Русия не може да завоюва нови територии в Украйна

Британското разузнаване: Напредъкът ще бъде спрян с месеци
12 дек 2022 13:05, Александър Попов
133
Русия не може да завоюва нови територии в Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия в момента не разполага със способности да завоюва нови територии в Украйна, смята британското разузнаване, макар че Москва твърди, че въпреки неуспехите си големи райони  в Източна и Южна Украйна ще бъдат под неин контрол, предаде ДПА.

Министерството на отбраната в Лондон каза, че Русия вероятно все още цели да разшири контрола си над Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област. И четирите района бяха незаконно анексирани от Москва в края на септември. Кремъл обаче в момента не контролира нито политически, нито военно целите територии на тези области, а Киев през последните месеци постигна значителен напредък в отвоюването на своя територия.

„Малко вероятно е в скоро време стратегията на Русия да постигне целите си: много малко вероятно е руската армия в момента да е способна да създаде ефикасна ударна сила, способна да превземе тези райони“, се казва в днешната сводка на британското разузнаване. „Руските сухопътни сили е малко вероятно да постигнат значителен напредък през следващите няколко месеца“, се допълва в сводката.

Британското министерство на отбраната публикува актуална информация за развитието на войната, откакто в края на февруари Русия нахлу в Украйна. По този начин британското правителство цели да противодейства на риториката на Русия. Москва обвинява Лондон, че води срещу нея кампания за дезинформация, отбелязва ДПА./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: РусияВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
3
 
! Отговори
както не може преди 1 година
днес отново е напред.
76
4
 
1
 
! Отговори
не може .... преди 1 година
И после пак изненадани!
75
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички които се подиграват на руската армия не е зле да се опитат да си представят те какво биха представлявали , повечето даже в казарма не са ходили. Ние на времето имахме поне военно обучение в училище.
74
4
 
7
 
! Отговори
Смех... преди 1 година
Е...как са вагнеровата у Спа--хотела на Луганск???ПОЛУЧИХА ЛИ СИ ВИЗАТА ЗА ГРУЗ-200...ИЛИ ОЩЕ ЧАКАТ ВАГОНИ....хахаа
73
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЛО, ПЕНСИИТЕ, ДЕТО ОНЯ ДЕН МАРШИРУВАХТЕ ЗА "НЕУТРАЛИТЕТ" С РУСКИТЕ ЗНАМЕНА, НЕ ВИ ЛИ СТИГА БЕ? АЙ УСОКОЙТЕ СЕ, ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ ЛЕКАРЯ ДА ВИ СМЕНИ АПЧЕТАТА!
72
8
 
7
 
! Отговори
България над всичко преди 1 година
точно умрелите англичани ще кажат какво може Русия и какво не хахахахахахаха
71
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като Русия е слаба Запада защо въоръжава Полша и Румъния а за Полша се говори дори за мобилизация. Нали Нато е отбранителен съюз.
70
3
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Що се отнася до разузнаването: основното им разузнаване е на нови постови в социалните мрежи...... Правете си изводи!
69
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен...Може да се каже че напълно законно са анексирани , понеже имаше референдуми поне за Донбас отделянето е факт от години. Всичко ще се реши на масата на преговорите. Запада ще приеме решенията на едно ново и разумно правителство в Украйна. Може скоро да има мирен договор.
68
3
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Друга снимка нямаше ли!? Поне като пишете сложете подобаваща заглавна снимка, момчета и момичета това е украински БТР 4 лекинко поразмазан по асфалта.
67
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да се каже че напълно законно са анексирани , понеже имаше референдуми поне за Донбас отделянето е факт от години. Всичко ще се реши на масата на преговорите. Запада ще приеме решенията на едно ново и разумно правителство в Украйна. Може скоро да има мирен договор.
66
7
 
9
 
! Отговори
смееехххх преди 1 година
Тая жалка руска армия
65
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е нужна анти-руска пропаганда, то се вижда на фронта какво що. Ахмак Смех
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
время покажет
63
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Русия територия не и трябва. Но не виждам Донбас как би се върнал в Украйна. След като украйна загуби благоразположението на запада което неминуемо ще стане Одеса и областта може сама ще се присъедини към РФ
62
1
 
3
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
До Grog: Общо-взето съм съгласен, но с една малка уговорка.Н еразделяй толково категорично САЩ от UK. На повърхността са различни, но на дъното е почти едно и също. UK е главата, САЩ мускулите.
61
2
 
2
 
! Отговори
Ми 5 преди 1 година
Ли го казва? Михихихи!
60
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василе кажи си стихчето. Остави Меркел на мира.
59
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 50 Сата НАТО - Напоследък в Донбас постъпиха 200 танка Т-90 и още толкова модернизирани Т-72 МТ. Под Сватово се дислоцира новосформираната 27-мма танкова армия, която разполага с 350 танка. В Беларус руските сили създадоха групировка, която има 350 танка и 700 оръдия. Руснаците имали загуби в танкове - и укрите имат даже по-големи, това е неизбежно. Но Русия произвежда танкове, в редовната армия също има към 3000 танка, а по складовете има към 7 хиляди танка Т-72 и Т-80. В момента укрите имат към 1000 танка, а руските сили в Донбас - над 2000 танка.
58
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би британците са прави донякъде понеже руския народ психически не беше подготвен за такава война а украинските националисти бяха много по подготвени психически. Това обаче може да изиграе лоша шега на Запада. След време Одеса Николаев Запорожие Херсон и др. може сами да се присъединят към Русия. Защото Украйна несъмнено ще загуби влияние си.