Започват две дела за военни престъпления в Украйна

ЕС ще работи с ООН за създаването на трибунал за руските престъпления
13 мар 2023 23:20, Йоана Цонева
230
Започват две дела за военни престъпления в Украйна
Снимка: БГНЕС

Международният наказателен съд възнамерява да започне две дела за военни престъпления, свързани с инвазията на Русия в Украйна, съобщават "Ройтерс" и "Ню Йорк таймс".

Освен това съдът ще поиска заповеди за арест на няколко души, както разкриха настоящи и бивши служители, запознати с решението.

Русия напусна Международния наказателен съд през 2016 г., след като съдебната институция определи анексирането на Кримския полуостров от Украйна през 2014 г. като въоръжен конфликт.

През ноември председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че Европейският съюз ще работи с ООН за създаването на трибунал за разследване и преследване на военни престъпления, извършени от руските сили в Украйна.

Предложението обаче не получи очакваната подкрепа от външните министри на страните членки на ЕС и беше разкритикувано от Москва, която предупреди, че подобен съд "няма да има никаква легитимност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
7
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Най голямото наказание за пре-с-***-ника Путин ще бъде, да го положат до Ленин и душата му да не получи вечен покой. Да се скита като призрак в коридорите на Кремъл.
100
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ЕС тръгна бясно надолу франция, испания, германия...без руските суровини никаква икономика не върви, макрон се върти като слънчасал, ....путин да си върне сега и одеса, пък тия нека си правят разни келяви съдилища и да се радват оли-гофрените!
99
3
 
6
 
! Отговори
абе преди 1 година
каква легитимност ще има? кой е главния прокурор който ще съди руснаците? - арменския поп ли?......глупости на търкалета!
98
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да карат наред десетки години няма да им стигнат за да осъдят западните военнопрестъпници сеещи "демокрация".
97
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рано рано започва жа6oкрека, ама в 8 часът минаваме с милицията по домовете и кой не е на работа го остригваме гола глава, като Слави Трифунов и да го сочат хората с пpъcт!
96
4
 
12
 
! Отговори
СЛАВА НА ЗАБЛУДЕНИТЕ преди 1 година
ЧЕТА ВИ НАИВНИТЕ ЖЕЛАНИЯ И СИ МИСЛЯ ЧЕ ТУК В ТОЗИ САЙТ СА ПОПАДНАЛИ ПОЛУГРАМОТНИ ЛЕСНОМАНИПУЛИРАНИ ТУТМАНИЦИ..ТАКОВА НЕЩО ОТДАВНА НЕ СЪЩЕСТВУВА . РУСИЯ И САЩ ОТДАВНА НЕ СА В ОБСЕГА МУ, КОЕТО ОЗНАЧАВА ЧЕ ТАКИВА ТРИБУНАЛИ СЪЩЕСТВУВАТ ВЪВ ВИРТУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО.И ДА ПИТАМ ,КАКВО Е ТОВА ООН ??????РАЗВЛЕКАТЕЛНО ЗАБАВНО ЧАСТНО СЕВЕРНОАМЕРИКАНСКО ВИСОКОПЛАТЕНО СБОРИЩЕ ,ИЛИ НЕЩО ДРУГО??????АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ,НЕКА ДА НИ СВЕТНЕ. С ЕДНА ДУМА -ПЪЛЕН ***!!!!! И ДА, НЯКОИ ИМ СЕ ВЪРЗВАТ.
95
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откраднали две перални. Голяма работа.
94
5
 
6
 
! Отговори
ще свистят преди 1 година
Фащистите от ФАЩ ще почнат да свистят. Балонът издиша!
93
13
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
БРАВО!!!!! КАЗАХ ВИ, ЧЕ ПАДЕНИЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В МОРДОРСКОВИЯ ЗАПОЧВА ПРЕЗ МАРТ 2023-ТА СЕГА ВСИЧКИ ЛАВРОВЦИ, МЕДВЕДОВЦИ И ПУТАНОВЦИ ЩЕ БЪДАТ ОСЪДЕНИ НА СМЪ-РТ ЗАДОЧНО А СКОРО ЩЕ Е И ДЕЛОТО ЗА 2 ТРИЛИОНА ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ КОЕТО ЩЕ ПЛАТИ МОРДОРСКОВИЯ НА УКРАЙНА , ЗА НАРУШАВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ДОГОВОР С КОЙТО МОРДОРСКОВИЯ СЕ ЗАДЪЛЖАВА ЗА ПАЗИ УКРАЙНА И ДА НЕ И КРАДЕ ЗЕМЯТА КАМОЛИ ДА Я АНЕКСИРА!
92
1
 
3
 
! Отговори
Химарс Великолепний преди 1 година
До Анонимен 139- И за какъв к и е на Русия да използва ядрени оръжия в Украйна? Съвсем изперкахте бе!:):):) Аман от дрън-дрън!
91
2
 
11
 
! Отговори
Ха дано!!! преди 1 година
Но да не пропуснат и престъпленинията на украйнците, че там е всъщност урожая! С две ръце гласувам, всеки да си получи заслуженото, независимо от коя страна на барикадата е. Ако ще и да се казва Зеленски или Борис Джонсън или Путин, или Байдън!
90
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веднага да се забрани на Русия да използва ядрени оръжия и да се конфискуват насилствено чрез "специална военна операция" от силите на САЩ, Китай, Индия, Франция, Великобритания и Израел. Само това може да гарантира световният мир. Всичко друго е "дрън-дрън йерини"
89
15
 
6
 
! Отговори
Явор Божанков преди 1 година
На зла круша - зъл прът. Трибунала е най-нежният начин, по който НАТО ще пипа русия, другото пипане ще е трудно и твърдо. Дупе да им е яко на руснаците. Дори Китай изгуби вяра в тях. А щом Китай и САЩ едновременно смятат, че Русия няма да спечели тази война, това трябва да ви говори достатъчно. Това са хегемони, които контролират целият свят. (за разлика от Русия)
88
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на тукашните русофили трябва по една Zвастика да им се сложи на челото, да си ги познаваме и след войната, да не крият като мишоци
87
4
 
1
 
! Отговори
Запознат с VPN преди 1 година
VPN програмите блокират, като тръгнеш да сменяш много често, така че няма никаква логика да си слага плюсове сам. Просто не е възможно. Което ни показва единствената останала възможност - реални хора да му дават плюсове. Бидейки един от тях, мога да кажа, че да - това е истината.
86
3
 
4
 
! Отговори
Олееее.. преди 1 година
Мнооо работа ги чака !!
85
7
 
3
 
! Отговори
Кукундрел преди 1 година
Кукуригу,Гаси щайгата и си лягай. Дори не си смешен, вече.
84
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се демонизира и плюе по САЩ от русофилите е абсурдно и комично при положение, че именно кремълските бандити са убили милиони руснаци преди ВСВ , а сега джyджето в бункера прави почти същото с тази безсмислена война.... Най-големия враг на РФ винаги е бил в Кремъл.
83
9
 
4
 
! Отговори
Ото Фон Зеленски преди 1 година
Руснаците този път няма да вземат НИЩО...
82
7
 
5
 
! Отговори
Ото Фон Зеленски преди 1 година
Руснаците този път няма да вземат НИЩО...