Командващ: Няма да има бързи резултати в контраофанзивата срещу Русия

Сирски: Възвръщането на Бахмут е въпрос на чест
19 юли 2023 06:49, Александър Попов
238
Командващ: Няма да има бързи резултати в контраофанзивата срещу Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Няма да има бързи резултати в контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна, заяви командирът на украинските сухопътни войски генерал-полковник Олександър Сирски в интервю за Би Би Си.

"Бихме искали да имаме много бързи резултати, но всъщност това е почти невъзможно", каза генерал-полковник Сирски, който координира контраофанзивата в Източна Украйна.

Сирски ръководеше отбраната на Киев в началото на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна миналата година. Той участва също и в неочакваната и успешна контраатака на Украйна в Харковска област миналото лято. Сега той ръководи военните операции в Източна Украйна, една от двете основни оси на контраофанзивата на украинските въоръжени сили, припомня Укринформ.

Сирски признава, че повече от месец откакто започна, дългоочакваната украинска офанзива на многобройни фронтове върви по-бавно, отколкото мнозина се надяваха.

Според него както в Източна, така и в Южна Украйна районът е пълен с мини и отбранителни бариери. Руснаците, казва генералът, имат много укрепления.

"Ето защо настъплението ни наистина не върви толкова бързо, колкото ни се иска", казва Сирски.

Той отбелязва също, че спи само по четири часа и половина през нощта.

На юг и на север от град Бахмут Украйна твърди, че си е възвърнала от руснаците територия с площ от близо 30 квадратни километра.

За него възвръщането на Бахмут е също и "въпрос на чест".

"Загубихме много от нашите братя, нашите военнослужещи, когато защитавахме Бахмут... следователно просто трябва да си го върнем", каза Сирски.

Заместник-министърката на отбраната на Украйна Ханна Маляр каза пред Би Би Си, че руските сили в града скоро ще се окажат в капан.

Сирски потвърди, че касетъчните боеприпаси от САЩ вече са пристигнали в Украйна и ще бъдат готови за използване в рамките на няколко дни.

Според генерала възвръщането на Бахмут би имало повече от просто символично значение. Той твърди, че Бахмут има също и стратегическа важност като входна врата към други ключови градове в региона.

"Нашият народ очаква победи. Хората ни се нуждаят от малки победи", каза Сирски./БТА, Светослав Танчев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво, от втория път, русофил препикaн! Ползвал си латинско "а". Вервай ми, не си открил Хамерика!
130
0
 
0
 
! Отговори
от 147 преди 10 месеца
до 140 Кравар, още ли не си разбрал как се избягва автоматичната цензура в този сайт? А? Муахахахахахххххахахахахахахахахааа....
129
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ние българите искаме да живееме богато в клуба на богатите като западняци, а не да водим жалък живот на комyнета и копейкаджии, да караме мерцедес и биемдаблю а не москвич или лада.
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В крайна сметка активностите на Фюрера беше насочена срещу славяните. Ако беше победил, щеше да има Европа, обединена в Третия райх. Без господството на еврейския капитал, без диктата на САЩ, без мигрантите. Изобилие и благоденствие в резултат на свръх разивта икономика с ресурстите и енергиите от Русия. И не само за Германия, а за цяла цивилизована Европа.
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браавос, написа го!!!
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 143 гaщи ..Мухахахахахаахахахааа.... разбрах колко си успял да разбереш как се избягва цензурата в този сайт, кравар мaлoумeн! Мухахахахахаххаха...
125
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички руснаци които живеят на запад трябва да бъдат изолирани в обзървейшън центрове. Прецедентът на Чехия Петър Павел: "Смятам, че както в случая с редица световни конфликти в миналото, по време на продължаващата война мерките за сигурност за руските граждани трябва да бъдат по-строги, отколкото в нормално време. Така че всички руски граждани, живеещи в западни страни, трябва да бъдат наблюдавани много по-внимателно от преди. Защото са граждани на нация, която води настъпателна война".
124
1
 
0
 
! Отговори
трябва време преди 10 месеца
Подкрепата за Украйна трябва да продължи на всяка цена, каквото и да струва на ЕС през идващата зима. Сега вече идва есен с дъждовен сезон, но напролет почвата ще изсъхне, украинската армия минава в контранастъпление и до дни, дори до часове ще влезе в Москва и агресора Путин ще бъде изправен пред трибунала в Хага. Помощите за Украйна в никакъв случай не трябва да спират, ние европейците сме готови на всякакви лишения в името на победата над Русия. Само трябва да дойде пролетта и почвата да изсъхне и Русия ще бъде победена.
123
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 142 Ами ето бе ***
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украйна вече не е нужна
121
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре че този път сме на правилната страна, на страната на победителите. Украйна държи инициативата, контранастъплението освобождава територии, победата над Русия е сигурна, в това никой вече не се съмнява. Единственото което е необходимо е подкрепата за Украйна да продължи още по-интензивно до пъланта победа на Украйна над Русия.
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ариел муи мaкята!
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Законът за коренните народи е приет в Украйна на 1 юли 2021 г.Това е закон, който дава различни права на украинците според етническия им произход. В историята германците направиха същото нещо през 1935 г. с т. нар. Нюрнбергски закони, които даваха различни права на германските граждани и на гражданите евреи. Отсега нататък руснаците няма да имат същите права като другите украински граждани, те няма да се ползват със същите човешки и конституционни права като другите украински граждани.
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 141 Каква цензура си избегнал бе, мaлoумeн кравар, като думата "гащите" не е цензурирана автоматично в този сайт??? Муахахахахаха....Муаххахахахахаха.....
117
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гаштите или гaщитe, важното е, че и аз избегнах цeнзypaтa, русофил пpeпикан, но ти не разбра ситуацията!
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 135 Кравар мaлoумeн неграмотен, "гащите" в този сайт не е цензурирана дума. Муахахахахаа.....
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 144:Абе не могат да пишат бе,айде в бързината като пишеш от телефон се правят грешки,ама да пишеш Ш и Т нещо не става и от телефона не мога да го напиша щото редактора го коригира веднага и не дава.
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 140.Тая твоята кирлива Украйна да не би да е някаква западна държава бе,,я се огледай никой никъде не те иска.Помислил си уркопитека ,че е нещо та тръгнал да дава мнения.
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 135 Кравар мaлoумeн, "гaщитe"! Що не ме цензурираха за тази дума бе, кравар? МУахахаххахахаа.....аре сети се сега как избегнах автоматичната цензура...Муаххахаахахаа....
112
1
 
8
 
! Отговори
Генерал Укропитек преди 10 месеца
... Няма бързи резултати.... но, ТРЯБВА да има БЪРЗИ И НЕСПИРАЩИ доставки на оръжие... боеприпаси... безплатно обучение за укритата пушечно месо... неспиращи потоци от разузнавателни данни на американци и англичани... интернет достъп... поддръжката на цяла Европа... МИЛИАРДИ ФИНАНСОВА ПОМОЩ ... още санкции за Русия... медиийна изолация на факти от руски източници.Накратко : Така сме го забатачили , че имаме нуждата на ресурсите и финансиите на половината най-развити страни в света срещу Блатная.