Камерата, поставена на мястото на гибелта на Ани и Явор, е заснела 26 хил. нарушения

Тя беше монтирана преди две седмици
11 юни 2023 17:15, Нели Христова
42
Камерата, поставена на мястото на гибелта на Ани и Явор, е заснела 26 хил. нарушения
Снимка: БГНЕС

26 000 нарушения за две седмици е отчела контролната камера на столичния булевард "Сливница". Тя беше поставена след фаталната катастрофа, отнела живота на Ани и Явор, съобщават от БНТ

Вече 35-ти ден жители на района и близки на загинали в катастрофи протестират на мястото на инцидента. Според тях не се взимат реални мерки за войната по пътищата. Затова и днес бул. "Сливница" е блокиран.

Най-високата скорост отчетена е 167 км/ч, при ограничение от 50 км/ч. Хората са категорични, че протестите им ще продължат докато не видят реални мерки на пътя.

От инициативния комитет настояват за среща с новия министър на вътрешните работи Калин Стоянов, за да му представят тяхната програма и техните идеи за ограничаване на войната по пътищата:

- Това е плод на високо изграденото чувство на безнаказаност у хората, незачитане на човешкия живот и затова сме тук, за да продължим с нашата непримиримост и хората да си дадат сметка, че тези безумия по пътищата трябва да спрат.

- От името на инициативния комитет искам да призовем новия министър на вътрешните работи за среща. Ние ще отправим чрез парламентарния контрол и чрез депутати въпроси и питания във връзка с пътната обстановка и мерките, които ще бъдат предприети. Бихме искали да проведем среща и с него относно оперативната работа на полицаите - как тя може да се оптимизира. Ние сме насреща с идеи и помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
3
 
! Отговори
Крайният преди 10 месеца
Само безмилостни наказания ще оправят нещата.Жестоки глоби.Отнемане на коли.Дълги години пандиз.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вече няколко дни в медиите не се чува нищо за поредноро полицейско насилие В Силистра водач е бил пребит в центъра на града от полицаи защото не бил спрял на пол. палка Само в силистренските сайтове е отразено това Гонили са го 4 пол. коли , спрян , пребит и оставевн в локва кръв в колата си Стоял е там 3 часа в колата в безсъзнание и после се е прибрал Баща му вика полиция и бърза помощ , но полицаите просто дошли и веднага си тръгнали Сега тръгвта по адвокати да ги съдят
36
3
 
6
 
! Отговори
Нео преди 10 месеца
Това е доста показателно за състоянието на нацията! Повечето от нас считат за недостойно спазването на правилата. Пълно зомбиране!
35
2
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 10 месеца
Не закона трябва да се блокират масово пътищата докато тези в парламента не приемат незабавни по строго закони и да се спазват
34
1
 
4
 
! Отговори
Ivan преди 10 месеца
След като има участък с 26000 нарушения за определено време, камерата ли е решението?!Значи, само ги регистрираме( и къртим грешни пари)или правим нещо да ги предодвратим!Както се вижда -слагаме касичка(защото е най-лесно)и си мислим,че решаваме проблема.Не,нищо не решаваме,събирате(ако можете,защото и това сте некадърни да свършите всички т.пи ченгета)на някой парите и всичко тече по канален ред.БЕЗОБРАЗНИ ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИЦИ,заради които всеки ден умират хора!!!Това сте вие! Жалки смешници!
33
2
 
5
 
! Отговори
ee преди 10 месеца
Докато не се промени закона бугарина така ще си кара...пиян /дрогиран зад волана 5г. затвор плюс глоба от 10000 лева убиеш човек когато си пиян 20г. затвор, убиеш повече от 1 човек когато си пиян от 25г. до доживотна...
32
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой ги преброи тези нарушения? И, между другото, излязоха ли алкохолните проби на двамата татуировчици, сгазени в един часа през нощта?
31
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вече е установено, че от дясно колата пресякла кръстовището, е попречила на видимостта на всички участици!
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До тоя, дето обяснява как било в Швейцария. Много моля, докато нашата мила Родина не покрие поне 80% от стандартите на Швейцария по отношение на държавно управление, социална политика, администрация, защита на човешките права, защита на частната собственост, чистота и т.н. и т.н... Та дотогава, хайде моля ви се да не ми давате за пример Швейцария! Не може само да изискваш, да наказваш и да щавиш народа, а насреща нищо нормално!
29
7
 
15
 
! Отговори
Хм преди 10 месеца
Това ме навежда на мисълта,че ако тези двама младежи се бяха огледали щяха да видят бързо движещата се кола и сега щяха да са живи.Булевард Сливница е прав и има видимост надалече.Не казвам,че шофьорът и е невинен,а че предпазливостта спасява хората.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само за тези 2 седмици потенциала на КАТ за издаване на наказателни постановления беше изчерпан за години напред. Никога няма да имат възможност да ги връчат, така че нищо няма да се промени.
27
2
 
5
 
! Отговори
Хм преди 10 месеца
Преди около година вечерта пресичах кръстовище на пешеходна пътека.Колата която щеше да завие вляво спря и ме изчака.Тръгнах да пресичам,но се огледах. В далечината видях бяла лека кола движеща се с над 120 км/ч.Беше вечерта на смрачаване.Аз изчаках и като се приближи видях,че е бяла полицейска КИА без светлини и сирени. Отдалеч надписът на предният капак не се виждаше.Ако бях пресякъл полицаят щеше да ме прегази.След като ме видя,пусна светлините!Само това ме спаси,че се огледах още два пъти.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айде малко по-конкретно. Кой нарушител , какъв е. Колко са лапачи на държавна хранилка. Колко са първа категория лапачи на държавна хранилка. Колко са им рода. Накрая ще се окаже че други нарушители няма.
25
5
 
12
 
! Отговори
До 20 преди 10 месеца
Нима? Глоба плюс конфискация при 50+ в града при първо провинение. При второ и ефективен пандиз! Желаещите рязко ще намалеят... Навсякъде се играе спрямо тоягата! Тук събираемостта е ниска, има давност 5г. Ако държавата иска, това може да приключи скоропостижно. обаче на никой не му се бара в л**ната
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Докато се искат все по-високи санкции, катастрофите ще се увеличават, както и загиналите. За 33години не го ли схванахте?!
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Швейцария при 50 км/ч и измерени 167 км/ч отиваш без съд в затвора за най-малко 2 години с отнемане на колата на когото и да е тя или колкото и да струва и мисля ако не се лъжа, че глобата е от 200 000 франка нагоре! Прези няколко годинибяха взели колата (ламборджини) на един чуждестранен бизнесмен, глобиха го с 250 000 франка и плати още толкова за да не влезе в затвора и го пуснаха да си ходи в чужбината! При смъртен случай е по строго, но не знам как е?
22
11
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 10 месеца
А, 167 - аматьори! Аз преди 6-7 години успях да дигна 200 с едно Renaul Clio Sport и на моста над захарната баси скока направих.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А камера да регистрира превишена скорост на 50 км/ч,че да си плати глобата на колата от собственика или водача в момента на преминаването покрай нея,тогав ще се оправят нещата щото ще се отнемат и точки от картона и след като свършат точките от използване за други нарушения като улисал се от разговори в купето и от гсм следват нови поправителни пълни курсове от А до Я с цени на курса за първи поправителен по цената държавно обявена,за втори поправителен двойна,за трети поправителен тройна и т.н.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 20. Какво е това друго нещо ?
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никога и никъде по света по-строгите наказания не са спряли нарушителите и престъпниците. Друго нещо ги спира, но за него се мълчи и се пробутват популистките по-строги наказания, заради които катастрофите и загиналите се увеличават.