Командващ: Няма да има бързи резултати в контраофанзивата срещу Русия

Сирски: Възвръщането на Бахмут е въпрос на чест
19 юли 2023 06:49, Александър Попов
238
Командващ: Няма да има бързи резултати в контраофанзивата срещу Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Няма да има бързи резултати в контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна, заяви командирът на украинските сухопътни войски генерал-полковник Олександър Сирски в интервю за Би Би Си.

"Бихме искали да имаме много бързи резултати, но всъщност това е почти невъзможно", каза генерал-полковник Сирски, който координира контраофанзивата в Източна Украйна.

Сирски ръководеше отбраната на Киев в началото на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна миналата година. Той участва също и в неочакваната и успешна контраатака на Украйна в Харковска област миналото лято. Сега той ръководи военните операции в Източна Украйна, една от двете основни оси на контраофанзивата на украинските въоръжени сили, припомня Укринформ.

Сирски признава, че повече от месец откакто започна, дългоочакваната украинска офанзива на многобройни фронтове върви по-бавно, отколкото мнозина се надяваха.

Според него както в Източна, така и в Южна Украйна районът е пълен с мини и отбранителни бариери. Руснаците, казва генералът, имат много укрепления.

"Ето защо настъплението ни наистина не върви толкова бързо, колкото ни се иска", казва Сирски.

Той отбелязва също, че спи само по четири часа и половина през нощта.

На юг и на север от град Бахмут Украйна твърди, че си е възвърнала от руснаците територия с площ от близо 30 квадратни километра.

За него възвръщането на Бахмут е също и "въпрос на чест".

"Загубихме много от нашите братя, нашите военнослужещи, когато защитавахме Бахмут... следователно просто трябва да си го върнем", каза Сирски.

Заместник-министърката на отбраната на Украйна Ханна Маляр каза пред Би Би Си, че руските сили в града скоро ще се окажат в капан.

Сирски потвърди, че касетъчните боеприпаси от САЩ вече са пристигнали в Украйна и ще бъдат готови за използване в рамките на няколко дни.

Според генерала възвръщането на Бахмут би имало повече от просто символично значение. Той твърди, че Бахмут има също и стратегическа важност като входна врата към други ключови градове в региона.

"Нашият народ очаква победи. Хората ни се нуждаят от малки победи", каза Сирски./БТА, Светослав Танчев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Даже вече имаш три звезди! А? Сега вече знаеш!
110
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Неграмотно и напикано си ти гaщитe се пише със щ русофобе а не като теб дето го пишеш "гаштите" баси неграмотните си ти .
109
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 128 Айде поне се опитай да напишеш нещо грамотно или в и това не можеш.Май в бандерията ти не да те научили да пишеш на български.пък си тръгнал пропаганда да правиш.
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 128 Ти що си мислиш,че мнението на един просяк има някакво значение бе?Нещо май нямаш реална самооценка.Мнението на един нещастен просяк никога никъде не е имало стойност.
107
0
 
3
 
! Отговори
Фитьо преди 9 месеца
Е,щом има време да спи четири и половина часа има надежда за още 30 кв.км следващия месец Остане ли без сън Мечката е започнала танца си.
106
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Споко, важното е че стопитрахте настъплението на окупаторите, сеги им ускайте зарин в окопите.
105
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Препикаваш ли гаштите, русофил неграмотен? А?
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До127 Е ти ще препикал мушкато ми се струва вмирисан просяк.
103
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Препикаваш ли гаштите, русофил дъpт yмирисан? Ползвай прах за пране Ариел! Не е реклама!
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 116 И що не улучиха някой камион бе уркопитек.Нещо май си объркал държава и тук не ти е кирливата Украйна.Май трябва да настъпиш няколко пъти мотиката ,за да го разбереш.Време е даде изгонят всички украински бежанци,за да разберете къде се намирате.
101
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ппепикаваш ли гаштите, русофил дъpт yмирисан? Ползвай прах за пране Ариел! Не е реклама!
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички "победи" нa украинските нацисти досега бяха свързани с жестове на добра вол от страна на Русия.
99
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вече е пределно ясно, че сигурност за Крим никога няма да има ако Русия не владее цялото черноморско крайбрежие до Приндестровието, Днепропетровск и Харков, а в останалата част на Украйна трябва да бъде под контрола на миротворчески руски сили. Няма сигурност докъдето може да стигне украинският терор. Хората в Русия вече недоволно задават въпроса докога ще водим СВО срещу държава терорист, никой не води "специални операции" с терористи, терористите се унищожават.
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Терористите трябва да бъдат унищожени, както и с поръчителите, идеолозите, организаторите на терористични атаки, тези, които ги финансират, както и с инфраструктурата за подкрепа на тероризма. В този случай това означава, че цялата украинска държава трябва да бъде унищожена и докато тази цел не бъде постигната, всичко, което е ценно за тази държава, подлежи на унищожение. Терористите трябва да разберат, че поемайки по този път, те са се лишили от всякаква възможност да ни кажат нещо, да отправят искания и като цяло да бъдат смятани за хора.
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Единствената правилна реакция на Русия в настоящата ситуация е да се изключи и най-малката възможност да се допусне, че при някакви обстоятелства ще са възможни преговори с терористична държава. Терористичната държава трябва да бъде унищожена.
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Целта на ракетните удари е унищожаване на военната инфраструктура на Одеска област.
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Законът за коренните народи е приет в Украйна на 1 юли 2021 г.Това е закон, който дава различни права на украинците според етническия им произход. В историята германците направиха същото нещо през 1935 г. с т. нар. Нюрнбергски закони, които даваха различни права на германските граждани и на гражданите евреи. Отсега нататък руснаците няма да имат същите права като другите украински граждани, те няма да се ползват със същите човешки и конституционни права като другите украински граждани.
94
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кримският мост е военен обект по който се движат вражески камиони, русофил дъpт yмирисан! Нали руснетата ракетят жилищни блокове, защото там се укривали опасни нацисти!
93
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 113 Кравар умирисан маааалоумен, това на кримския мост какво беше? Нападение над военен обект ли? Ти оправдаваш това убийство на руско семейство? Кой ти е казал, че оправдавам убийството на невинни украински граждани от руснаците? Въпросът е защо украинските фашисти отговарят със същото- да убиват цивилни без да са в близост до каквито и да е военни обекти??? Убиха руското семейство съвсем умишлено! И украинците и такива кравари умирисани маааалоумни като теб се радват.
92
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само тежко дрогирани мозъци няма да пожалят напълно ненужно убитите руски граждани на мостта в Крим. Слагат минуси вместо поне да замълчат.