ПСЖ с Меси и Мбапе е аут от Шампионска лига

Байерн победи с 2:0 и се класира на четвъртфиналите
9 мар 2023 07:29, Елка Василева
20
ПСЖ с Меси и Мбапе е аут от Шампионска лига
Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен победи ПСЖ с 2:0 и се класира на четвъртфиналите в Шампионската лига. Баварците спечелиха първата среща в Париж с 1:0.

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, в което темпото не беше чак толкова високо, а лесните грешки на стадион "Алианц Арена" преобладаваха. Матайс Де Лихт на два пъти спаси своите от сигурен гол, като при едната ситуация изби пред голлинията.

В началото на второто полувреме гол с глава на Ерик Максим Чупо-Мотинг беше отменен заради засада, но малко след това камерунецът все пак откри резултата.

Времето минаваше, а "принцовете" така и не можеха да поставят под натиск своя противник, макар да имаха спешна нужда от две попадения. Очаквано всичко приключи в 89-ата минута, в която Серж Гнабри вкара гола на успокоението за германския хегемон. Така Байерн си отмъсти на ПСЖ за отпадането в турнира отпреди два сезона заради старото правило за по-малко вкарани голове на чужд терен.

Подробности за мача четете на Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
х преди 1 година
Меси никога няма да спечели Шампионска лига с ПСЖ и Купа на Франция с ПСЖ. Никога!
16
2
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Класата и традициите победиха парите.
15
1
 
4
 
! Отговори
Fena преди 1 година
Очевидна разлика в психиката на двата отбора. Едните - нахранени, а другите - гладни. Като спортна злоба, разбира се. Видяхте ли как се радваше Де Лихт, когато изби топката от голлинията. И как я би португалчето.... Не случайно един от най-великите умове на този свят е казал (не е по повод глад за спортни успехи, по-скоро за интелектуални): "Stay hungry, Stay foolish!"
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е Катар, съдиите да подкрепят Ходжата или каналния плъх.
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Меси е велик само в уредени мачове за Барса и Аржентина.Цял свят видя как Меси си продаде душицата само и само да задмине Марадона и Пеле- и пак не може да ги мине.Суета някаква.
12
2
 
7
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
Честно казано Серхио Рамос имаше най-много чисти възможности за гол. Пропускът от края на първото полувреме реши мача... може ли тоя даже да не вдигне глава, а само да я пусне по земя... ПСЖ нямаше да излязат второто на риск, ако бяха изравнили...
11
4
 
6
 
! Отговори
Отбор се... преди 1 година
...купува, ама класа- не.
10
6
 
18
 
! Отговори
Стар преди 1 година
Какъв Меси бе мушмороци ?Той ли трябва да победи 11 души от Байерн Футболът е колективен спорт,има още 10 ,,кадърни,скъпоплатени дърводелци!!!..........Либерия никога не стана голям отбор въпреки че големият Джордж Уеа беше уникален футболист носител на златната топка и футболист1 на ФИФА! ......Една лястовичка пролет не прави ,дечурлига!
9
6
 
12
 
! Отговори
Въздух преди 1 година
Без налягане са целия отбор ПСЖ, особено жужето и бапето. Дребният за цял мач докосна топката осем пъти и я отигра около един. Житният явно беше преял щото го мързеше дори да гледа. Останалата црна пасмина не става за нищо.
8
2
 
15
 
! Отговори
Стар човек преди 1 година
И Байерн беше истински и велик с Майер,Бекенбауер,Шварценбек,Мюлер ,Брайтнер,Хьонес и т.н. ,отбор само от германци .С наввлизане на африканци ,азиатци и многото пари целия футбол тръгна по крив път.И отбори като ПСЖ,Ман.Сити са пример че много ,,хубаво" не е на хубаво! И английското първенство ,с англичани ли е или 70% от футболистите са от по горните???
7
5
 
10
 
! Отговори
Виолета преди 1 година
"Големите футболисти" АУТ! То суперлативи, то Велик Меси! Ако си велик, то всекидневно трябва да се доказваш. Та дори и в ПСЖ. Аууу, дано не се върне в Барса.
6
1
 
9
 
! Отговори
Байерн М преди 1 година
Фен съм на Байерн от 1999г, Реал М все намираха начин да ни елиминират, но имат много паметни успехи.Да,с Меси ни разбиха при ванГал,но дойде ли удобен момент 8 2 и Меси напусна Барса ! Тук трябва да се труди,не е просто консуматор.Псж да вземат Гуарди за тренер и с тик-ток схемата до финала,пак да паднат от Байерн :))
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е да източват парите на арабите. Скоро и Ман Сити като отпадне пак ще останат разочаровани
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Токмо Мбапе нига ще има време да изкара шофьорски курсове.
3
3
 
22
 
! Отговори
Смях преди 1 година
ПСЖ е пример за това,че не става само с пари.Всяка година 100ци милиони в коша и никакви услехи.
2
9
 
22
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Няма дузпа в началото на всеки мач, няма победа. Цяло световно купиха Катарците за д аподарят титлата на джуджето, но в ШЛ прозира
1
25
 
17
 
! Отговори
x преди 1 година
Меси спечели всичко във футбола, така че му е през шнура. ПСЖ да му мислят.