ЦСКА все по-близо до нов стадион, разбра се с държавата

От клуба се похвалиха: Придобихме собственост върху "Армията"
Обновена: 20 фев 2023 13:37 | 20 фев 2023 13:36, Александър Попов
48
ЦСКА все по-близо до нов стадион, разбра се с държавата
Снимка: БГНЕС

ЦСКА придоби собственост върху стадиона си, след като съвместното дружество с държавата е факт, похвалиха се от клуба.

"Армейци, след дълги години обещания и нарушаването им, тежки процедури, надежди и разбиването им, промени в плановете и какви ли още не перипетии най-великият футболен клуб в България придоби собственост върху дома си. Собственост, която ни се полага, но по една или друга причина не ни беше давана.

От днес официално съвместното дружество между ЦСКА и държавата в лицето на Министерството на спорта се реализира. За нас тази крачка е историческа и поставя началото на реалния път към построяването на ново, модерно съоръжение, което да завещаем на нашите деца. Собствениците на клуба осигуриха финансовите средства за учредителната парична вноска в капитала. Бихме искали да поясним, че общата инвестиция за реконструкцията на стадиона не се изчерпва със сумата, необходима за капитала, а многократно ще я надхвърли.

Благодарим на министър Весела Лечева за политическата далновидност и създаването на най-важната предпоставка за изграждането на съвременен стадион в центъра на София, който да е на разположение за талантите на България.

Въпреки многократните критики и скептицизъм от свои и чужди, сме щастливи, че успяхме да се преборим в тази битка. Както многократно ви съобщавахме напълно честно и обективно – работата по стадиона във всяко едно направление не спря нито за миг, а първия плод от това берем днес. Благодарим на всички, които не се усъмниха в искреното ни желание да сбъднем тази наша, обща мечта. На скептиците искаме да кажем само едно – ЦСКА не може да бъде сломен!", написаха от "Армията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: ЦСКА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Мирена Йорданова преди 5 месеца
Тъкмо Михаил Чапканов и Орлин ще има къде да обладават моята Смайли Татарска, че са женени и бедни и нямат поле за изява...Гол...
44
0
 
1
 
! Отговори
игрище цска преди 1 година
Нов стадион означаво с над 10 тренировъчни игрища с 10 нови хотела детски площадки магазини стотици паркоместа. Къде и кога?
43
0
 
1
 
! Отговори
цСК- 3 преди 1 година
За нов стадион трябва нов отбор.
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По добре нов стадион от колкото място за събирания на алкоxoлици и нapкoмaни в каквото се е превърнал сектор б
41
1
 
6
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
От злоба цялата ни Държава е на това дередже. Ето защо само ние в Европа нямаме един нормален стадион. Само ние нямаме магистрали, които трябваше да бъдат направени още преди 10 години.
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Старата къпалня Мария Луиза малко по-нагоре в парка е подариха на безценица преди години и тогава къде спахте. Ама какво се получи, седя 20 години в разруха и като разбраха, че нищо друго освен нов басейни не може да изградят и се озъбиха.
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И старата телевизионна кула е построена в парка, защо и нея не искате да е срутите за да засадите десетина дръвчета. Под носа ви застроиха всичко около София ленд, който тъне в разруха и там няма недоволни. То не са там тенис кортове, затворени комплекси, хотели, бизнес офиси ...
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Потресаващо . . .Кое му е потресаващото. Земя на която може да се строи само спортна инфраструктура и нищо друго за 28 милиона.Знаеш ли, че първия мол в София също част от парк срещу НДК общо струваше 30 милиона, а по късно като изградиха МОЛ го продадоха общо за 100 милиона евро.
37
1
 
7
 
! Отговори
Калчо преди 1 година
И най-важното! Там има игрище от 1922ра и стадион от 30те! Когато много от дърветата са били фиданки. Покрай стадиона ще има дори допълнително залесяване! Единствено крайно комплексирани платени човеченца биха били против
36
2
 
5
 
! Отговори
1234 преди 1 година
какво пищите бе телета госпожа Лечева онзи ден излезна и каза че са направили и невъзможното да ви се помогне и на вас ама от наглост и задкулисие при вас няма как и Шолак да ви помогне.. смятай
35
2
 
2
 
! Отговори
Независим преди 1 година
Дони ли си,Бони ли си....Абе мухльo,ти ли ще решаваш,какво да се строи бре льольо спрел.Подуенска *** немита...
34
3
 
7
 
! Отговори
Калчо преди 1 година
Новият стадион включва облагородяване на терена около него което е супер и в полза на Борисовата. Само платени ненормално и биха били против! Отделно ще има и допълнително осветление около стадиона, защото в момента има много тъмни места където някоя жена или дете няма да минат вечер.
33
3
 
5
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
ЦСКА внесли , представяте ли си, само 7 млн. засега. А Уефски кога ще внесе 11 млн. към НАП ?
32
1
 
5
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
Да не говорим, че стадиона е на концесия и след 30 години се връща отново на Държавата, ама няма кой да мисли. Най-лесно е да дращим небивалици и да се надъхваме срещу ЦСКА.
31
2
 
6
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
И защо да няма нов стадион на мястото на стария? Просто да се пречи защото строеж в Подуяне скоро няма да има. Много по-добре е да има едно модерно съоръжение на което с удоволствие хората да ходят на мач. Вие какво искате да стане като Колодрума. И няма ли де е доста по-опасно ако това място се превърне в свърталище на наркомани и алкохолици.
30
5
 
1
 
! Отговори
Потресаващо преди 1 година
Всъщност земята е безценна. Струва стотици милиони, а след приемането на еврото-сами си представете сума. Зема за стотици милиони евро , срещу ...1 4 милиона евро. Не е зле.
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това и скандално. Частно търговско дружество получава огромен имот в центъра на София, в златните земи на Борисовата гранида за без пари-7 милиона, и обещание за още 21 милиона. Парцел ,който струва стотици милиони левове, е харизан за...14 милиона евро. Без да гледаме стойността на сегашния стадион, коментираме огромната земя в сърцето на Борисовата градина.Досега държавата гледаше да опази собствеността си в Борисовата градина. Това е по същество началото на приватизацията на Борисовата градина. Кой ще забрани на собственика след години-примерно 10-15-20 да направи мол, жилищни блокове
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Начи, 23 млн. кинта, ама след 2 години, т.е. предвид инфлацията накрая може сумата да е колкото за една почерпка. Ритнитопковщината трябва да изчезне от цивилизования свят - само разсейва енергията на пролетариата и служи за перачница и далавери за милиони и милиарди.
27
0
 
2
 
! Отговори
От Вчера беше преди 1 година
по слух Сара Пейлин яростно подкрепяща Доналд Тръмп казала че САЩ трябва да нанесат ядрени удари по България.................Доналд Тръмп обеща на испанскоговорящите латиноси Христо Стоичков по границата с Мексико за да гласуват за него...........Папа Франциск обеща да канонизира Доналд Тръмп за Светец ако се откаже от СТЕНАТА.................има ли я изобщо на картата на света България още или си фантазирате?
26
5
 
4
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Айде да видим ще построите ли стадион на пъпа на София!!! Ей, маргиналите от прованса и крайградските спални - нека мyтрето ви да купи терен край юин и да си строи там и саграда фамилия, ако иска. Истинските софиянци няма да позволим подобен произвол!!! В този парк сме израсли и няма да го дадем без, ама много, бой. Фъндъка е пътничка и ще бъде съдена за стореното. На дърти години ще види сливенска любов, как се прави! Как пък не познавам читав чopбар, бе. Или алкаш, или джънки, или държ. търтей