Звезда на Бешикташ ще отгледа дете, загубило семейство си при труса

Йозеф де Соуза с трогателен жест към малко момиченце
15 фев 2023 14:50, Красимир Ангелов
7
Звезда на Бешикташ ще отгледа дете, загубило семейство си при труса
Снимка: БГНЕС

34-годишният бразилец Йозеф де Соуза, полузащитник на турския гранд Бешикташ, реши заедно със съпругата си да отгледа дете, което загуби цялото си семейство при земетресенията от 6 февруари в Турция, съобщава Gol.bg.

Йозеф де Соуза играе за Бешикташ от лятото на 2020 г., след като между 2015 и 2018 г. той носеше фланелката на големия съперник Фенербахче.

В Истанбул той се чувства като у дома си, а земетресенията от 6 февруари, които убиха повече от 36 000 души в Турция и Сирия, го засегнаха дълбоко, пише "Труд".

Полузащитникът бил в района на Кахраманмараш, епицентър на първото земетресение, най-голямото, с магнитуд 7,8 градуса по скалата на Рихтер. Той видял деца, извадени изпод развалините, бил при тях в болницата и им дал фланелката си на Бешикташ.

Соуза научил за едно дете, което оцеляло, но останало без цялото си семейство. И според турския вестник Hürriyet той е обявил: "Обсъдих го със съпругата си и реших да осиновя момиченце".

В същото време бразилският футболист помоли свои приятели да му помогнат с проект за сиропиталище в Истанбул, за да подкрепя всеки месец повече деца, останали сираци след земетресението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек с главно 'Ч'. Много малко хора биха направили това, което прави той.
3
3
 
3
 
! Отговори
Осведомен преди 1 година
Не са 97 а 150% са процентите които Русия е изпратила до колкото зная от американското разузнаване Защо не вземете да я нападнете безпомощната Русия та нали това е вашият блян?! Колко ли ще е необходимо от 6000 ядрен арсенал на Русия за да потопи острова ви,дали знае и това разузнаването ви?!:)
2
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Оцелял възрастен ще намери начин да се оправи в такава тежка ситуация. Но дете сираче, колкото е по- малко, толкова е по- беззащитно. Дано много хора с възможности в Турция последват този пример. Необходими са и пансиони за такива деца с професионална помощ от мулти-дисциплинарни екипи учители, възпитатели, психолози, социални и медицински работници, както и правилна организация на хранене, хигиена, условия на живот, социализация на децата-сирачета.
1
2
 
40
 
! Отговори
Оффф преди 1 година
БРАВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!