Командващ: Няма да има бързи резултати в контраофанзивата срещу Русия

Сирски: Възвръщането на Бахмут е въпрос на чест
19 юли 2023 06:49, Александър Попов
238
Командващ: Няма да има бързи резултати в контраофанзивата срещу Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Няма да има бързи резултати в контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна, заяви командирът на украинските сухопътни войски генерал-полковник Олександър Сирски в интервю за Би Би Си.

"Бихме искали да имаме много бързи резултати, но всъщност това е почти невъзможно", каза генерал-полковник Сирски, който координира контраофанзивата в Източна Украйна.

Сирски ръководеше отбраната на Киев в началото на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна миналата година. Той участва също и в неочакваната и успешна контраатака на Украйна в Харковска област миналото лято. Сега той ръководи военните операции в Източна Украйна, една от двете основни оси на контраофанзивата на украинските въоръжени сили, припомня Укринформ.

Сирски признава, че повече от месец откакто започна, дългоочакваната украинска офанзива на многобройни фронтове върви по-бавно, отколкото мнозина се надяваха.

Според него както в Източна, така и в Южна Украйна районът е пълен с мини и отбранителни бариери. Руснаците, казва генералът, имат много укрепления.

"Ето защо настъплението ни наистина не върви толкова бързо, колкото ни се иска", казва Сирски.

Той отбелязва също, че спи само по четири часа и половина през нощта.

На юг и на север от град Бахмут Украйна твърди, че си е възвърнала от руснаците територия с площ от близо 30 квадратни километра.

За него възвръщането на Бахмут е също и "въпрос на чест".

"Загубихме много от нашите братя, нашите военнослужещи, когато защитавахме Бахмут... следователно просто трябва да си го върнем", каза Сирски.

Заместник-министърката на отбраната на Украйна Ханна Маляр каза пред Би Би Си, че руските сили в града скоро ще се окажат в капан.

Сирски потвърди, че касетъчните боеприпаси от САЩ вече са пристигнали в Украйна и ще бъдат готови за използване в рамките на няколко дни.

Според генерала възвръщането на Бахмут би имало повече от просто символично значение. Той твърди, че Бахмут има също и стратегическа важност като входна врата към други ключови градове в региона.

"Нашият народ очаква победи. Хората ни се нуждаят от малки победи", каза Сирски./БТА, Светослав Танчев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Втора поредна вечер цяла Окрайна беше подложена на удари с ракети и дронове. Руснаците отново им напукаха празните кратуни на Окраинците но казват, че това не е отговора за удара по Кримския мост той щял да бъде още по унищожителен. Вчера отново опити за настъпление на зомбитата но са спряни. Има много унищожена техника и ударен един Леопард. На Купянск Руските сили са преминали в мощно настъпление което ще доведе до излизане на оперативен простор и възможност за атака на Харков.
10
1
 
15
 
! Отговори
РУСОФИЛА преди 9 месеца
Бързи ли?!Ама то няма въобще...
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А, то и бавни резултати няма да има. Не и положителни такива.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На самата западна карта около Бахмут дават знаци за сражения обратно в отвоюна от укрите земеделска теритария ама не променят картата щото ке търси пропаганден ефект. Никой нормален експерт на запад не твърди че украйна може да победи.
7
8
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 9 месеца
"Освобождението на България е въпрос на много избити хора, явно не го знаете или не ви пука" това извезала Райна Княгиня на знамето.
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нямало да има бързи резултата от контраофанзивата.....Ами та елитната им армия отдавна е на друго место. Сега ги събират от улицата и ги пускат на месомелачката. Тези хора отдавна не са реалисти и си хабят живата сила на народа си.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След това изказване всичко е ясно скоро или до една две години Сирски ще излети на крилото на западен самолет както афганистанец, от външната страна...Русия каза че на всеки касетъчен боеприпас ще отговаря с касетъчен боеприпас защото десага не ги е ползвала
4
0
 
15
 
! Отговори
раша наша преди 9 месеца
лъжливите новини на европа укропите се подиграват с европйските журналисти с своите лъжи новини
3
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Явно на Пригожин ботфермите не са ги затворили ами са им сменили началството че не спират да се изливат тука тонове путински коментарчета. А какео стана с кримския мост?
2
1
 
19
 
! Отговори
19 преди 9 месеца
Връщането на Бахмут е въпрос на много избити хора. Не го ли разбрахте, или не ви пука?
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То изобщо няма да има резултати