Украинската армия е "пред портите на ада", руснаците настъпват

До фронтовата линия никога не е било толкова опасно
9 яну 2024 14:47, Петър Бойчев
640
Украинската армия е "пред портите на ада", руснаците настъпват
Снимка БГНЕС

Войници и командири на въоръжените сили на Украйна разказват пред The New York Times, че в широка зона на централния и източния фронт, руските атаки са станали толкова интензивни, че действието близо до фронтовата линия никога не е било толкова опасно, предава Фокус.

Украинските войски по по-голямата част от 1000-километровата фронтова линия официално са в отбрана. Но битката не е стихнала, тъй като руските войски вече са преминали в настъпление. Заместник-командирът на батальона на украинските въоръжени сили с позивна Шира признава пред изданието, че украинските военни са "физически изтощени“.

Войниците, добре свикнали с руския артилерийски огън, казаха, че от март изпитват допълнителната разрушителна сила на планиращите бомби, способни да унищожат подземни бункери. "Сякаш самолет пада върху теб“, казва един от военните пред изданието. "Като пред портите на ада“.

В статията се отбелязва, че войниците от украинските въоръжени сили трябва да се движат внимателно и живеят предимно в мазета, далеч от полезрението на руските сили. Това се случва заради заплахата от руски дронове-камикадзе, които често принуждават украинските военни да изоставят техниката на фронтовата линия и да отстъпват пеша.

И руската, и украинската армия използват дронове за проследяване и поразяване на цели. В същото време военните от украинските въоръжени сили признаха, че много безпилотни самолети са загубени в резултат от въздействието на средства за радиоелектронна борба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
540
14
 
3
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Най-*** пример. Отиваш на авито и гледаш каква заплата ще ти дадат за твоята професия. Аз проверих: в Русия ще получавам 5 пъти по-малко,отколкото в бедна България. В ЕС съм средна класа,а там ще рева да ми пуснат топлото и ще имам 2 заема
539
3
 
3
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Грешка голяма. Путин и сие имат,другите са по-бедни от вас.
538
6
 
4
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Какво си мислиш,че московитите ще ви решат проблемите? Ей това не мога да разбера. Те себе си не могат да оправят,ушанките прости. Ай,чети предните коментари. Направо предлагат да учим руски. Колаборационисти сте
537
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Веселяк е типичният *** българин,който гледа в чуждата паница вместо в своята.Какво ги мислиш руснаците,Веселяко,те имат всичко и вървят напред и нагоре.Умни са,талантливи са,имат огромни богатства.При това са изключително добри и гостоприемни.Няма по-близки до нас като манталитет от руснаците.Но на родните русофоби мозъка им е изпит и увреден.Побъркали са се на тема АнтиРусия.Що не си гледате страната ни,която е толкова грозна и разнебитена,умиращи села и мръсни градове.Айде да си гледаме в пан
536
9
 
3
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Първо ние освен стари бтри друго не сме давали. Произвеждаме боеприпаси,които продаваме на Украйна. Ако бяхме се усетили да дадем,сега щяхме да получим западно въоръжение. Всички страни,които в началото на конфликта помогнаха ,бяха възмездени.Трето- отваряме бюджета и виждаме,че за здравеопазване имаме най-ниското в Европа. Същевременно,цените се държат на същите нива,както и преди 15 години.
535
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Веселяк, а ние "защо вместо да си оправим здравеопазването и пенсиите" изпращаме оръжия на чужда държава! Знаеш ли какво е инвалид, чакащ с месеци решенията на ТЕЛК-овете (разбъркани от *** чо и кокорчо), без пенсии, напълно беззащитни...Ей, в този студ навън! И те са просто пример, безброй още могат да се намерят в "подредената ти европейска държава" и колаборационист и предател е този, който помага на държави, разположили свои армии в родината му. Ид-от!
534
9
 
5
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Опаа,какво чета..вече над 20 региона. В Саратов няма парно в 650 къщи. В Перм е изчезнала топлата вода. В Новосибирск са изключили парното. Даже в Москва има непредвиден фонтан. Какво още за качеството на живот, фильовци?
533
4
 
6
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Странно защо си мислиш,че само в Подолск им гърми парното. Аз четох за 11 региона. А проблема се решава просто: заведени криминални дела срещу замкмета и параджията и готово.
532
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пред портите на ада сме всички които сме тормозени от мутри например мен ме заплашиха с убийство за да мълча и мутрите да правят каквото си искат. Няма и на кого и да се оплача. И в Украйна е почнал Фашизма така и тука също. Със заплахи и убийства.
531
8
 
7
 
! Отговори
фалшименто де путин преди 4 месеца
Снимката е руско менте -снимани се двама криминални от руските войски личи си по татуировките и бедната екипировка.Укроайинците сае много по-добре екипирани.
530
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до Веселяк - стига си плямпал глупости,бе, устичке лъжлива. Аварията в град Подолск под Москва беше овладяна на 90 процента още завчера, а вчера топлоподаването беше въстановено на сто процента. През зимата в северните страни често има аварии с електричеството и т.н. поради зимни бури, включително в северните райони на САЩ, а в България всяка година януари това се случва, особено в Добруджа, поради тежки метеоролпогически условия>Така че няма калкво да да ни надуваш балони -= авария като авария, която приключи, бе, смешен
529
5
 
5
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Без газ или без вас? Без вас. Без светлина или без вас? Без вас. Без вода или без вас? Без вас. Без храна или без вас? Без вас. Студът, гладът, мракът и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето приятелство и братствоА сега "великите московити" седят на студ и без светлина. Ама си имат нефт и газ. Каква ирония!!!
528
4
 
3
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
:)) класации много. Ама като погледна през прозореца не виждам надписи: "нямам парно,нямам ток,нямам вода". Защото точно в момента подмосковието изпадна извън класациите :)))
527
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до Веселяк - Защо лъжеш по този безочлив начин, бе, смешникакъвец сдухан. На сайта wisevoter е дадена класация на страните в света по качество на живот за 2023 г. В тази класация Русия е поставена на 52 място (Human Development Index 0.82 , Ranked in the World #52), а България - на 68 място. В момента в Русия има нулева безработица, има работа за всички, така че няма как руснаците да ходят голи и боси както ти рисува болната фантазия, В Русия има майчин капитал за 7000 долара, безплатен обяд за учениците, помощи за семействата. А в БГ какво има?
526
6
 
5
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
А на мен ми прилича на болни имперски амбиции на застаряващ кагебист. Още повече,че те сами си го признават. 5 минути с Киселев, Скабеева, Норкин, Соловьев стигат. Но за разлика от теб,родоотстъпнико,те отдавна са милионери
525
1
 
9
 
! Отговори
да преди 4 месеца
е, щом са вече пред вратите на ада, значи скоро ще влязат вътре!...братушките не прощават!
524
0
 
3
 
! Отговори
прилича ми преди 4 месеца
Тази война все повече ми прилича на войната на Хитлер срещу Русия -за жизнено пространство, за ресурси и теритарии. Старите метрополии бавно агонизират, търсят спасение.
523
11
 
5
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
В нашата най-бедна в ЕС страна,с лоша демография,хората живеят по-добре от рашистите. На последната класация по качество на живот педеРаша се е сринала на 97 място, а ние сме на 48о. Толкова за величието на московия. Както винаги: гладни,голи,боси,ама си имат калибри.
522
11
 
6
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Защо вместо да си оправят пътищата, здравеопазването, да си направят нормални заплати и пенсии,тръгнаха да нападат чужда държава? Татарска му работа
521
5
 
5
 
! Отговори
Веселяк преди 4 месеца
Освен да крадеш никове, друго можеш ли,родоотстъпнико? За Белгород самите руснаци си признаха,че е била тяхната противовъздушна отбрана . А какво ще кажеш за жилищни в квартали в Киев, Одеса? Обстрелват от коледа твоите приятели татари