Киев иска да призове за войници и украинците в чужбина

Отправена е покана, но ще има и санкции
21 дек 2023 09:20, Елка Василева
294
Киев иска да призове за войници и украинците в чужбина
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров, търсейки още украински войници, иска да призове също и живеещи в чужбина украински мъже да отбият военна служба през следващата година, предаде ДПА.

Още по темата
Украинците на възраст между 25 и 60 години, живеещи в Германия и в други страни, които са годни за военна служба, ще бъдат помолени да се явят в центровете за набиране на военнослужещи, каза Умеров в коментар, цитиран вчера от германски медии, сред които вестник "Билд", телевизия "Велт" и "Политико".

Министърът заяви, че отправя "покана", но даде да се разбере, че ще има санкции, ако някой не се съобрази с това искане. "Все още обсъждаме какво трябва да се случи, ако те не дойдат доброволно", допълни той.

Украинските военни биха искали да мобилизират още 450 000 до 500 000 военнослужещи, за да отблъснат руските войски, но условията на финансовата и политическата рамка все още не са изяснени. Президентът на Украйна Володимир Зеленски нарече мобилизацията "чувствителен въпрос".

Умеров заяви, че в случая е важна справедливостта. В бъдеще на засегнатите трябва да е ясно предварително как ще бъдат обучени и екипирани, къде и кога ще служат и кога ще бъдат освободени. Въпреки забраната много украински мъже са заминали за чужбина преди евентуално да получат призовки за военна служба. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен"Дадат" е диалект, "дават" е думата, но иначе си прав(а).
185
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НАТО , нацизма , нацистите и нацисткия райх, трябва да се разпаднат, трябва, а причинилите убийства и инвалидизиране на хора, организиранена концлагери за изтезания, кражби на органи и нанасяне на други вреди, да се осъдят в публичен процес! НАТО трябва да се разпадне, това е организация, зачената от реални нацисти в миналото! В Европа , трябва да се проведе детайлно разследване и да се прочисти тотално от нацисти и наследниците им да нямат право на власт, защото това са особено опасни престъп
184
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хайде и жените - украинки 50-60 годишни, без малолетни подопечни и тях да си ги приберат, че те са тези, дето най- много лаят и се оплакват, че малко им даваме.
183
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Голяма част от тези украинци изведнъж ще си спомнят че са руснаци.
182
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Алоо, какво чакате?! Отивайте да се биете за Украйна.... ама това не е като да цвъкате минуси тук!
181
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дали има вероятност, някой от тия с големите коли да отиде да воюва?!
180
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Взимайте си ги всички. Тук има много
179
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никой не обича руската смрад.
178
0
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 месеца
Трябва да си пълен будала да идеш да се биеш за зеленото еврейче, след като вече си се установил на безопасно място.
177
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Еййййй, докога ще убивате украинците и славяните за кефа на Зеленски и сие? Докога ще съсипвате и Европа икономически, заради болната си омраза към Русия? Докога ще ви слушаме и остарелите, агресивни, противни пропаганди и лъжи нета? Стига!
176
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не мога да повярвам нали лятото щяха да си върнат Крим ,а украинските танкове щяха да са на Червения площад .Някои по- надъхани евролибералчета дори вряскаха че щели да отблъснат руснаците зад Урал.Нещо м.а.й?Иво Минджев написа ли статия по въпроса?
175
3
 
22
 
! Отговори
- преди 4 месеца
Русия НЕМОЖЕ да загуби! Ако трябва ще заличи цяла Украйна! Не будете мечката - лошо ви се пише ако се ядоса!
174
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До АнонименНАТО трябва да се изтегли назад или въобще да се разпадне, каквато е била договорката, защото оръжейните производители и заинтересовани лица, няма да спрат агресията и войните, а трябва! Защо, неканени нахлуха в Швеция и Финландия сега? И стига рекет за оръжия, може да се вложат в по-полезни за населението неща тези пари!
173
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво да кажа, тъжно е и е голяма трагедия, че брат убива брата в тази война, продължила около десет години! Украйна трябва да се прибира в реалната си родина Русия и то веднага, докато Зеленски и сие, не са изтрепали до крак украинците и да не умират още руснаци и славяни! А нацизма и фашизма, да се изкоренят окончателно, поне от Европа, а наследниците на нацистите, да не се допускат до власт! НАТО трябва да не всява конфликти повече и да изтегли!
172
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Някои ще отидат, но повечето няма да отидат, да се бият срещу нискоразрядни същества като мужиците и ще чакат на НАТО да му писне и първо да срине Миск след това Москва.
171
0
 
6
 
! Отговори
фашизма не си е отив преди 4 месеца
Веднага след ВСВ , са създадени са нацистки организации в Европа тайни или явни, които са действали дълги години на територията на Европа и не само в Европа, но и самите западни държави са имали големи проблеми с тези неонацисти, но нацизма никога не си е отивал и не е реално осъден, а трябва! Между другото, точно на запад изчетох и гледах материали за неонацизма, за стей бихайнд, които са убивали хора, правили атентати и т.н.
170
0
 
8
 
! Отговори
фашизма не си е отив преди 4 месеца
След ВСВ, почти цялата администрация в Европа и не само, НАТО , хора в ЦРУ и други институции, са били създадени от бивши нацисти и фашисти, подменя се дори социалистическата партия с подобни фашистки кадри, въпреки, че официално е антифашистка партия, след като Хрусчов , става марионетка на запада и освобождава престъпниците от затворите, много от тях са нацисти, в държавите от източна Европа, започва чистка и много леви или комунисти са убити, елита тихомълком е подменен още през соца и сега г
169
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
никога повече нацизъм
168
1
 
15
 
! Отговори
121212 преди 4 месеца
Брендо нали е с украински паспорт. Аз само така, напомням.
167
0
 
22
 
! Отговори
УрсулаЛайнон преди 4 месеца
САЩ затри поредната нормална държава заради Американският интерес и тяхната Демокрация държави като Сирия, Ливан, Афганистан са целите в руини! Егати Демокрация-та! Демокрацията заради интереса на Хънтър Байдън затри милиони човешки животи в Оссссрайна!