ГДБОП изтри фейк видеото с Радев

То е било генерирано с изкуствен интелект
34
ГДБОП изтри фейк видеото с Радев
Снимка: БГНЕС

Относно получен сигнал от Администрацията на президента за разпространяван в социалните мрежи клип с образа и гласа на държавния глава, пресцентърът на министерството на вътрешните работи информира, че са предприети незабавни действия от специализираните служби на ГДБОП и фалшивият клип е свален от интернет пространството, съобщиха от МВР.

Екипът на отдел „Киберсигурност" в ГДБОП ще бъде безкомпромисен към авторите на подобни видеа с фалшиви новини, генерирани с изкуствен интелект.

Още по темата
Благодарение на отличното си сътрудничество с български и чуждестранни социални платформи и доставчици на дигитални услуги, органите на МВР блокират и ще продължават да премахват незаконно, измамно или противоправно съдържание, използвано от киберпрестъпници.

Напомняме, че всеки български гражданин, който е станал жертва на киберпрестъпления, може да сигнализира ГДБОП на имейл report@cybercrime.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Едва ли е фейк
6
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
президента казал - фалшив е и го махат. Той може да го каже за всеки клип...
5
15
 
20
 
! Отговори
Радев не е AI преди 5 месеца
ЕЕЕй много бързо се организира агентурата да разкара клипа. Иначе досега си клатеха краката като излизаха фейкове на други. Само московските хибридки трябва да съществуват в публичното пространство, без конкуренция
4
18
 
26
 
! Отговори
Влади преди 5 месеца
Радев подпали държавата заради руските агенти в обкръжението му, които Гешев искаше да излови. От юмручето му тръгна "революцията", дето срути държавата. Със сигурност клипът е истински. Както лобирането му за тъпите шведски хвърчила Грипен или ветото му за помощ за Украйна. Руски агент, каквито са повечето ни висши шапкари.
3
2
 
7
 
! Отговори
Така преди 5 месеца
Появиха се нови 4.
2
6
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 5 месеца
Ти също!!!
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
МУТРИТЕ НЯМАТ ЕСТЕСТВЕН ИНТЕЛЕКТ.