Мутафчийски: Обидно е, че не се знае колко колеги загинаха по време на COVID

Нашата професия е рискова, заяви той
Обновена: 15 авг 2023 13:51 | 15 авг 2023 13:41, Нели Христова
86

19-а година подред отбелязваме Деня на спасението. Всъщност, празникът е Голяма Богородица, а ние отдаваме почит на загиналите наши колеги при изпълнение на служебния си дълг. Това е особено актуално в последните 2-3 г., когато над 120 души, даже е обидно, че няма официална статистика колко загинаха по време на COVID пандемията.

Това заяви началникът на Военномедицинската академия (ВМА) генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски, предаде репортер на БГНЕС.

"За нас е особено важно нашите курсанти, които сега ще завършат първия ни курс за лекари-офицери, да знаят, че нашата професия не е само да даваме живот и не е само милосърдия, а тя е и рискова професия. Всъщност, те са единствените лекари, които се заклеха и под знамето на Р България, да отдадат наистина живота си за родината, така че аз съм изключително респектиран към тяхната саможертва още от самото начало", каза още ген. Мутафчийски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
21
 
! Отговори
Този Който преди 9 месеца
Другарю генерал. Въпроса Ви вече не е релевантен. На дневен ред е въпроса "колко хора/колеги загинаха от ваксините за Ковид". Ама пустата политкоректност ще ви изяде главата рано или късно.
17
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 9 месеца
До Valio А го направиха масон ;)
16
2
 
19
 
! Отговори
Valio преди 9 месеца
По обидното е че ти където плашеше хората не те вкараха зад решетките за геноцид срещу българския народ.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ТОЯ И ОБИДЕН НА ВСИЧКО ОТГОРЕ!
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Извини се бе!
13
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този вместо да си трае за всяването на паника сред населението, пак поде старата песен. "Ще се мре, ама яко.", "Няма да ни стигнат трупните чували"... И всичко това от устата на генерал, професор, д.м.н., директор на ВМА
12
1
 
5
 
! Отговори
то всичко преди 9 месеца
почти пишеха спад имунитет, ковид, отказ органи - смърт . Сега може да помага за лаборатории за наркотест - разделяне на фалшиви от истински Наркомани . Бързи резултати . Да ходи до Китай или САЩ. Застаряващи доктори има навсякъде - то пазят местенцата . нови неискат . Бойковата чета с некадърни дебеланко-умници . Има належащи неща .
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този ваксиниран ли е въобще или само с водичка?
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Женерала гном с подарените пагони да се скрие. Прави се на умен, прави се на хитър, заплашва, обвинява, демонтира пейки, слага КПП-та, наказва... накрая се оказа, че нямало за какво. Скри се за 2 години и сега пак изпълзява, като си мисли че сме го забравили.
9
3
 
26
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 9 месеца
Да не си кривим душата, Мутафчийски и с-ие дължат едно извинение на хората, че ги плашеха умишлено, сякаш предстои светът да загуби половината си население, специално Венцито изглеждаше изпълнен със задоволство от отредената му роля, после обаче се усети, и се скри, треперейки за заплатата във ВМА, още повече, видяха , че техният балон с урането на половината население се спука.
8
1
 
14
 
! Отговори
Пришълецът преди 9 месеца
Вечният, вампири ли ви преследват отвъд безсмъртието? :)))
7
4
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 9 месеца
А Кунчо - Игленикът колко време изкара на маркуч в реанимацията?
6
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много ми е обидно да видя възрастен човек с маска на жегите и да симисли, че го пази, а в САЩ и Великобритания правиха опити и се оказа, че не пазят.
5
3
 
24
 
! Отговори
коко преди 9 месеца
Ако си мислите, че хората забравят какво се случи / може и така да е /, но ноказанието от Господ............няма как да се размине!!!
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нали ваксините спасяваха. Кунча три пъти се убоде и изкара 2 месеца в болнични. Мангъров по цял ден работи в инфекциозна и нищо му няма.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Обидно е да не се знае, колко хора бяха принудени под заплаха от уволнение и после загинаха.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Светла памет на проф Титянова, беше прекрасен човек и специалист
1
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Скрий се и не се показвай повече, жалко човече. Що пари излапа да плашиш и стресираш народа !