Русия не може да завоюва нови територии в Украйна

Британското разузнаване: Напредъкът ще бъде спрян с месеци
12 дек 2022 13:05, Александър Попов
133
Русия не може да завоюва нови територии в Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия в момента не разполага със способности да завоюва нови територии в Украйна, смята британското разузнаване, макар че Москва твърди, че въпреки неуспехите си големи райони  в Източна и Южна Украйна ще бъдат под неин контрол, предаде ДПА.

Министерството на отбраната в Лондон каза, че Русия вероятно все още цели да разшири контрола си над Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област. И четирите района бяха незаконно анексирани от Москва в края на септември. Кремъл обаче в момента не контролира нито политически, нито военно целите територии на тези области, а Киев през последните месеци постигна значителен напредък в отвоюването на своя територия.

„Малко вероятно е в скоро време стратегията на Русия да постигне целите си: много малко вероятно е руската армия в момента да е способна да създаде ефикасна ударна сила, способна да превземе тези райони“, се казва в днешната сводка на британското разузнаване. „Руските сухопътни сили е малко вероятно да постигнат значителен напредък през следващите няколко месеца“, се допълва в сводката.

Британското министерство на отбраната публикува актуална информация за развитието на войната, откакто в края на февруари Русия нахлу в Украйна. По този начин британското правителство цели да противодейства на риториката на Русия. Москва обвинява Лондон, че води срещу нея кампания за дезинформация, отбелязва ДПА./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
3
 
! Отговори
Стига да иска! преди 1 година
Ние ги уплашихме с наще бомби ха ха ха т.р олч ета.Пропагандата на евробардака!! Гледайте си работата *** Русия ако иска ще мине и ще се върне през тях!
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не видях никакви аргументи които да подкрепят тезата , че Русия не може да завоюва нови територии.
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гадна работа - хем да умрат милион украинци, хем да загубят войната и 6-7 области!И защо - заради една зелена комедийна маска, която се прави на герой от бункера!
114
1
 
1
 
! Отговори
Кое е вярното? преди 1 година
От друга медия от днес: Украйна: Руските войски провеждат атаки в четири направления Руските войски съсредоточават усилията си върху провеждането на настъпателни действия в четири направления като Лиман, Бахмут, Авдиевка и Запорожие. Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във "Фейсбук", цитиран от "Укринформ".
113
4
 
0
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Докато Путин е на власт Украйна няма да падне,а руснаците не сменят управниците си с изключение на Октомврийската си революция при която се е сменил целият строй.
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакайте малко.Значи украинската армия,в промишлен район пълен с заводи и някой очаква бързо да бъде превзет.Нали във всяко село около Бахтум е пълно с украинци скрити във фабрики и къщи.Нима руснаците ще тръгнат през полето в атака без никакво прикритие,а врага се е скрил зад дебели стени.Затова нещата стават бавно,работи се с артилерия и авиация.Не руснаците трябва да бързат да напредват,а украинците да си отвоюват територи.Е не им се получава и за това броят на жертвите се увеличава.
111
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лондон води кампания за дезинформация срещу Москва, защитавайки бендеро-нацисткия коевски режим.
110
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
E не може, колко да не може, само дето за два дни два острова до Херсон завзе и се предвижва напред в ЛуганскУкраинци, дръжте се прилично, не забравяйте, че се намирате на територията на Руската империя. Ние сме на почивка, но ще се върнем скоро.1. Не гризете мебелите.2. Не серете на пода.3. Не досаждайте на минувачите.4. Не лайте през нощта.5. Плътно затваряйте вратите за да не става течение.6. До нашето завръщане, настоятелно ви препоръчваме да оставите всичко в ред и да окачите във всяка стая портрета на нашия и вашия суверен В. В. Путин.P.S. Всяка сутрин целувайте знаме
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ква става? Взехме ли Бахмут, че 4-5 месеца нямах нет или чакаме още толкова...Мухахаха
108
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кадиров отбеляза, че е извършено прегрупиране на войските по цялата фронтова линия и наличните сили са прехвърлени на по-успешни позиции. Освен това е създадена тилова подкрепа на армията. С други думи, "нашите войски вече са в по-изгодна позиция, както се вижда от поражението на въоръжените сили на Украйна на много фронтове и огромните им загуби"
107
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прогнозите са много, много благоприятни. Нашите войски систематично изтласкват фронтовата линия към територията на врага, като същевременно изпълняват една от основните задачи на цялата СВО денацификацията на Украйна. Ние обаче не очаквахме нищо друго от нашите момчета, , написа Кадиров.
106
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"За съжаление се потвърждава информацията за екзекуцията на най-малко 20 души от украински фашистки наказателни отряди в района на Берислав. Има информация, че сред екзекутираните има членове на секционните избирателни комисии, които са работили по референдума.Това е екзекуция,това е отмъщение за тяхната гражданска позиция"
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСУ ежедневно прехвърлят 360-500 души в посока Артьомов: кого изпращат киевските власти на фронтовата линия?САЩ не очакваха Украйна да опустоши оръжейните запаси на Запада толкова бързо: защо се случи това, на какво разчитат украинците сега?Какво е състоянието на руското сателитно разузнаване?Колко дълго може да продължи СВО?
104
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 70 украински военнослужещи, три бойни бронирани машини и пет автомобила са унищожени в Купянското и Красно-Лиманското направление в резултат на комплексен огневи удар в райони, където са били съсредоточени жива сила и военна техника на ВСУ.
103
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В донецкото направление руските войски продължиха настъпателните действия. В резултат на превантивно огнево поражение беше предотвратен опит на противника да контраатакува руските позиции в посока село Пески на ДНР със силите на една рота от 59-та мотопехотна бригада на ВСУ.
102
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС предупреди Техеран да не доставя оръжия на Москва,по-специално дронове и ракети с малък обсег,според публикуваните заключения на външните министри на ЕС след срещата.Освен това Брюксел изрази "сериозна загриженост относно съобщенията за ирански оръжия,включително дронове,които се произвеждат с помощта на компоненти от чужд произход,включително компоненти от Европа".ЕС заяви, че обмисля предприемането на "подходящи мерки" в отговор на тези действия.
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Офицер НМ ЛНР Марочко: ВСУ разположи допълнителни сили край Сватово.Пушилин обяви настъплението на руските войски по цялата линия на съприкосновение.Пушилин назначи Сергей Желновач за нов ръководител на администрацията в Дебалцево.Байдън в разговор със Зеленски подчерта приоритетите на Вашингтон в укрепването на противовъздушната отбрана на Украйна.Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна наложи санкции срещу още седем свещеници от УПЦ за пет години.
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 108....Много лесни могат да се вземат.Кремъл има много имоти по света.И у нас , държава в ЕС и НАТО имат.
99
7
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Сата НАТО Кой е казал че РФ ще изплаща репарации. Само не ми говори за съда в горно нанадолнище който е осъдил РФ за нещо си да плати еди колко си на еди кой си. Както и САЩ признава само САЩ съд. Правителството в Москва се подчинява само и единствено на Съда в РФ. Същото Париж ще разследва РФ престъпленията в Ъкрайна. Няма да стане. Точно в момента в който се стигне до "КРИТЕРИИ" и вичко ще затихне. Днес е световния ден за правата на човека ЗЕЛЕ с поредния указ отмени деня в Ъкрайна
98
4
 
5
 
! Отговори
Другаре, преди 1 година
за 10 месеца - толкова. За следващите 10 - още по-назад. Абе, руска му работа.