Гаф на екипажа на Ryanair, Тел Авив се намирал в... Палестина

Компанията се извини
16 юни 2023 17:45, Нели Христова
28
Гаф на екипажа на Ryanair, Тел Авив се намирал в... Палестина
Снимка: БГНЕС

Ryanair се извини, след като член на екипажа на скорошен международен полет казал, че израелският град Тел Авив се намира в "Палестина".

Възмущението последвало по време на полета от Италия до Тел Авив, след като стюардеса обяви дестинацията на полета като "Палестина" на английски и италиански, според съобщения в медиите. След като се съобщава, че пътниците са се опитали да накарат стюардесата да се коригира, тя отказала и обвинила пътниците, че застрашават безопасността на полета.

За еврейските пътници на полета инцидентът бил голямо прегрешение. Тел Авив е финансовият и технологичен център на Израел и там са разположени много международни посолства - продължение на дългогодишния международен спор за статута на град Йерусалим.

През декември 2017 г. президентът Доналд Тръмп обяви намерението си да премести посолството на САЩ в Йерусалим, който той нарече истинската израелска столица, ход, който по това време беше критикуван от палестински лидери и пропалестински групи. Преместването влезе в сила на 14 май 2018 г.

Тел Авив отдавна се оспорва от онези, които подкрепят палестинската независимост, предявявайки претенции за наследство на региона, датиращи много преди група еврейски семейства да се заселят там в началото на 20 век. Всякакви твърдения, че оспорваната територия принадлежи на палестинците, се разглеждат от мнозина като опит за заличаване на суверенитета на Израел.

Критиците на инцидента реагираха по подобен начин след новините за случилото се по време на полета.

"Сигурен съм, че знаете, че никога не е имало, нито сега има отделна арабска страна, наречена Палестина", пише Лари Шапиро, колумнист за Jewish Press, в отворено писмо до изпълнителния директор на компанията Майкъл О'Лиъри след инцидента. "Значи вашата стюардеса, изпълнена със страстна омраза към Израел, която я прави неспособна да произнесе думата "Израел", прибягна до обида на еврейските пътници на Ryanair."

"Ако Ryanаir смята, че Тел Авив е в Палестина, тогава може би трябва да правят бизнес само с палестинската власт", пише в Twitter акаунт, принадлежащ на произраелския център "Саймън Вайзентал". "Израел и израелците могат сами да си проправят път към и от еврейската държава.""

Ryanair заяви, че съжалява за инцидента.

"Младши член на екипажа на този полет от Болоня до Тел Авив [10 юни] извърши рутинно слизане в PA, като погрешно каза "Палестина" вместо "Тел Авив", каза авиокомпанията пред Newsweek. "Това беше невинна грешка без умисъл и беше незабавно коригирана и се извини за старшия член на екипажа на борда."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Истина преди 10 месеца
Това не е само гаф,а умишлена обичайна измама-престъпление срещу правосъдието на ислямските арабски терористи и подкупени от тях медии и политици, наричани лъжливо Палестинци по римското име Палестина на земята на Израел, макар че арабите дори нямат буква П в азбуката си, но наричат и терористичната си групировка Палестинска власт, съюз от ислямски терор.групи като Хамаз, ООП,Джихад,Хизбула, ИДИЛ само за да ограбят, заколят и убият Божиият свят народ и земя Израел, но горко им Божият гняв идва!
25
5
 
3
 
! Отговори
Рапунцел преди 10 месеца
Че къде е грешката? Там всичко е Палестина от началото на цивилизацията.
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо пък да е гаф? Може би този служител има някакви свръх човешки способности, и просто е успял да погледне в близкото бъдеще къде ще се намира Тел Авив.
23
3
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Стюардесите не се отличават с големи умствени способности.По ги бива да съдействат за релакса на пилотите.Евреите да не се впрягат.Всеки леко образован знае къде е Тел Авив.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен0011 преди 10 месеца
Предлагам да приемем, че Тел Авив се намира в Македония и да си стиснем ръцете!
21
9
 
7
 
! Отговори
Teo преди 10 месеца
Та от кога на истината и казват гаф?
20
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Палестина или Филистина ,съществува като държава преди дажсе появят еврейте по тези земи " ахахаха аа а а хаххахаха
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 18 - Мхм ...
18
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Земите там исторически принадлежат на евреите
17
11
 
13
 
! Отговори
Майстора преди 10 месеца
Целият Израел се намира в Палестина. Ама който притежава медиите, той поръчва пиенето, или как беше израза точно
16
3
 
6
 
! Отговори
До11 преди 10 месеца
Македония я губят монархистите 1913г. Не изопачавай нещата. Сръбската пропаганда там почва още през 19-ти век. А сега т.нар. ,,десни" ни предават интересите в Македония в полза на САЩ.
15
2
 
4
 
! Отговори
До до 11 преди 10 месеца
Когато демокрацията дойде там вече нямаше българи. Твоите приятели сръбските комунисти ги изчистиха.
14
0
 
2
 
! Отговори
ха преди 10 месеца
тия па колко са зле :) всички знаем че се намира в македония .мдааа!
13
1
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 10 месеца
"Демокрацията викаш виновна. А не комунистите дето дадоха Македония на Югославия за да може сръбските комунисти да изтрият всичко български. Ех човече, човече" ------------- Когато Югославия съществуваше, Македония беше част от СФРЮ. Когато демокрацията дойде, Македония стана "независима държава" и вече има претенции за "историческо минало". Разбираш ли разликата?
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво им се извинявате на тези крадци? Перманентно обидените на целия свят, и все гредат да изкрънкат кинти. По-зле са и от платени жрици. Адски дефектно племе! Как беше казал Волтер - "Ев-ре-инът крещи от болка, докато те пребива"
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те некои хора не знаят къде се намира собствения им град на картата, вие искате да помнят къде се намира Израел или Палестина :)))
10
1
 
4
 
! Отговори
До Ми да преди 10 месеца
Демокрацията викаш виновна. А не комунистите дето дадоха Македония на Югославия за да може сръбските комунисти да изтрият всичко български. Ех човече, човече
9
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хич не са сгрешили.Тел Авив се намира в окупирана от евреите Палестина,която никога не е била част от измислена държава наречена Израел
8
6
 
11
 
! Отговори
Муахаха преди 10 месеца
Грешката е Вярна! Даже в Окупирана Палестина се намира! НеЗаКонно Окупирана!!
7
2
 
10
 
! Отговори
Ми да преди 10 месеца
То и Скопие се намира в Блгария, ама се води в Северна Македония. Тя и Северна Македония е част от България, но демокрацията я направи "независима държава".