Намушкаха с нож в затвора полицая, убил Джордж Флойд

Дерек Шовин е ранен и приет в болница
25 ное 2023 07:20, Александър Попов
28
Намушкаха с нож в затвора полицая, убил Джордж Флойд
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Осъденият за убийството на чернокожия Джордж Флойд бивш полицай Дерек Шовин, намиращ се в затвора, беше ранен при нападение с нож, предаде Асошиейтед прес, като се позова на свои източници.

Според събеседниците на АП, които са се съгласили да говорят при условие за анонимност, нападателят също е затворник.

По данни на агенцията Федералната служба по затворите е съобщила за нападение с нож в учреждението за лишаване от свобода, където изтърпява наказанието си Шовин, но без да уточни името на ранения. Службата допълва, че той е приет в болница.

Шовин беше признат за виновен и осъден на 22,5 години затвор за убийството на Флойд през май 2020 г. в Минеаполис, щата Минесота, отбелязват агенциите.

Смъртта на афроамериканеца, който почина при задържане по подозрение за използване на фалшив чек за 20 долара в супермаркет, предизвика вълна от масови протести срещу полицейския произвол. Демонстрациите прераснаха в улични безредици, при които бяха опожарявани магазини и коли. Постепенно протестните акции и размириците се пренесоха и в други американски градове. При тях загинаха 29 души, а арестуваните бяха над 14 000./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това с Шовин ако е демокрация да ви таковам аз всичкото.
17
5
 
0
 
! Отговори
Чук и Гек преди 5 месеца
Изучавах 2 часа фотоса на този Дерек и заключих правдоподобно, че човекът има наклонности да се натиска с мъж! Така се е натиснал във Флойд, че го задушил! Така един сватанак погуби от необуздана страст жена си! Около 50 годишни бяха и получи все пак 6 години!
16
2
 
1
 
! Отговори
Nicolas Chauvin преди 5 месеца
НЕ ЗАКАЧАЙТЕ ВЕРНИЯТ МИ ПОСЛЕДОВАТЕЛ Derek Chauvin. GOD BLESS FRANCE AND AMERICA!!!
15
4
 
6
 
! Отговори
До До 15 преди 5 месеца
Всъщност, повечето от тях са били продадени от собствените им племенни вождове, които преценявали от кои индивиди да бъде отървано племето. Попадайки в плантациите, са имали осигурена храна три пъти дневно и битови условия, които от съвременна гледна точка изглеждат оскъдни, но за тях са били нещо, за каквото в родината си не са могли и да мечтаят. Освен това са ги покръстили и научили на много неща, специфични за напреднал в развитието си Хомо Сапиенс. Но имало една беда - трябвало да работят
14
1
 
4
 
! Отговори
До Чук и Гек преди 5 месеца
Онова момиче по невнимание беше застреляно от патрулиращ полицай, чието оръжие било насочено като за стрелба. Същият наскоро преди това бил атестиран с толкова ниска оценка, че трябвало да го отстранят от длъжност, но кой знае защо го бяха оставили да работи в полицията. После той нагло отказа да се премести да живее другаде, макар блокът му да е в съседство с този на убитата. Дори нещо повече, той искаше да съди нейната майка, защото го замеряла с подръчни предмети, когато го види на балкона.
13
5
 
7
 
! Отговори
Чук и Гек преди 5 месеца
Затова, най свестните българи емигрираха в САЩ! Там закона важи за всички! 25 години на общо основание! Не като тук, Бойко Борисов да стреля с гранатомет срещу психясал човек и още да е премиер! А тези бабаити, които убиха Чората - невинни! И колко знайни и незнайни убити и пребити по участъците, за които само близките им се сещат! Станиела Бугева говори ли ви нещо - нищо!?
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нали е много ербап и желае да тормози престъпниците! Сега са го поставили сред тях и може колкото си иска да ги бие, души и тормози! Значи, без униформата е едно нищо! Център на присмех и предмет на издевателство! Матреала е съкратен! Това е поредно нападение с нож срещу затворник! През юли ,,опозорения спортен лекар Лари Насар е намушкан с нож във затвор във Флорида"!
11
13
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 5 месеца
Така е, но какво да правят хората, след като са дискриминирани! Дедите им на са прецапали сами океана, за да работят до гибел на робовладелската плантация! Белите престъпници, създали държават САЩ са ги отвлекли от естестената им африканска среда и натоварили в трюма на кораба за роби!
10
6
 
18
 
! Отговори
СвободаЗаДерекШовин! преди 5 месеца
Такива като Джордж Флойд и защитниците му ще мирясат само ако се върне старото правило за груповата отговорност - защитавате престъпник, тогава ви спират всички помощи. Убивате представител на реда? Тогава разстрел за всеки десети от вас. Да видим тогава дали ще има толкова много крадци и вилнеещи безделници.
9
8
 
1
 
! Отговори
Чук и Гек преди 5 месеца
Тази новина на вниманието на някои, които преди няколко дни обясняваха на Чук как полициите на запад млатели безнаказано и в огромен мащаб мирно протестиращите граждани! Чети, убавецо! Писах ти, че е двуцифрена присъда, а тук коректно е посочено - 2 присъди, всяка една над 20 г. съжителство с престъпници като самия така наречен полицай, всъщност - патологичен удушвач!
8
4
 
9
 
! Отговори
Леля чичо преди 5 месеца
Във фентаниловите щати популацията на джанговците е 12% от цялото население и на тях се падат 95% от всички престъпления във фентаниловите щати, тази статистика казва всичко
7
3
 
20
 
! Отговори
ДиктатурКа трябва преди 5 месеца
Освен фалшивия чек, онзи имаше доста солидно досие на престъпник. Освен това, в САЩ законът е железен - нареди ли ти полицай да спреш, или спираш моментално, или той има право да те застреля. Подкокоросани, гетата се надигнаха, за да изискат права като на нашенските индийци - законите да не важат за тях. Правителството трябваше да пипа с много по-твърда ръка. Онези, които вилняха, масово бяха от средите на вечните безработни хрантутници на социал. Такива трябва да си знаят мястото.
6
3
 
14
 
! Отговори
Мда преди 5 месеца
Ще трябва да се изчака завръщането на Тръмп, за да помилва всички невинни осъдени от правосъдието на Сорос.
5
1
 
17
 
! Отговори
факт преди 5 месеца
Факт е, че именно цветнокожите са най-големите расисти. За всяко тяхно престъпление, като им се потърси отговорност и наказание, се оправдават, че наказанието било на расова основа.
4
1
 
9
 
! Отговори
Име на статията преди 5 месеца
Предтъпници намушкаха невинен бивш полицай
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дерек Шовин бил ранен при нападение с нож. Не е нападнат с цел да бъде убит. Може би са го ckoпили?
2
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На мен ми изглежда, че осъдиха един невинен човек. Дано остане силен и някой президент да го помилва преди да го убият или да си излежи присъдата. #freejulianassange
1
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пародия на нападение с нож в учреждението за лишаване от свобода, където изтърпява наказанието си Шовин. Острието на ножчето 2 см ли е било, че само да го рани?