Украинската армия е "пред портите на ада", руснаците настъпват

До фронтовата линия никога не е било толкова опасно
9 яну 2024 14:47, Петър Бойчев
640
Украинската армия е "пред портите на ада", руснаците настъпват
Снимка БГНЕС

Войници и командири на въоръжените сили на Украйна разказват пред The New York Times, че в широка зона на централния и източния фронт, руските атаки са станали толкова интензивни, че действието близо до фронтовата линия никога не е било толкова опасно, предава Фокус.

Украинските войски по по-голямата част от 1000-километровата фронтова линия официално са в отбрана. Но битката не е стихнала, тъй като руските войски вече са преминали в настъпление. Заместник-командирът на батальона на украинските въоръжени сили с позивна Шира признава пред изданието, че украинските военни са "физически изтощени“.

Войниците, добре свикнали с руския артилерийски огън, казаха, че от март изпитват допълнителната разрушителна сила на планиращите бомби, способни да унищожат подземни бункери. "Сякаш самолет пада върху теб“, казва един от военните пред изданието. "Като пред портите на ада“.

В статията се отбелязва, че войниците от украинските въоръжени сили трябва да се движат внимателно и живеят предимно в мазета, далеч от полезрението на руските сили. Това се случва заради заплахата от руски дронове-камикадзе, които често принуждават украинските военни да изоставят техниката на фронтовата линия и да отстъпват пеша.

И руската, и украинската армия използват дронове за проследяване и поразяване на цели. В същото време военните от украинските въоръжени сили признаха, че много безпилотни самолети са загубени в резултат от въздействието на средства за радиоелектронна борба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
560
0
 
8
 
! Отговори
Диана преди 4 месеца
Аз мисля, че Западът не осъзнава какво прави днес - те направо са загубили ума и дума след края на тоталитаристкия Варшавски договор и края на самия тоталитаризъм...Оставили са се на теченията със скъсани платна и счупени кормила и весла - а накъде ли може да духат ветровете, изпращани десетилетия наред в една посока?!...Това се вижда не само в Украйна, но и в Израел!Намесата им и в двата случая носи разпалване на войни,много смърт и нещастия-нищо общо с тяхното "никога повече" в Нюрнберг!..
559
7
 
2
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Великата втора армия на това ли разчита? :)))
558
10
 
5
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Така я няма. Руските танкове се самозапалват само като доближат украински позиции
557
2
 
4
 
! Отговори
А снаряди няма преди 4 месеца
Цените на боеприпасите за украинската армия са се увеличили приблизително 5-10 пъти от февруари 2022 г., съобщи началникът на щаба на въоръжените сили на Швеция Микаел Клаесон. От средата на 2022 г. големите европейски държави многократно предупреждаваха за изчерпването на своите оръжейни запаси, особено 155 мм боеприпаси. Според него в европейските складове почти не са останали боеприпаси, които биха могли да бъдат доставени на Украйна.
556
5
 
0
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 месеца
До Gogo: Блогърът Винекуров явно е минал на по-твърд наркотик, от това идват халюцинациите му.
555
0
 
13
 
! Отговори
САЩкупува руски нефт преди 4 месеца
През ноември 2023 г. САЩ са внесли суров петрол от руски произход на стойност $749,5 хил. , обемът на вноса възлиза на 9,86 хил. барела. Съответната информация се появи в базата данни за външната търговия на САЩ. ...................................................................... Въпросът е: След като САЩ купуват, защо ние не можем да продължим с по-евтиният руски нефт.
554
20
 
3
 
! Отговори
Gogo преди 4 месеца
Червен пропаганден сайт. Според блогъра винекуров ВСУ нанася сериозни загуби на врага. Говори за по 30000-40000 хиляди ватенки на ден.
553
6
 
9
 
! Отговори
123 преди 4 месеца
Dnes, вие да не сте като развален телефон? Интензивността на военните действия стихва от поне 5-10 дни. Тази "новина" беше актуална до към края на Декември, като пикът на руската зимна кампания беше в края на Ноември. 21 век сме! Не е толкова сложно да събирате актуални данни. Стига сте превеждали чужди статии от преди половин месец.
552
1
 
18
 
! Отговори
Аз нямах интернет преди 4 месеца
от пролетта. Последно като влизах, тука пишека че окрайне всеки момент щяла да превземе Крим в рамките на супермощната си контофанзива с неуязвимите танкове Леопард. Сега влизам и чета това. Какви са тези порти на ада сега? Какво се е случило?
551
9
 
3
 
! Отговори
Прасчо преди 4 месеца
Пеевски за президент!
550
3
 
26
 
! Отговори
НаНатоВНатото преди 4 месеца
Е нали руснаците губеха ха ха ха ха ха ха. Го Ръша.
549
3
 
12
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Кога се случваха тези неща,не беше ли Боко на власт? Не излизахме ли на протести да го сваляме? 12 години безвремие ни донесе този ***
548
8
 
3
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Много съм доволен. Като стигнете до обиди,значи са ви свършили доводите. Обикновено карате с лозунги от риа новости.Колаборационисти
547
11
 
5
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
И кой ги затвори? Не беше ли госпожа Йес, комунистическата снаха? Как удобно затваряте очички. Ако пък ви харесва да наричате страната си септична яма,тогава имате избор да отидете в прекрасната педеРаша. Е,сърбите разказват колко е хубаво там
546
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
...Путин ли се гаври с миньорите, че треперят за деца, за жени, за ипотеки. Путин ли им предлага работа в армията, че и със злорадство, на който му се работило...Че да отива на фронта, където се вижда какво става с българите. Путин ли се гаври със зърнопроизводителите. Путин ли се гаври с животновъдите, той ли им изби стопанствата, уж че били заразни. Путин или хевропата, чия директива се изпълни! Путин-ски ваксини ли изляха в България, че да ги плащат всички. Путин-ски мозъци ли шестват по тв..
545
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
...Путин ли лъже в очите българите, че изолира този или онзи паметник уж за ремонт, а ги разрушава (независимо дали паметниците са зли или добри), Путин ли храни такива като теб, че да създават психози в мрежата и да разделят българите нищ0жество такова, Путин явно ви е като "дявола" за клептоман, дето не крадял той, а "дявола виновен"! Путин ли празни България от българи. Ако руснаците напускат Русия, това си е техен проблем, нашия май е друг: и е български, не е нито руски, нито западен...
544
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Веселяк се римува с много приятни думички, започващи с про-, с глу-, с бу- и т.н. Ти не разбра ли, че в България не сме длъжни да гледаме първо какво става в съседния двор, докато нашия се превръща в септична яма. Путин ли тръгна да затваря тец-овете ...ак, ак, ак! Путин ли изнесе реакторите от Белене! Путин ли внесе дъпингово украинско зърно (че украинците не пазят евроизискванията)! Путин ли дава на украинците по 40 лв. на ден, а познавам инвалиди, които от половин година чакат пенсия...
543
5
 
7
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Така и не се научихте. Фашизмът е италиански, а в Германия е нацизъм. Не ставайте прости *** и да им повтаряте глупостите
542
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пред портите на ада сме всички които сме тормозени от мутри например вчера мен ме заплашиха с убийство за да мълча и мутрите да правят каквото си искат. Няма и на кого и да се оплача. И в Украйна е почнал Фашизма така и тука също. Със заплахи и убийства.
541
10
 
3
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Защо могилизираните хванаха да воюват. Защото Вова даваше едногодишна заплата за контракт с армията. А те всичките бяха със заеми,завалиите. След това мобилизация и тези хора са още там. Зековете ги пускат,а мобилизирани-не. Не видяхте ли жените им с плакати? Естествено,че няма безработица - мъжете са на фронта. Даже им липсват специалисти в момента