Зеленски: Украинските сили удържат позициите в Соледар

Те нанасят тежки загуби на противника
13 яну 2023 08:20, Елка Василева
285
Зеленски: Украинските сили удържат позициите в Соледар
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили в източния украински град Соледар удържат позициите си и нанасят значителни загуби на руските войски, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски в днешно видеообръщение, предаде Ройтерс.

Още по темата
По-рано днес назначен от руснаците служител в украинския Донецки регион каза, че в Соледар все още има „огнища на съпротива“, в разрез с твърденията, че градът вече е завладян.

Зеленски благодари на две украински поделения в Соледар, които „удържат позициите си и нанасят значителни загуби на врага“.

Президентът каза още, че се е срещнал с висши военни командири и е коментирал с тях в подробности какви подкрепления са необходими в битката за Соледар и близките градчета, както и какви стъпки да се предприемат през следващите дни.

„Обсъдихме ситуацията със снабдяването на войските с оръжия и боеприпаси и сътрудничеството с нашите партньори в това отношение“, каза още украинският държавен глава.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
2
 
2
 
! Отговори
Лайномет преди 1 година
*** съм ви на вагнер-овците! *** съм ви на руската армия! *** съм ви на знамето! *** съм ви на герба! *** съм ви на Червения площад! *** съм ви на мавзолея! *** съм ви на мyмиятa в мавзолея! *** съм ви в ycтитe pycopoби!!!
201
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиша от Соледар. Бием ги яко мижиците. Даже началниците им не се обаждат за Груз 200. Оставят ги като тор за бъдещотот слънчогледово поле.Поздрави на Копейкин ае бегам да паля HIMARS-a
200
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам Зешенско ... Дриго виждам от клипове и прочие.
199
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не удържат има един рудник извън града и се крият там
198
1
 
2
 
! Отговори
До 250 Анонимен преди 1 година
Ами да тръгват бе, защо не тръгват,а ползват украинските руснаци да им върши работата.
197
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
"Украинските сили в източния украински град Соледар удържат позициите си и нанасят значителни загуби на руските войски, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски"Я виж ти думичкате ОКУПАТОРИ и НАШЕВСТВЕНИЦИ да заменени с РУСКИ ВОЙСКИ. Не мога да повярвам,че тоя е казал нещо без да са му наредили от Вашингтон
196
1
 
9
 
! Отговори
Украинка от Донбас преди 1 година
До българин 246. Българин ти добре ли си? Значи да продължават да убиват хора от Донбас, а да има мир и как ще стане това. 8 години не ден,два.Ужас,какви хора има?
195
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хей сузана за мене не тъжи ще се върна аз от Щатите с много злато и пари.
194
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе твай ама май не е твай
193
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти хубаво ще питаш, дано само да не решат да ти отговорят, че тогаз вече жална ни майка..
192
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждате ли нато как си играе с руснаците, само да тръгне и ще са туш. Тогава ще ги питам аз как се нападат суверенни страни.
191
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая война трябва да спре! Жалко за войничетата, мрът кат пилци за едно завоювано село. Няма ни един голям град превзет от руснаците. Не ми се мисли, кво ще стане, ако се юрнат пак
190
3
 
25
 
! Отговори
Бебо преди 1 година
Няма ли кой да го наплюе този клоун? Еврейчето носи вина за всичко . *** на злото той носи цялата вина за жертвите на БЕЗМИСЛЕНИТЕ действия последната година. Продал душата си на дявола за пари пък и се взел насериозно . Комплексар . Това не е театър ,а хората не са актьори . Умират ,но за съжаление наистина . Да бъде обесен с главата надолу заедно с братята англосаксонци ,които се бъркат дето не им е работата !
189
5
 
23
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 година
Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас, отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Засега Украйна загуби само Донбас и Запорожка област. Ако не започнат преговори ще загубят още.
188
21
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ролята наПутин е отрицателна. Руснаците загиват заради него. Какви са неговите цели ? Войната не е и не може да бъде решение. Също така решение извън Украйна не може да има. Жертвите са излишни. Ако не беше Путин отдавна да имаше мир още пролетта.
187
12
 
4
 
! Отговори
ЯЗЪК преди 1 година
ЗА ГЮРЮЛРИЯТА ЦЯЛА СЕДМИЦА,ЧЕ ВЗЕЛИ СЕЛО СОЛЕДАР.ПОРЕДНАТА ИЗМАМА НА РУСИЯ!
186
5
 
25
 
! Отговори
Това беше преди 1 година
Частите на Вагнер в момента са в ЖП станция Сол важен железопътен възел за снабдяването на Бахмут и Северск на няколко километра западно от Соледар. Сега вече е въпрос на време да паднат и те. Артьомовск (това е истинското име на Бахмут) е всъщност в оперативно обкръжение. Тоест всички изходи на града са под обстрел. А вие си вервайте на пропагандата че Русия ще се предаде или пък ще умре от глад и студ или от липса на горива и боеприпаси.
185
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото по-скоро украинския народ разбере, че е използван от англосаксонците, толкова повече шансове има за Украйна. На нито една договорка на американците не може да се вярва. Никой няма да му пука за украинския народ, освен на Путин и на самите руснаци, защото Украйна е част от Русия.
184
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Идва пак Рамщайн 233. И тогава ще стане тъжно за Европа.
183
5
 
26
 
! Отговори
Пепелац преди 1 година
Освобождаването на Соледар е началото на краят на неосъщественият европейски четвърти райх. Превъзходството в жива сила и БПЛА, което слугите на чюфютина имаха в периода юли- ноември днес е нивелирано. Бавно и сигурно мечката се събужда. Целият военен и технически потенциал на над 50 държави се изчерпа с превземането без съпротивление на няколко града и постоянен обстрел над цивилни в Донецк. Цената на войната започваме да я плащаме ние, санкциите са срещу всеки един от нас. Бедност, инфлация..