези които окрадоха приватизираха корумпираха всички в държавните институции които се назначават не по знания а по линия на шуробаджанащина и със пари. Докторът взима 1000 лв а държавните служители по 4000 лв. Сбъркана държава. Всичко е корумпирана клика на всякъде в България. Няма осъдени всички си плащат и излизат невинни
34
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изглежда в мозъка на този завършен психопат изобщо не се е появила мисълта, че е убил човек. Не показва да изпитва вина или състрадание. Мястото му е в затвора. Доживот без право да управлява МПС. И психиатрията да си го заведе на отчет, защото все някога ще излезе от кауша, а с тази тежка психопатия е въпрос на време да навреди на други хора.
33
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
винаги съм се "възхищавал " на такива като този! Егати мисленето.
32
0
 
65
 
! Отговори
! преди 1 година
Съжалявам за близките, че ги изложих??? А за убития човек и берящата душа жена?!
31
0
 
35
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Плачел милия... Продукта на демокрацията ни... В Южна Америка знаят как да се оправят с такива ... С чукчето - в ***... И повече няма да гази хора .
30
14
 
29
 
! Отговори
Мразя Радев и ГЕРБ преди 1 година
Никога повече ГЕРБ ДПС и ИТН дъното. Единствено ПП тръгнаха срещу мафията корупцията в България със магистралите тунелите евро фондове и програми и обществени поръчки и търгове и конкурси и веднага мафията олигарсите замесени в магистралите тунелите и всичко останало което носи пари бутнаха правителството. ГЕРБ ДПС са едно гласуваш за Боко получаваш Пеевски недосегаеми пазени от Каскета
29
6
 
35
 
! Отговори
Мразя Радев и ГЕРБ преди 1 година
Това е наследството на 12 години управление на на най корумпираната държава. Всеки си плаща и си заминава никой не носи отговорност и на никой не му се търси отговорност. Държавните служители почти всички са на заплата и пенсия заплата 3340 лв и пенсия 2500 от 1.10.2022 година. Всички държави служители са електората на ГЕРБ и ДПС. Трябва всичко да се измете. Единствената държава където пенсионери могат да получат и заплати и пенсии. Съсипаха тези даржавата
28
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мда, според адвоката му това е просто инцидент. То остана пък да е системна практика да блъска коли пиян и дрогиран с 200!!?
27
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво рекъл на, свидетеля ти патриот ли си заради един дърт чужденец си се развикал семейството на, тоя французин искам до дупка да го съди
26
1
 
49
 
! Отговори
Този ... преди 1 година
Този "наглец" - дори не искам да обиждам наглеците трябва да лежи доживот!!!!!!!Да се разбере кои са фирмите му, за да им се направи ПЪЛЕН БОЙКОТ, да няма какво да яде!!!!!
25
2
 
29
 
! Отговори
Долу ДПС ГЕРБ ИТН преди 1 година
Типично за жените ревът. Правят се на мутри и като ги натиснете ревът. Слаба държава съдебната система и всичко останало трябва да се реформира този е такъв защото никой не го контролира. Държавата е пропаднала прогнила и абдикирала. Смяна на всички лица които не си изпълняват задълженията. Заплати 3500 лв и пенсия 2500 лв толкова взимат служителите в МВР и съдебната система и ДАНС и прокуратурата и всички останали даржавни службички.