Украинските сили готвят офанзива срещу Херсон, струпват техника

Назначените от Москва власти организират евакуация
Обновена: 19 окт 2022 10:23 | 19 окт 2022 10:22, Елка Василева
165
Украинските сили готвят офанзива срещу Херсон, струпват техника
Снимка: архив, БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават да увеличават техниката, струпана на подстъпите към Херсонска област, като на линията на съприкосновение вече има няколко десетки хиляди военни, предаде ТАСС, цитирайки заместник-ръководителя на назначената от Москва администрация на областта Кирил Стремоусов.

Още по темата
"Няколко десетки хиляди /военни/ се намират на подстъпите към Херсонска област, както и значително количество военна техника. Имаме информация, че се струпва техника", каза Стремоусов. Той отбеляза, че контингентът на ВСУ се състои от наборни войници. "Това всъщност беше последната вълна на мобилизация, която изобщо е възможна днес в Украйна", добави Стремоусов.

Заместник-ръководителят на Херсонска област добави също, че регионалните власти са готови да обявят прехвърлянето на жителите от десния бряг на река Днепър за евакуация, за да се ускорят процесите и да се предотвратят жертвите.

По-рано ръководителят на назначената от Москва администрация на Херсонска област Владимир Салдо обяви, че цивилното население от десния бряг на областта ще бъде евакуирано на левия бряг на река Днепър поради опасността от наводнения, ако украинските военни нанесат удар по водноелектрическата централа "Каховка", отбелязва ТАСС. Той каза също, че Украйна "струпва огромни сили в направленията Николаев и Кривой Рог". По негови думи решението за прехвърляне на жителите е продиктувано и от "създаването на мащабни отбранителни укрепления, за да може да бъде отблъснато всяко нападение".

В своя публикация в "Телеграм" Стремоусов заяви, че украинските сили "скоро ще започнат офанзива срещу град Херсон". "Моля ви да приемете думите ми сериозно и да приемете, че те означават: възможно най-бърза евакуация", призова той, цитиран Ройтерс.

Областните власти вече са разпратили на жителите есемеси, в които им препоръчват спешно да се евакуират поради заплаха от обстрели от страна на ВСУ.

Владимир Салдо каза, че вероятно около 50 000 - 60 000 души ще бъдат евакуирани в Русия и на левия бряг на Днепър и че се очаква евакуацията да продължи около 6 дни.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
5
 
! Отговори
Пенчо преди 1 година
Явно Украйна се съвзе и използвайки че Вече Русия е в критично икономическо и военно състояние започва да си възвръща окупираните от Путин нейни територии .Русия не може да се противопостави на тези 18 Компютъризирани батарей с точност до5м.и голяма част от складовете и до фронта са разрушени .Компютрите на НАТО показаха как се печели война а Руснаците се бият с техника от преди 40г.и губят.Смешно и жалко е че Русия използва Ирански дронове сама стана за подигравка с тях .Това е резил.
126
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има нещо гнило в отчитането на загубите. Украинците уж имаха 350 бойни самолета. До сега са свалени 350, т.е. нямат вече самолети. Имаха 3000 танка. Руснаците отчитат 5000 поразени т.е. украинците са на /-2000/ Как стават тия работи. Сега са струпали още 500 танка срещу Херсон. От къде извират тия оръжия, Сигурно Днепър ги довлича от небето.
125
10
 
6
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
Руснаците евакуират населението,а украинците слагаха оръдията между блоковете и не пускаха хората да се евакуират..
124
2
 
0
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Анонимен 132. Ще ти ги дадат, ама само на чертеж. Важното е да ги платим.
123
4
 
5
 
! Отговори
do Анонимен 129 преди 1 година
До Анонимен 129Да, ама не! Не са Украинци а рашисти тези дето избиват хората. Правят го от страх, че ще има хора които ще разказват истината каква е. Ако бяха мирни и украинците искаха поголовно обединение тип СССР, войната щеше да свърши наистина за 3 дни. Ама не. Никой не иска "светлият" социализъм. И апропо - комунизъм, социализъм и вашизъм са една и съща доктрина.
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все пак Борис успява да избяга от този плен и на път за родината, на границата той пада убит по погрешка, тъй като граничната стража го взема по дрехите за враг-византиец.Така загива този потомък на Крум, Симеон и Петър, като става жертва в жестоката схватка между враждебните за България външни сили.
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тази битка паднали извънредно много мизи (българи). Те се биели заедно със скитите (русите), изпълнени с гняв към ромеите, които били причина за нашествието на скитите в земята им. Лъв Дякон
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 968 година византийско пратеничество пристига в Киев, за да привлече русите в съюз срещу България. Руският княз Светослав приема предложението (подтикван пламенно от ремейския пратеник Калокир, който желае с негова помощ да си осигури короната в Константинопол) и още през август 968 година потегля срещу България. Под свое командване, според Лъв Дякон, той има 60 000 войници, без да бъдат броени наемниците. Срещу тази значителна сила Петър успява да противопостави едва 30 000 българи, които са разбити. Загубата принуждава българския цар да се затвори в Дръстър. През това време Светослав бе
119
2
 
5
 
! Отговори
ИСТОРИЯТА УЧИ преди 1 година
СВАЛЯ МУ КОРОНАТА И СКОПЯВАА ДВАМАТА БРАТЯ, С КОЕТО ЛИШАВА ОТ ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА РОДА ВНУЦИТЕ НА СИМЕОН ВЕЛИКИ. УКРОПИТЕ ***, КОИТО СЕ БИЯТ ПРОТИВ РОДИНАТА СИ СА ЕДНИ БЕЗПАМЕТНИ РЕНЕГАТИ И МАЙЦЕПРОДАВНИЦИ КАКТО БЪЛГАРСКИТЕ БОЛЯРИ ПОМОГНАЛИ НА ВИЗАНТИЯ ДА ЗАТРИЕ СТРАНАТА НИ... КАКТО МАКЕДОНСКИТЕ СЪРБОМАНИ И ГЪРКОМАНИ, КАКТО ВСЯКА БЕЗРОДЗНА ПАСМИНАА...
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не си ли задават елементарния въпрос укроелита, защо по дяволите толкова запада иска да ги защитава... Когато Киевския княз Светослав нахлува в България, разбива нашата армия в три големи сражения и влиза в Преслав... 967 година. На следващата година византийският император, петвековния враг на българската държава Цимисхий се обявява, че тръгва да освободи България и с наша помощ побеждава Светослав, влиза в Преслав ... и ПЛЕНЯВА ЦАР БОРИС И БРАТ МУ РОМАН, КАРА ГИ В ЦАРИГРАД, СВАЛЯ МУ КОРОНАТА
117
3
 
4
 
! Отговори
бай Гошо до [#142] преди 1 година
бай Гошо до [#142] Сата НАТОДроновете на РФ праскат техниката на укро-нацистите точно в кръстовете - така са програмирани
116
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хирошима, Нагасаки, Херсон...
115
1
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
град Купянск руснаците са го блокирали
114
2
 
5
 
! Отговори
Всяко преди 1 година
струпване на техника предполага масиран обстрел по участъка с най- голяма гъстота
113
0
 
1
 
! Отговори
Само преди 1 година
Циенен и бибисито казват истината , нале..И Арестович разбира се, за малко да го забравя..
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски лъжи притоплени по български ... ТАСС не са извадили една нефалшива новина от февруари насам !
111
5
 
9
 
! Отговори
Колев преди 1 година
Да отиде копейкин като доброволец заедно с цялата му пасмина да защитава Херсон ама седят тук и критикуват загубилият запад ,дават ни за пример първата страна в света по проституция и алкохолици ,ама такива са фактите кой български ром от бургаска област не е бил с рускиня по курортите
110
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С каква армия? С какви оръжия? Западните наемници какво търсят там? Бих искал да видя същите хора в Ирак когато фащ нахлуе суверенна държава..
109
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страна дала над 20 милиона жертви във ВСВ си мислят, че ще я победят. Ще загубят, единствено е въпроса колко жертви ще има.
108
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байданеееее, давайте Ф 15 и АТАКАМС и да се приключва с пияндурниците .