Подготовката на атентата срещу Гешев - професионална

Имало голяма аматьорщина в изпълнението
Обновена: 2 май 2023 10:32 | 2 май 2023 10:32, Камелия Цветанова
123
Подготовката на атентата срещу Гешев - професионална
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Това е типова ситуация, при която се реагира адекватно и стандартно. Станалото с Иван Гешев трябва да има предистория. Някой не си е свършил работата, не са доловени сигнали. Със сигурност е правено наблюдение на неговото движение", заяви генерал-майор Румен Ралчев пред БНТ.

Още по темата

По думите му създаването на организация за поставяне на взривно устройство е сложен процес.

"Мозъчният тръст, който създава условията и дава заповедите кога, къде и как да се извърши това нещо, подготовката и поставянето на взривното устройство и неговото взривяване. Във всички тези етапи на подготовка на този атентат прозира и голям професионализъм, и аматьорщина, защото ако всичко беше както трябва резултатът щеше да е много трагичен", допълни генерал-майор Румен Ралчев.

Според него тези елементи на подготовката са изпуснати от компетентните органи.

"Това не е НСО, това е ДАНС, ГДБОП, "Националната полиция". Фаталното в случая е, че нямаме никакъв сигнал", коментира Румен Ралчев.

Той поясни, че в такива случаи се спазва определен протокол.

"Ще има разпити на целия екип. Винаги се прави оглед на маршрута, наблюдава се за снайперисти. Винаги има резервен маршрут, това е бил най-краткият", каза още генерал-майор Румен Ралчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: атентатгешевРалчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
1
 
! Отговори
Whitepow преди 1 година
Този ако беше във Щатите изобщо нямаше да го изкарват жив.
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте видеото от колите и покажете одрасканата боя на бронирания джип. В САЩ вече всичко щеше да е качено в Ютюб и хората да видят истината. Тук слушаме нелепостите на менте експерти и лъжи. Прокуратурата ще скрие всичко, ще прикрие извършителите и ще обвини най-общо Путин, защото е най-удобен и няма да дойде кака Сийка да го арестува.
106
0
 
2
 
! Отговори
канибал преди 1 година
значи пиратката е професионално направена, сигурно е купена от магазин за фойерверки.
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един-двама радьо-путиньовски трольовци ОКУПИРАТ местната ко...***..идна ПРОСТАЩИНА, която ОБРАБОТВА крехките - вече промити тошовистки мозъчета на вълна ко-***-изъм. Ей, не ви ли се иска да работите и да се изхранванвате с това, което изработвате, а НЕ на това, което ХРАНТУТИ ПроНЯМАджиите-лъжльовци и техния руски началник ***? Отивате в Азия, тошо-радьовци, а на дечицата ви ще са нужни ВИЗИ от "Възраждане", за да пътуват навън!
104
2
 
2
 
! Отговори
Джей Ло преди 1 година
Разбира се покушението е организирано от ЦРУСамо те имат нужната компетентност!
103
2
 
3
 
! Отговори
Предисторията е: преди 1 година
Ония запис на политици и мутри, които Прокуратурата оповести в ефир за заплаха на прокурори,съдии и служители на МВР работещи срещу олигарси в страната !!!! Сега този терористичен акт е ГВОЗДЕЯ в КОВЧЕГА на Каскета!!!! Ралчееев ...ГОЛА ВОДА си и въздух ПОД НАЛЯГАНЕ !!!
102
2
 
2
 
! Отговори
Радо преди 1 година
Много смешна инсинуация.Те децата си играят с по - големи пиратки от тея. Личи си подтикването эт господарите да се правят простотии за да постигат целите си.
101
2
 
2
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 1 година
Генерал майор на ИЛЮМИНАТИТЕ/масоните/....Альоууу Ралчееев...оди се пери У ЛЕВО !
100
4
 
4
 
! Отговори
Жена преди 1 година
Абе гледам криминални филми и виждам как трепят.не ни заблуждавайте с този измислен атенат. Някой хора си правят пият.е днес по новите гледаме и чуваме че ще им купуват още по защитени коли,на кого на гърба.на народа.ми аз като знам,че съм морално чиста,защо трябва да водя дела.ми те ще ме изкарат пропаднала.няма оправия в България.
99
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Профи подготовка, аматьорско изпъленеие.. или аматьоркса постановка? Всичко клони към последното, "храна" за изпростелите маси, на които им трябват малко зрелища, към (поради липсна) хляба
98
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЕГА МИССИРКИТЕ ЩЕ НИ ЗАНИМАВАТ С ТАЯ ПУШИЛКА 1 МЕСЕЦ!
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТИЯ ТУМБАЦИ НА СНИМКАТА ОТ СПЕЦ ЧАСТИТЕ ЛИ СА? ТОЙ И ГЛ. ПРОКУРОР НЕ Е ПРОКУРОР, АМИЛИЦИОНЕР, ТИЯ ЗАЩО ДА НЕ СА УЧИЛИ ЗА КЕБАПЧИИ, ВМЕСТО ЗА СПЕЦ ОПЕРАЦИИ?
96
1
 
11
 
! Отговори
Оня преди 1 година
И атентата като Гешев , нескопосан отвсякъде
95
3
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 година
Май посланието е memento mori !!!! (не забравяй ,че си смъртен ) В древен Рим когато се възкачвал нов император на процесията назначавали един който постоянно му повтарял тези думи !
94
0
 
0
 
! Отговори
Стоев преди 1 година
Сега да видиме кой от подз.свят е сгафил много че да бъде"разкрит" и да посочи който трябва.
93
1
 
8
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
А изтече информация че Гешев тъкмо се бил завърнал от Украйна. Ако не беше атентата намаше и да го разберем това . Сега ще научим ли какво е търсил там?
92
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изплуваха всякакви милиционери генерали-безделници да ни облъчват
91
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
99.9% от всичките неразкрити убийства от прехода са били дело на снайперисти. Демек един човек е нужен от изпълняващата страна. Както виждате, успехът е изключително голям при положение, че няма нито един заловен/осъден до ден днешен, а убийствата са над 300. Защо изведнъж решиха да ползват метод ''бомба в движение'', който изисква поне двама-трима наблюдатели за предварителната подготовка (все пак са наясно, че все някой ще ги види като минава по този главен път) а и няма как да знаят резултата
90
0
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До Ха: Не, не забравяме за Божков, но не забравяме и кога Гешев го "разкри". Докато си е носил пачките на Бойковият министър на финансите Владислав Горанов (къде ли е пък той сега) никой не го разкрил. Когато вече Бойко поиска да му вземе бизнеса тогава Гешев го "разкри". Много удобно и много навреме.
89
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Подготовката на атентата срещу Гешев - професионална. Имало голяма аматьорщина в изпълнението" Kво рече ???? Вие сте бавноразвити е....