Зеленски след атаките: Украйна може да се защити

Въздушна тревога в няколко района на Централна Украйна
19 окт 2022 07:10, Петя Славова
195
Зеленски след атаките: Украйна може да се защити
Снимка: БГНЕС

Украйна ще може да се защити, каквото и да планира врагът срещу нея, заяви в поредното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски.

"Каквото и да планира и прави врагът, нашата перспектива е ясна: Украйна ще се защити", изрази увереност украинският лидер.

Според него във вторник руските войски отново са атакували електропреносната мрежа на Украйна, използвайки безпилотни летателни апарати и ракети. Държавният глава на Украйна заяви, че някои от дроновете и ракетите са били свалени от украинската противовъздушна отбрана.

Зеленски благодари на партньорите на Украйна, които помагат за укрепването на противовъздушната и противоракетната отбрана на страната. Той отбеляза, че германската система за противовъздушна отбрана IRIS-T, която Германия наскоро предостави на Киев, се е представила много добре. "Това е наистина ефективна система", каза президентът.

Зеленски коментира информацията за използването на ирански безпилотни летателни апарати от страна на Руската федерация за нанасяне на удари по инфраструктурата на Украйна.

"Не бива да се забравя, че самият факт, че Русия се обръща към Иран за такава помощ, е признание от страна на Кремъл за нейния военен и политически провал", подчерта украинският лидер.

Още по темата

Зеленски добави, че е провел среща, на която в рамките на структурите на ООН е бил разработен проект за резолюция, предложен от Украйна, относно създаването на компенсационен механизъм, който да гарантира, че руските активи ще покрият щетите, нанесени на Украйна в резултат на войната.
 

В три региона в Централна Украйна е обявена тревога за въздушна опасност. Това съобщиха местните власти, цитирани от ТАСС.

"Предупреждение. Кировоградска област. Въздушна тревога", написа в канала си в Telegram началникът на Кировоградската областна военна администрация Андрей Райкович.

Подобни съобщения в каналите Telegram публикуваха ръководителите на Полтавска и Черкаска област Дмитрий Лунин и Игор Табурец. По-късно в Полтавска област е обявена втора въздушна тревога.

За въздушната тревога съобщи и секретарят на градския съвет на Запорожие Анатолий Куртев, предава БГНЕС.

Карта, публикувана в канала на "Обозревател" в Телеграм, показва, че въздушна тревога е обявена и в Днепропетровска област, Харковска област и в контролираната от Киев територия на Запорожка област.

По-рано на 19 октомври, властите на Одеска и Николаевска област също обявиха въздушна тревога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
1
 
! Отговори
Дддф,Ати преди 1 година
И от Сармата ли? Щото рано или късно това ви очаква. И за съжаление останалата част от света заради вас насраняци.
153
0
 
1
 
! Отговори
Аман от наркомани преди 1 година
НАркомани от США которие ведут анти Рсукая , АНти Украйнская война с помощи спец наркотики и обемно обсебляющие оружия включили десятки тисяч цели в Москва и Ленинград за ликвидация рекламная - цел озверит наркоман Путин за ядерной голокост против РУСь в том числе Киев..ДА се проследят всички връзки на наркоманите комадващи терора от САЩ ...НЕзаконно подставления на власт в Кремъл Владимир Владимиров Путин еще на свободе.. Риск от ядерной терор..Info from Europa MOskva..
152
0
 
0
 
! Отговори
Тюрма за терористи преди 1 година
ПСЕВДО ЕВРЕИ как Зеленски и ПУТИН начали унищожителная анти Руская < АНТИ УКРАЙНСКАЯ ВоЙНА.. ПИАР ПРОПАГАНДА ДЕЛАЮТ..Нужно еще раз проверит окупатори Руская Империя 1917 в том числе Владимир Улянов,Йосиф Джугашфили и окупатори 1933 ГЕрмания Адолф Шикълбрунер,Гьобелс,Химлер за произход подают что псевдо евреи ползовали за масовой терор 1917 - 1953 ..
151
0
 
1
 
! Отговори
ДА, ДА преди 1 година
ФАЩ ГОВОРИ ЧРЕЗ НАПУШЕНИЯ.
150
0
 
4
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама тенденцията е ЦЯЛАТА енергийна мрежа в бивша Укриана ще бъде методично ликвидирана. Паралелно с това и газо-, нефто- и дизел-резервоарите. Така укро-нацистите доста трудничко ще да превозват тежко оръжие, боеприпаси и чуждо-наемническа гмеж... т.е., ще бъдат по-удобни за "неутрализация"=денацификациране
149
3
 
1
 
! Отговори
андромеда преди 1 година
Защо решиха да се бранят през 1941 год ,а не се предадоха на хитлер..? Нямаше да се дадът толкова жертви.
148
2
 
14
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ТОЯ СЛУГА НА С.А.Щ. СЪСИПА ЖИВОТА НА 40.ООО.ООО УКРАИНЦИ.
147
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
176-ти.Украйна свърши ...мръсната работа.Тя беше част от плана да се отнеме газовия бизнес на Русия.И блестящо изпълни поставената задача.От около 40% доставки за Европа в момента към Европа са останали 7%.Но и те са с тенденция надолу.Имам чувството че самоубилите се,Удавени,Хвърлени от тераси олигарси,анализатори са хората подвели Путин.Накарали го да налапа краварската въдица.Дреме му на Чичо САМ за Украйна.Два или по-точно един народ се избиват като животни.Нали са славяни не англосаксонци.
146
2
 
14
 
! Отговори
100% преди 1 година
украйна свърши...................
145
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може..... От два месеца дават колосални жертви хвърлят безрасъдно и ше платят много скъпо Батальон от 59а бригада на ВСУ е обкръжен в района на дудачан
144
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какво може, но пво-то им се оказа с доста големи дупки и кръпки... Посред бял ден получиха една камара ракети... Неотразени ..
143
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако може да се защити, защо не вземе да го направи, а само приказва от дупката, в която се е заврял и не се бръсне и не се къпе??? Засега защитата никак не върви, навсякъде удрят руски ракети.
142
2
 
24
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Най-долния предател на Украйна!
141
4
 
22
 
! Отговори
Охоооо преди 1 година
ДОБРЕ ЗАЩИТИ СЕ САМ И СТИГА СИ ПРОСИЛ,ЗАЩОТО НА ВСИЧКИ НИ ОМРЪЗНА АКТЬОРСКАТА ТИ ИГРА.ИЛИ СВАЛЯЙ *** И СЕ ПРЕДАВАЙ ИЛИ ОТИВАЙ НА ФРОНТА И СИ ДОКАЖИ ЦИРКАДЖИЙСКИЯ ТАЛАНТ....ПИСНА НИ ДА СТРАДАМЕ ЗАРАДИ ВШИТЕ ПРИЩЯВКИ
140
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхме как може, за 24 часа ви спряха тока в половината страна
139
5
 
25
 
! Отговори
Ха ха ха ха89764 преди 1 година
Много забавно е, когато един клоун по професия и като личност, почне да се упражнява в коментари за въоръжение, техника и др. мъжки работи! И точно как ще се зищити Укрия?! Може би като удря с голо дупе "предника" на Дядо Иван?... Слава кокаине!
138
5
 
21
 
! Отговори
кубанская столица преди 1 година
До Анонимен 151 Наистина "майка". Наистина украинци не са нация. Те са шароварники (презрително: шаровары = харем панталони с дъвка долу вокруг крака). Те въобразиха, че са народ.
137
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"с полски, хърватски и всякакви наемни уб.ийци! можела!" Международния легион е само 2000 човека и е лека пехота. Почти нищо не зависи от тях. А Путин какви ги вика? Чеченци, араби, таджики и какви ли не още затворници и главорези убиват за рашистите.
136
3
 
15
 
! Отговори
може, преди 1 година
ама с милиардите, дето ще ги плащат оцелелите
135
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако в Украйна не живееха И руснаци,войната отдавна щеше да е приключила.В тубата има видео как украинските фашисти изгарят,ДА,ЗАПАЛВАТ И ИЗГАРЯТ ЖИВ ЧОВЕК!!!Време е Путин да даде власт на генералите.НЕ НА ФАШИЗМА!!!