Украинската армия търси 500 000 войници

Още толкова са на фронта
Обновена: 20 дек 2023 13:35 | 20 дек 2023 13:20, Петър Бойчев
227
Украинската армия търси 500 000 войници
Снимка БГНЕС

Украинската армия иска да мобилизира до 500 000 допълнителни души, разкри президентът Володимир Зеленски, съобщи BBC. На пресконференция в Киев той сподели, че командирите му търсят „450 000-500 000 души“, като призна, че това е „чувствителен“ и скъп въпрос.

Президентът каза, че има нужда от повече подробности, преди да подкрепи хода, намеквайки, че 500 000 войници вече са на фронта. Неговите коментари идват след неуспехите с помощта от САЩ и ЕС. Републиканците в Конгреса на САЩ първо блокираха военен пакет от $60 милиарда за Украйна по-рано този месец .

Това беше последвано от блокиране от Унгария на сделката за финансова помощ на ЕС от 50 милиарда евро миналата седмица. Лидерите на ЕС обаче заявиха, че Украйна няма да остане без подкрепа. Украйна е изправена пред недостиг на боеприпаси, докато продължава да се бие с окупационните руски сили след пълномащабното нахлуване на Москва през февруари 2022 г.

Олена Зеленска, първата дама на Украйна, предупреди в интервю за BBC по-рано този месец, че украинците са в „смъртна опасност“ да бъдат оставени да умрат без допълнителна подкрепа от Запада.

Руският президент Владимир Путин каза тази седмица, че Москва ще продължи инвазията си, обещавайки, че всички негови цели ще бъдат постигнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още по темата: Украйнавойници500 000
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Айде, курортистите, заминавайте!
194
5
 
1
 
! Отговори
Куку преди 4 месеца
Време е обединеният Запад от един милиард души да разбере,че с Рашка не става с договори и прегръдки с поредния кагебеец.Трябва подготовка за свирепа война по всички направления!
193
0
 
5
 
! Отговори
Даа преди 4 месеца
Както предоставиха БТР-и с "отпаднала необходимост",така могат и да гласуват депутататите с отпаднала необходимост да заминават та фронта! А те не са никак малко в НС.
192
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сигурен съм, че можем да дарим от нашите евро-атлантико-либерасти.
191
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тагаренко, Паси, плевнята, мръвояда и генерала от ДБ, дебелия, и още куп пеераси. Поне 50 чела са готови.
190
0
 
8
 
! Отговори
Ама как ве ? преди 4 месеца
Нали уж Украйна нямаше загуби... а когато е имала са били минимални. Защо са и сега войници ? Защо не ги търсеше в началото на Контранаступа а сега когато идва зимния сезон ? Това няаккъв тарикатски ход на Клоуна ли е за да принуди Запада а му изпрати още милиарди че да си закръгли банковвата сметка ? Объркан народ са тия Окраинци .
189
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами ще ги търси, защото още толкова вече се изпариха, за да може да върви бизнеса с оръжия и хартиени пари. А една депутатка в Украйна на име М.Безугла, онзи ден направи независимо проучване: от 5хил. запитани украинци, 72% биха желали да си сменят гражданството, само и само да не бъдат мобилизирани. Ето ви я пробита кауза за "победата в Украйна".
188
0
 
11
 
! Отговори
евроатлантиците преди 4 месеца
грабвайте пушките и на фронта да защитавате мирните украинци от лошите руснаци, че ако се помотате още малко и вече няма да има какво да защитавате.
187
0
 
6
 
! Отговори
Спокойно преди 4 месеца
Има ,има тук у нас едни борци и трудолюбиви хора с големи заплати и големи лицемери.Деца на бивши леви станали крайно десни.С тях е и ВМ лицетоТ и вкупом могат да се включат в ,,съпротивата".Има и техника на терен българска така ,че бързо ще свикнат.
186
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Трябва ли да ни интересува зеления Какво търси какво иска?
185
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украинците в България да не мислите че от хубаво са избягали. Нека си стоят хорицата те не са мотивирани да се бият.Ама ние много евроатлантици имаме, дето слагала украинското знаме пред българското и дето постоянно викаха Слава на Украйна. Те да покажат сега какво могат. Славен Тагаренко ще ги поведе.
184
0
 
28
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 месеца
Сега е време Хр.Иванов,лилипута генерал,мафиота от Банкя,свинята от ДПС,Просто Киро и Какорчо да вземат автоматите и да ходят да помагат на Зеления клоун.Така ще направят добро и за България,която ще се освободи от тези продажни ***
183
2
 
18
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 месеца
Това може да се реши лесно. Зеленски и цялото му марионетно правителство подава оставка или военните го свалят от власт и го предават на Путин.
182
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чакайте бе! До сега нела ни набиваше в лицата че руснаците били загубили едва ли не стотици хиляди войници, войниците им бягали в несвяст, от фронта, от наборните комисии, от къде ли не. Сега гледай каква била истината. Ега гори в ада това дяволско изчадие за дето превежда само статии от сатанинстака клоакка СНН. Плащат й за това жълти центове.
181
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Къде са укроатлантиците? Зеленски ги зове да спасяват родината им Украйна със западно оръжие. С тях ще са САЩ, НАТО. САЩ и НАТО са непобедими, те няма как да загубят. Искаме да строим нови паметници на укроатлантиците, но нямаме загинали укроатлантици за свободата на Украйна. Какво празнуват българските фашисти на 9 май? 9 май 1945 година - "Денят на загубата"
180
0
 
12
 
! Отговори
Е сега преди 4 месеца
Айде бе европейци,търсят ви...Айде отивайте
179
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всеки от Продажниците в Международното събрание, който каже, че е за войната в Украйна, автоматично се счита за желаещ да воюва на Източния фронт и го изпращаме с цветя и чуувал за трупове. За да ни го върнат за новия "Паметник на Продажника двоен гражданин".
178
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В миналото само офицерите са имали автоматично оръжие, за да стрелят по своите войници. Сега включвам на автоматична и го тропосвам с тесен бод.
177
3
 
10
 
! Отговори
Живко Мераклиев преди 4 месеца
Айде да си вземат всичкото укри от България ама да оставят жените им. Хаха. Много красиви и дащни моми са. Убрее ибреее
176
4
 
2
 
! Отговори
МОЧА преди 4 месеца
Къде е? Някой знае ли?