Зеленски: Украинските сили удържат позициите в Соледар

Те нанасят тежки загуби на противника
13 яну 2023 08:20, Елка Василева
285
Зеленски: Украинските сили удържат позициите в Соледар
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили в източния украински град Соледар удържат позициите си и нанасят значителни загуби на руските войски, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски в днешно видеообръщение, предаде Ройтерс.

Още по темата
По-рано днес назначен от руснаците служител в украинския Донецки регион каза, че в Соледар все още има „огнища на съпротива“, в разрез с твърденията, че градът вече е завладян.

Зеленски благодари на две украински поделения в Соледар, които „удържат позициите си и нанасят значителни загуби на врага“.

Президентът каза още, че се е срещнал с висши военни командири и е коментирал с тях в подробности какви подкрепления са необходими в битката за Соледар и близките градчета, както и какви стъпки да се предприемат през следващите дни.

„Обсъдихме ситуацията със снабдяването на войските с оръжия и боеприпаси и сътрудничеството с нашите партньори в това отношение“, каза още украинският държавен глава.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 235.Градчето от селски тип беше най-укрепената позиция на ВСУ,а с неговото превземане Бахмут е подложен на обкръжение.Падне ли Бахмут украинците ще трябва да се изтеглят към Краматорск и Славянск,а там няма толкова укрепени позиции.На Практика се губи Донецка област.Това вече е сериозно.
181
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен-2 преди 1 година
Без знаме няма победа. Руски стил. Пример: виж Берлин. Забиват байрака и далаверата е ясна - пабедили. Няма внос на матряли от Запад, няма байраци. Твай.
180
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако са свършили руските байраци не е беда може просто да премахват на противника.
179
12
 
3
 
! Отговори
Защитник на слабите преди 1 година
До Анонимен 234 - Да, НАТО е отбранителен съюз. Отбранява независимите и слаби държави от кумани, печенеги, авари, даки, илири и най-вече от руски татаро-монголски орди. НАТО не са нахлули на съветска територия, но рашистан агите нападнаха една независима държава. НАТО дава оръжие на слабите, за да победят силните и да им счупят вратовете. Грешката на Украйна беше, че не повярва на ЦРУ, които три пъти им казаха, че азиатците ще ги нападнат. Сега вече вярват.
178
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Развяването на байраци е Запазена марка на украйна и на столичния общински съвет , но не е стил и метод на Русия.
177
9
 
4
 
! Отговори
Руски олЕгофрен преди 1 година
От сводките става ясно, че градчето от селски тип, нито е превзето, нито не е. Едните казват, че е под контрол, но както колегата по-долу е писал, ако е под контрол поне една снимка - не фейк, като другите руски фейкове - трябва да разкраси настроенито на форумните ват'ници. Всъщност явно са и свършили байраците.
176
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рамщайн за пореден път ще покаже дали Нато е отбранителен съюз както твърди или не или не. Дали Германия е независима страна не или не е зависима. Ха сега...
175
4
 
5
 
! Отговори
Идва пак Рамщайн преди 1 година
Тъжно е за Украйна, но да добавим малко оптимизъм. На 20-ти т.м. САЩ пак събират министрите на отбраната на сателитите си в американската база в Рамщайн, Германия. Всеки е длъжен да си сложи наколенките и да докладва какво ще подари на Зеленски.
174
3
 
7
 
! Отговори
Да се предават преди 1 година
В Соледар имало солни рудници в които украински войници могат да се крият известно време. Но не е добре за тях. Да си припомним как САЩ се справиха в Афганистан с една база на талибаните в комплекса от планински пещери Тора Бора. Вакуумни бомби и нищо живо не остава. По-добре е за украинците да се предадат. Така поне ще останат живи. Зеленски разбира се това не го устройва, но животът на хората е по-важен. Предполагам, че руската армия ще им даде време да си помислят.
173
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците от ръководството пак взеха да плашат руснаците че щели да ги приемат в Нато и дори били ги приели де факто. Като подхванат тая тема става съмнително явно положението им е напечено. Да видим.
172
3
 
14
 
! Отговори
ОБАЧЕ преди 1 година
Украйна твърди, че Соледар не е превзет, продължавали боеве. Американците и Русия казват, че е превзет. Излиза, на Зеленски за нищо не може да му се вярва, щом за такива явни дела пак лъже. Горките украинци, сигурно си мислят, че армията им вече е пред Москва. Всъщност, Зеленски едва става за пародия на Хитлер.
171
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ролята на Зеленски е отрицателна. Украинците загиват заради него. Какви са неговите цели ? Войната не е и не може да бъде решение. Също така решение извън Русия не може да има. Жертвите са излишни. Ако не беше Зеленски отдавна да имаше мир още пролетта.
170
7
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
За Вагнер няма коментари,те не са фашистите,а ***
169
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превзети РФ с боеве: Волноваха, Бердянск, Мариупол, Изюм, Лиман, Кременна, Рубежное, Попасная, Святогорск, Северодонецк/Лисичанск и много други.Превзети от Украйна с боеве: 0
168
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече официално. Соледар.700+
167
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСУ от няколко седмици обясняваха на тоя зелен клоун, че набутването на войски в месомелачката около Бахмут е безмислено и води до обезкръвяване на армията му. Ама на него какво му пука - не е украинец, че да ги жали, пък и разчита на приток на жива сила откъм НАТО. Ама тя живата сила откъм НАТО май взе да пресеква и зеленясалия трябва да стяга саковете за дълъг път.
166
3
 
2
 
! Отговори
Вкусна ли е преди 1 година
Сузи, ми нали за това те питам в кой етап на зреене си?Киселите ми допадат, попрезрелите ги избягвам, та зависи..
165
2
 
21
 
! Отговори
Според Зеленски преди 1 година
Украинските войници в месомелачката не умират, ти просто се евакуират в един по добър свят!
164
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Има ли някой.И кой го твърди,че ще мобилизират още 500к тия същите, които твърдят,че Соледар още го удържат.
163
12
 
1
 
! Отговори
Има ли някой преди 1 година
...който да вярва на руското МО? И все настъпват, пък са готови да могилизират нова порция от 500К за пушечно месо напролет? Всички ние им верваме!