Русия не може да завоюва нови територии в Украйна

Британското разузнаване: Напредъкът ще бъде спрян с месеци
12 дек 2022 13:05, Александър Попов
133
Русия не може да завоюва нови територии в Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия в момента не разполага със способности да завоюва нови територии в Украйна, смята британското разузнаване, макар че Москва твърди, че въпреки неуспехите си големи райони  в Източна и Южна Украйна ще бъдат под неин контрол, предаде ДПА.

Министерството на отбраната в Лондон каза, че Русия вероятно все още цели да разшири контрола си над Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област. И четирите района бяха незаконно анексирани от Москва в края на септември. Кремъл обаче в момента не контролира нито политически, нито военно целите територии на тези области, а Киев през последните месеци постигна значителен напредък в отвоюването на своя територия.

„Малко вероятно е в скоро време стратегията на Русия да постигне целите си: много малко вероятно е руската армия в момента да е способна да създаде ефикасна ударна сила, способна да превземе тези райони“, се казва в днешната сводка на британското разузнаване. „Руските сухопътни сили е малко вероятно да постигнат значителен напредък през следващите няколко месеца“, се допълва в сводката.

Британското министерство на отбраната публикува актуална информация за развитието на войната, откакто в края на февруари Русия нахлу в Украйна. По този начин британското правителство цели да противодейства на риториката на Русия. Москва обвинява Лондон, че води срещу нея кампания за дезинформация, отбелязва ДПА./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: РусияВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
2
 
! Отговори
Васил преди 1 година
А какво казва баба Ангела?
56
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военният бюджет на русия за 2022 се оценява на 150 милиарда долара. Украйна не е получила дори една трета от тази сума като реално доставена военна помощ.И въпреки това руската армия е за смях. Освен да бият с ирански дрони по гражданската инфраструктура друго не са свършили от месеци. А в Украйна все още няма Томахоук, Ф-35, Леопард 2, дрони МКю-9 и т.н.
55
7
 
9
 
! Отговори
нормален преди 1 година
До Анонимен 45Разсмиваш ме наистина , една година не може да им стигне на безаналоговата руска армия да превземат село Маринка ... и колко още животи и техника ше жертват за Маринка ?!
54
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е най голямата страна на света по територия дори след разпада на СССР остава най голямата територия. Освен това тя има сериозни природни богатства по точно ресурси. На нея територия не и трябва. Не мисля обаче че Донбас може да остане в пределите на Украйна. След толкова бомбене от тяхна страна. Дори да си върнат донбас ще бъде без хора. Мисля че при създадените обстоятелства целта е Русия да излезе сравнително достойно !
53
2
 
5
 
! Отговори
До 54 преди 1 година
Не избързваш ли малко? Швеция и Финландия все още не са част от НАТО. И не се знае кога ще станат.
52
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
британското разузнаване ко стана с химическите оръжия на садам 20г неможете да ги открииете,сигурно путин ги е взел?
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО. Стига фантазира бе, че си комичен.
50
4
 
10
 
! Отговори
Grog преди 1 година
Много зависи какво са се разброли САЩ и Русия. От Украйна зависи само терена за битките. В момента САЩ и Русия си тестват в реална обстовка новите оръжия, разичстват си складовете от старото и показват перки на Европа и Китай. Това какво казал Зеленски, Дойче Веле или Британия ...
49
6
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
1/3 от строевата артилерия и 40% от БТР и БМП. 150 000 безвъзвратни загуби в жива сила. Черноморските и сили са в нокдаун. В същото време в НАТО влязоха две изключително силни държави, взети заедно по-силни от Украйна. В същото време Полша се превъоръжава с бързи темпове.
48
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То затуй денонощна антируска пропаганда...
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом не може - не може. А какво е това "министерство на отбраната в Лондон" ? Чие министерство на коя отбрана и що е в Лондон ? Български език и литература.
46
11
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Превъзходство в танкове, казваш.... Просия е загубила 90% от 3300-та си строеви танка.
45
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превъзходство в танкове, казваш.... Просия е загубила 90% от 3300-та си строеви танка.
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 44 хаха,грешна прогноза
43
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно, но при всичките уверения как Русия губи, ние от Свободния свят някак не приличаме на победители. Поне аз като гледам по Европа и у нас, даже никак не приличаме на победители, в САЩ нещата са долу-горе същите. С две думи - само с добър Отдел "Пропаганда и агитация" войни не се печелят. В крайна сметка хладилникът и/или автоматът, побеждават телевизора.
42
8
 
12
 
! Отговори
Къде е чудото? преди 1 година
Вовата нали щеше да превъоръжи армията си с вълшебни творения на руския "гений"? Кеф ти супер изтребител Су-57, кеф ти супер танк "Армата Т-14", кеф ти даже някакви бойни машини на крачета като в евтини фантастични филмчета. И вечно хвъркаща из атмосферата ракета обеща, показаха я в анимационно клипче, как да не повярваш. А на реалния фронт след загубите се мяркат даже танкове Т-62, правени преди да се родя, пък аз не съм млад. Ех, защо не може да се воюва с пропаганда...
41
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След мобилизацията съотношението на силите се измени в полза на Русия - 600 хилядна армия, превъзходство в артилерия,танкове, авиация, РСЗО, дронове. В Донбас укроармията отстъпва. Руските сили всеки ден превземат нови селища и до края на годината най-вероятно Авдеевка, Бахмут и Маринка ще паднат. Да видим какво ще става
40
16
 
15
 
! Отговори
прогноза преди 1 година
Войната ще продължи до 10 г. или до смъртта на путин. Срлед нея и двете старни ще бъдат изтощени, но Русия ще стане подвластна на китайците, а Украйна благодарение на нов план Маршал ще се възтанови за около 15 г. ;путин ще постигне следното: 1. НАТО с нови членове, ще бъде само на 50 км. от САНКТ Петербург; Украйна ще бъде в НАТО до 10-15г. след войната; Русия и руснаци ще бъдат най-омразните думи в Украйна в близките 50 г.; зелена сделка ще се ускори. Да благодарим на путин за това....
39
9
 
14
 
! Отговори
На снимката преди 1 година
е украйнски БТР... и не е ли малко странно, вече кой месец сме, да се повтаря едно и също? Русия няма ракети, няма снаряди, бензин няма, резервни гуми за танковете нямат, самолетите им изпадаха сами, не владеят небето, въобще кръгла нула са... ама незнайно как със все помощите от НАТО и "целият свят", Русия все още не е грохнала, а напротив все повече геополитически партньори печели, а ние тука затъваме с борчове, за да угодим на наркомана и на САЩ.
38
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво са гласували, бе лъжец? Управникът на Крим Аксонов взе 4% на последните избори на които се е явявал в рамките на Украйна. А управникът на Херсон Салдо взе 17% на изборите 2020. Разбира се, че в Украйна има русофили. Точно както и в България. В България БСП плюс *** взеха общо 19,5%. Само дето русофилите сте с тоталитарно мислене и си мислите, че сте мнозинство и, че вашите гласове са по-равни от гласовете на останалите. А всъщност сте малцинство.