Висш съветник на Путин посети контролирания от Русия Херсон

Сергей Кириенко е един от най-влиятелните хора в Кремъл
28 окт 2022 10:51, Елка Василева
16
Висш съветник на Путин посети контролирания от Русия Херсон
Снимка: архив, БГНЕС

Първият заместник-началник на канцеларията на руския президент Владимир Путин Сергей Кириенко посети контролирания от Русия украински град Херсон, съобщи назначеният от Москва губернатор на анексирания през 2014 г. Крим Сергей Аксьонов, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Кириенко, който е бивш шеф на корпорацията "Росатом", посети фериботното пристанище в града, от което руската администрация евакуира мирното население от десния на левия бряг на река Днепър заради очакваното украинско настъпление срещу града, посочи Аксьонов.

"Дейностите по организацията на заминаването на жителите са завършени", добави назначеният от Русия кримски губернатор.

Той посочи, че Кириенко е посетил и Запорожката АЕЦ и е разговарял с персонала ѝ.

Кириенко е един от най-влиятелните хора в Кремъл, заедно с началника на канцеларията на Путин Антон Вайно.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До долния не сме чели нито статията нито форума но искам да разбера защо долния обиждаш така.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 10, касскете какво общо има между Белене и работа? Знам, че мозък под касскет и фуражка не вирее, ама ти чупиш тъп0мера.
9
2
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
А западняците друго ли правят? Ако не си с техните идеи и разбирания те отхвърлят, няма работа няма и пари.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е толтова висш, щом са я докарали дотук!
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Херсон са напуснали близо 25 хил. души. на отсрещния бряг остават между 200 и 250 хил. души които твърдо са заявили че ще чакат украинската армия. руски наемници се обличат в цивилни дрехи и се настаняват по домовете като нормални живущи а целта им е саботаж.
6
6
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Силно се съмнявам да е ходил там . Ако беше ходил щеше да е товар 200 в момента !
5
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5, много си прав ... познавам такива хора. Пребити, смачкани и усмирени. Имах роднина, който е затворен в Белене за превъзпитание в студенствка възраст, след като го пускат го пращат учител на село (ако не иска пак Белене). Така и не му позволиха да живее в град и да изучава философия. Човека смирено живя, смирено си отиде, но няма да забравя пламъка, с който разговаряхме по всякакви забранени в ония времена въпроси.
4
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво беше там "Българският слон и съветският слон хобот за хобот напред към комунизъм"... Който не е със съветският слон го чака концлагер Белене... Такива са им разбиранията на комунистите за "свобода". Ако не си с комунистически убеждения, според комунистите си "идейно неосъзнат"... "Идейното осъзнаване" според комунистите става с насилие. Пребиват те от бой докато "се осъзнаеш идейно"... Ако не се "осъзнаеш идейно" те убиват... Това е правил и Сталин през 1937-38 г...
3
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Херсон ще бъде пак украински явно... Щом изселват насилствено населението... А дали са ги питали хората "Искате ли да се изселвате?"... Едва ли... Той Путин по-добре знае какво искат хората... Хората в Русия сега искат, според Путин, да има увеличаване на цените на всичко, липса на основни стоки по магазините, масова безработица, спиране на производства и предприятия, липса на пари за препитание, студ зимно време, глад и мизерия... Путин смята, че руснаците точно това искат...
2
3
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
каквато и всички други висши хора в която и да е друга държава, да си го премести от единия крачол в другия... лошото е, че има и такива които няма какво да преместят, те ходят да си начешат котенцето...
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И каква работа е свършил там?